×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Hoe ziekelijk kunnen de machtsspelletjes van een narcist zijn?

Hoe ziekelijk kunnen de machtsspelletjes van een narcist zijn?


Hoe ver gaat een narcist/ psychopaat/ machiavellist in het kleinkrijgen van zijn slachtoffer(s)?

Die van mij gaat letterlijk over lijken.

Het maakt hem niet uit wie een zelfmoordpoging bedenkt of uitvoert.

Hij kreeg zijn ex-vrouw zover.

Hij kreeg 2 van zijn eigen kinderen zover.

Hij kreeg mij bijna zover.

Hoe ver gaat een narcist om zijn ego en overwinningsdrang hoog te houden?
Onderstaande is niet geschikt voor gevoelige lezers !!!


Neem mee een kijkje in mijn dagboek van enkele jaren geleden toen ik nog met hem onder hetzelfde dak woonde 


Mieke van liefde 

Ik kan zonder hulp en bescherming van het parket niet weg.

Want ik ben een jaar geleden zwaar bedreigd geweest.

De bedreiging die mij in bedwang hield:

Een jaar geleden heeft hij een einde gemaakt aan mijn kracht nog langer onze vuile was buiten te hangen.

Of nog eens naar de politie te lopen en te gaan eisen dat hij in therapie moet gaan. 

Een jaar geleden heeft hij me compleet in zijn macht gekregen.

De avond begon mooi, ik kwam thuis van mijn werk en Jonas had een verrassing voor me.

Ik moest eens gaan kijken op Michiel zijn kamer.

In het schemerlicht deed ik Michiel zijn slaapkamerdeur open.

Ik verwachtte een cadeautje, een hartje of dergelijke in Michiel zijn handen, want Jonas had ook zijn goede momenten.

En dit genre verassingen deed ik soms ook eens voor hem. Zo had ik eens toen hij thuiskwam Michiel in de zetel gezet met een verrassing in zijn handjes: een papfles gevuld met doopsuiker met daarop de boodschap ‘ papa is the best ’.

                                                                          Foto: De papfles in de armen van  Michiel zijn beertje 

                                                                                        ( Mieke Van Liefde )        

Ik verwachtte dus een gelijkaardig cadeautje terug.

Maar ik kreeg het meest walgelijke cadeau dat een moeder kan overkomen.

Ik zag allemaal donkere vlekken: over Michiel, over de lakens, over het bedje….

Mijn kind was dood, in het schemerlicht aanschouwde ik allemaal bloed.

Ik werd hysterisch en ik realiseerde mij niet dat ik me schuldig maakte als verdachte aan kindermoord, want ik trok de lakens weg en nam mijn kindje in mijn armen om te doen wat ik twee jaar tevoren al eens gedaan had…. Zelf nog proberen mijn kind te reanimeren.

En dan deed Michiel zijn ogen open en lachte. Het was een grapje, papa had hem gevraagd muisstil te zijn en te doen alsof hij sliep.

Er was helemaal geen bloed, het was allemaal rode verf.

En hiermee werd bereikt wat Jonas verwacht had te zullen bereiken.

Ik deed mijn mond niet meer open tegen de hulpverleners en wat hij ook deed, ik liep niet meer achter zijn rug naar de dokters, het ziekenhuis of de politie.

Want de rode verf was een voorsmaakje van wat de volgende keer echt bloed zou zijn.

Nadat ik mijn vermoorde kind zou mogen vasthouden wachtte mijn beurt.

Wapens genoeg in huis, want hoewel de politie 3 jaar geleden op de hoogte gebracht werd van zware wapens in huis, waaronder ninja messen en samourai zwaard, werden die nooit door het parket weggehaald, ook al had ik dit meermaals verzocht gezien zijn onverwachte woede-uitbarstingen en mijn ontzettende angst voor een gezinsdrama.

Het parket doet niks.

Jonas volgt zijn opgelegde therapie niet en niemand controleert dat.

Intussen zijn we jaren verder.

Jonas is vele jaren geleden de woning uitgezet bij vonnis .

Een vonnis op basis van bewijsstukken van jarenlang psychisch, lichamelijk en seksueel geweld.

Die zitting verliep correct.

Jonas probeerde mij de mond te snoeren in het bijzijn van de griffier en vrederechter.

Maar deze hadden zijn machtspelletjes en dominantie onmiddellijk door.

Jonas had toen net als ikzelf nog geen advocaat. We verdedigden onszelf bij de vrederechter.

Daarna liep alles verkeerd.

Reden: De overtuigende slachtofferrol die Jonas als een volleerde acteur opdraagt op elke zitting.

Maar vooral: Het aantrekken van de meest walgelijke advocaat.

Ik snapte onmiddellijk de bekende slogan: ‘De advocaat van de duivel’.  

 

Jonas heeft immens veel connecties.

Connecties uit een duistere wereld.

Een wereld die het daglicht niet mag zien.

Maar die ik ondanks de bedreigingen opengelegd hebt, want ik hervond snel mijn assertiviteit zo gauw mijn duivel mijn Hemelshuis werd uitgezet.

Hoe Jonas erin slaagt snap ik niet, maar hij raakt letterlijk met alles weg.

Het lijkt wel of de hoge berg bewijstukken op de rechtbank al jaren stof liggen te verzamelen.

Zelfs het bovenstaande werd aangegeven via proces verbaal.

Het bedje komen ophalen en onderzoeken op snel afgewassen oude verfsporen werd geweigerd, net als zovele andere onlogische weigeringen.

Zoals het weigeren het sociaal onderzoek op te starten dat opgelegd werd door De Procureur Des Konings.

Ikzelf moet als ervaren en opgeleide traumacoach nog opletten niet emotioneel te reageren om vervolgens door een rechter als labiel omschreven te worden.   

Ik vraag mij zelfs het volgende af:

Is iedereen bang van Jonas?

Wordt iedereen omgekocht door Jonas?

Of trapt letterlijk iedereen in destructieve pleidooien uit luiheid het dossier eens open te slaan?

 Wanneer ik nu alles van mij afschrijf wat ik meemaakte met mijn narcist stel ik mij de volgende vraag.

Heb ik te maken met een narcist?

Of heb ik te maken met een undercover psychopaat?  

Sociopathische narcisten of narcistische psychopaten... is er eigenlijk een verschil voor het slachtoffer?

Tekst: Mieke Van Liefde

Foto's: Pixabay

Extra:

Het spreekt voor zich dat omwille van de zware destructie de namen gewijzigd zijn. 
Bovenstaande is een pagina uit mijn boek 'Mag ik ziek zijn Maggie?'  
Alle rechten voorbehouden . 

Wil je dingen vragen, bespreken? 

Dat kan via facebook.

Mail: miekevanliefde@outlook.be

Heb jij pijn of verdriet? Zoek je een leuk team om lief en leed mee te delen? 

Of wil je mij gewoon volgen? 

Meld je dan hier gratis aan:
Topper
Zo moedig dat je hierover blijft schrijven !
27-08-2018 22:27
27-08-2018 22:27 • Reageer
Piteke van der Meulen
PPffffff....... wat afschuwelijk zeg wat jij hebt meegemaakt. Heel goed om er over te gaan schrijven. Heel veel sterkte met alles wat je onderneemt. Ik zit hier even flabbergasted naar mijn beeldscherm te staren, dat zoiets bestaat, wist ik nog niet. pppffffff.....
03-05-2018 15:50
03-05-2018 15:50 • Reageer
Sanne
Jemig wat heftig om te lezen en wat een ellende. Dit mag niet goed gepraat worden en doe ik ook zeker niet!!! Maar ( vanuit mijn studie etc. ) ook bij deze mensen komt dit gedrag voort uit vaak een heftige gebeurtenis in zijn/haar leven of idd een ziekte of beperking... Deze mensen zijn namelijk gewoon letterlijk Ziek in hun hoofd... Daarmee praat ik het gedrag zeker niet goed! laat dat voorop staan!!!! Want dit gun je echt NIEMAND! Maar echt wat een ellende... brr krijg er kippenvel van! daarnaast vind ik het echt van RESPECT betuigen hoe netjes jij dit nog beschrijft tegenover de desbetrefende persoon. Echt diep respect voor je!
21-02-2018 21:58
21-02-2018 21:58 • Reageer
Candy
Erg hoe je zo kan worden.
25-08-2017 20:20
25-08-2017 20:20 • Reageer
Yvonne35
Wat erg dat je dit hebt moeten meemaken!
25-08-2017 12:13
25-08-2017 12:13 • Reageer
FreeWolves
Hoe bizar kunnen mensen zijn...
25-08-2017 10:32
25-08-2017 10:32 • Reageer
Sabrina van den Heuvel
Ik denk dat je hier zeker wel spreekt over een psychopaat, verschrikkelijk dat er zulke monsters rondlopen en altijd maar weer overal mee wegkomen :(
24-08-2017 17:28
24-08-2017 17:28 • Reageer
Hans van Gemert
Heel heftig als je in zo'n situatie terecht komt...
23-08-2017 00:15
23-08-2017 00:15 • Reageer
Karin van der Straaten
Een narcist is vaak ook psychopaat he en deze waar jij over schrijft wellicht net zo gestoord als die in mijn leven ooit was t kan ook een sociopaat zijn.. maakt het eigenlijk nog wat uit zijn gedrag is te walgelijk voor woorden
22-08-2017 19:33
22-08-2017 19:33 • Reageer
_PetitCorbeau_
Bedankt om het te delen
22-08-2017 12:43
22-08-2017 12:43 • Reageer
MandyDg
Wow verschrikkelijk dit
21-08-2017 21:46
21-08-2017 21:46 • Reageer
LivingThaGoodLife
Verschrikkelijk, ik dacht even dat hij je kind echt om had gelegd.. goddank ( wat een woorden sorry weet ze even niet anders te kiezen) was dit een zieke grap.. lieve schat als je het mij vraagt een psychopaat. Heb je de officiele puntentelling die ze gebruikten om.psychopaten aan te duiden eens gezien ? Mijn exen scoorden van 40 39 en 37 punten.. geen twijfel mogelijk.. als je wil kan ik de link opzoeken..
21-08-2017 21:40
21-08-2017 21:40 • 1 reactie • Reageer
Mieke Van Liefde
Hoeft niet. In de allereerste besluiten van mijn advocaat werd gevraagd naar sociaal onderzoek en stond vermeld dat hij een psychopaat is. Als ik vandaag vraag aan de consulent om het boek 'Destructieve relaties op de schop 'eens te lezen wordt IK afgeschilderd als ongeschikte moeder omdat ik blijf zeggen dat Jonas ziek is ens alsnog zijn opgelegde therapie van destijds zou moeten volgen... Nu we uiteen zijn kan ik dat niet eisen, ook de jeugdrechter kan dit niet opleggen . Er is een automatisch recht op co-ouderschap.
21-08-2017 21:53
21-08-2017 21:53 • 1 reactie • Reageer