Mevrouw Stip gaat terug naar school... Week 1...


Net zoals in 2018 tijdens mijn opleiding tot keukenmedewerker, vertoef ik ook nu weer op de schoolbanken en in de opleidingskeuken, deze keer ga ik voor hulpkok. Het werd even uitgesteld aangezien ik begin dit jaar geopereerd werd aan mijn pols en mijn revalidatie iets langer duurde dan gepland, maar nu dus helemaal terug paraat... back in business zoals ze dat zeggen.

Ook deze keer moet ik onmenselijk vroeg uit de veren om op tijd op de opleiding te geraken, maar dat heb ik er graag voor over aangezien koken echt wel een passie van me is. Ook deze keer kom ik uitgeput thuis en heb ik echt wel moeite om mijn ogen open te houden wanneer ik in mijn zetel plof. Maar ook deze keer leer ik enorm veel bij wanneer we weer een nieuw gerecht maken en het daarna ook lekker mogen opeten. Dubbele voldoening noem ik het want nadat je een smakelijk en mooi geschikt bord tevoorschijn hebt getoverd, mag je ook nog eens genieten van een heerlijke smaakbeleving.

Ik laat jullie even visueel meegenieten van mijn eerste week op school...

De creaties van week 1...

kokenmetstip

Marmercake...

kokenmetstip

Roereitje met zalm en toast...

kokenmetstip

Dessertkoekjes...

kokenmetstip

Waldorfsalade met Breydelspek...

kokenmetstip

Salade met scampi en mangodressing...

kokenmetstip

Tiramisu met coulis van frambozen...

kokenmetstip

Chocolademousse...

kokenmetstip

Gelakte eendenborst met tabouleh en vers fruit...

kokenmetstip

Dessertkoekjes...

kokenmetstip

Pannenkoeken met ijs en chocoladesaus...

Krijgen jullie al honger?

Volgende week krijgen jullie van mij weer een impressie van wat ik allemaal heb geleerd... 

 

Meer lezen over mij of speuren naar recepten kan je hieronder... #kokenmetstip