Als je iets niet meer trekt moet je duwen...

Als je iets niet meer trekt moet je duwen...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik wilde graag weer wat schrijven, in bed heb ik altijd de grootste verhalen klaar... maar eenmaal wakker.... Nu was ik op de website aan het rondkijken en ik zag staan "Als je iets niet meer trekt moet je duwen"
Dat leek me het ideale onderwerp voor mijn nieuwe blog/gedachten stroom

Toen ik dit las, dacht ik als eerst "goed omgedacht" maar als je er eventjes verder over gaat nadenken... waarom moet je altijd door als je iets niet meer trekt, in de figuurlijke zin van het woord dan. Als je maar op brute kracht, onzinnig blijft doorstomen, doorduwen of trekken zonder er een moment bij stil te staan... 
Een tijd geleden heb ik een gastles mogen geven op een school voor mensen die later graag in de paarden willen gaan werken. In deze gastles zei ik op een gegeven ogenblik: "Als je blijft doen, zoals je altijd deed.. zal er gebeuren wat er altijd gebeurd". Toen doelde ik op paarden problemen, problemen die onoplosbaar lijken, maar toch heel simpel op te lossen zijn door het nét even anders te gaan doen. 
Maar in de context waarover ik het nu wil hebben, is hij ook zeer toepasselijk. Want... als we blijven doen wat we altijd deden, domweg trekken... blijven we ook bij hetzelfde doel komen.. namelijk uitgeput en je doel nog steeds niet bereikt. 
Wat nu als je niet gaat duwen, maar een momentje rust neemt... een momentje waarbij de wind door je haren blaast, een momentje zonder telefoon, zonder de digitale wereld, zonder muziek... een momentje waarbij je gedachten mogen gaan, je ze met de wind mee stuurt... er weer ruimte komt voor nieuwe gedachten, nieuwe oplossingen en nieuwe motivatie om door te gaan... Dan kun je daarna gaan duwen, met vernieuwde inzichten. Je doel lijkt dan ineens niet meer onhaalbaar, maar dichterbij dan ooit. 

Vind jij het ook leuk om (af en toe of vaker ;) ) een stukje te schrijven, en daarmee wat geld te verdienen? Hieronder kan je je aanmelden op de website en begin je eigen blog. Ben benieuwd naar jouw gedachten!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.5 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
die hou ik in mijn achterhoofd, je weet nooit.
| 15:46 |
"Als je blijft doen, zoals je altijd deed.. zal er gebeuren wat er altijd gebeurd".
| 14:41 |
Ik las net jouw laatste blog.... durf je het met die gedachten dan toch aan?
| 14:46 |
Mijn laatste blog gaat over besparen op het gebied van toiletartikelen, die bedoel je vast niet?
| 14:47 |
Ho nee, die bedoel ik niet nee haha! Ik bedoelde het werk vaarwel zeggen, en gaan leven van je schrijven :)
| 15:34 |
Dat is al een vrij oude blog zelfs. Hoe dan ook; ik kan heel veel anders gaan doen dan ik deed, zonder te gaan stoppen met werken. Ik kan er ook voor kiezen, m'n baan op te zeggen en verder niets te veranderen. Mijn reactie betekent dus niet iets vaststaands, wel dat stilstaan achteruitgang betekent.
| 15:35 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen