×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Als je iets niet meer trekt moet je duwen...

Als je iets niet meer trekt moet je duwen...


Ik wilde graag weer wat schrijven, in bed heb ik altijd de grootste verhalen klaar... maar eenmaal wakker.... Nu was ik op de website aan het rondkijken en ik zag staan "Als je iets niet meer trekt moet je duwen"
Dat leek me het ideale onderwerp voor mijn nieuwe blog/gedachten stroom

Toen ik dit las, dacht ik als eerst "goed omgedacht" maar als je er eventjes verder over gaat nadenken... waarom moet je altijd door als je iets niet meer trekt, in de figuurlijke zin van het woord dan. Als je maar op brute kracht, onzinnig blijft doorstomen, doorduwen of trekken zonder er een moment bij stil te staan... 
Een tijd geleden heb ik een gastles mogen geven op een school voor mensen die later graag in de paarden willen gaan werken. In deze gastles zei ik op een gegeven ogenblik: "Als je blijft doen, zoals je altijd deed.. zal er gebeuren wat er altijd gebeurd". Toen doelde ik op paarden problemen, problemen die onoplosbaar lijken, maar toch heel simpel op te lossen zijn door het nét even anders te gaan doen. 
Maar in de context waarover ik het nu wil hebben, is hij ook zeer toepasselijk. Want... als we blijven doen wat we altijd deden, domweg trekken... blijven we ook bij hetzelfde doel komen.. namelijk uitgeput en je doel nog steeds niet bereikt. 
Wat nu als je niet gaat duwen, maar een momentje rust neemt... een momentje waarbij de wind door je haren blaast, een momentje zonder telefoon, zonder de digitale wereld, zonder muziek... een momentje waarbij je gedachten mogen gaan, je ze met de wind mee stuurt... er weer ruimte komt voor nieuwe gedachten, nieuwe oplossingen en nieuwe motivatie om door te gaan... Dan kun je daarna gaan duwen, met vernieuwde inzichten. Je doel lijkt dan ineens niet meer onhaalbaar, maar dichterbij dan ooit. 

Vind jij het ook leuk om (af en toe of vaker ;) ) een stukje te schrijven, en daarmee wat geld te verdienen? Hieronder kan je je aanmelden op de website en begin je eigen blog. Ben benieuwd naar jouw gedachten!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Marjolein
die hou ik in mijn achterhoofd, je weet nooit.
04-02-2018 15:46
04-02-2018 15:46 • Reageer
GMVDMinimalism
"Als je blijft doen, zoals je altijd deed.. zal er gebeuren wat er altijd gebeurd".
04-02-2018 14:41
04-02-2018 14:41 • 1 reactie • Reageer
Mieke/Mishpa
Ik las net jouw laatste blog.... durf je het met die gedachten dan toch aan?
04-02-2018 14:46
04-02-2018 14:46 • 1 reactie • Reageer