×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Hoefsmid vs hoefverzorger

Hoefsmid vs hoefverzorger


Van de week werd mij weer heel erg duidelijk wat het belang is van een goede hoefsmid. Natuurlijk weet ik, als paardeneigenaar dat de voeten van een paard erg belangrijk zijn en goed onderhouden dienen te worden.. maar de nieuwe trend waar ik blijkbaar nog niet helemaal van op de hoogte was zijn de zogenoemde hoefverzorgers...

Hoefverzorgers zijn eigenlijk mensen die een cursusje doen en daarmee paardenhoeven gaan bewerken. Het nadeel is dat sommige hoefverzorgers (want ik wil ze niet allemaal over 1 kam scheren, er zullen vast en zeker ook goede tussen zitten!) het meer fout dan goed doen. Ik zal even een schets geven van wat er van de week gebeurd is.

Ik word gebeld, door een mevrouw enigzins in paniek... Ik moet met mijn paard naar wolvega, naar de kliniek. Oké daar kan ik je mee helpen, wanneer moet dit? Ik moet nog een afspraak maken maar er moet een echo gemaakt worden van de knie en dan mag hij weer mee naar huis. Oke geen probleem ik ga met u mee, niet alleen als chauffeur maar hier was duidelijk ook wat mental support nodig.
Dus afgelopen dinsdag, wij gingen op pad. Eenmaal op de kliniek aangekomen doen ze enkele klinische testen waar eigenlijk niet zo gek veel uit kwam. Wat mij al wel was opgevallen was dat de hoeven op het eerste oog er keurig uit zagen, maar als je wat beter keek... zijn hoef scheef stond. Ik wilde hier niets van zeggen, laat de dierenarts zijn werk maar doen!
De foto's werden gemaakt, daarna toch maar een echo, zelfs een inwendige echo van het bekken werd gemaakt.. maar niets te vinden en wél een kreupele pony. 
De dierenarts begon over de hoeven waarop de vrouw antwoord dat ze een hoefverzorger had laten langskomen. Wat was er nu gebeurd? Deze dame in kwestie heeft de hoeven scheef afgevijld waardoor de stand van het been compleet veranderd was. 
De kans is zeer groot dat hier het knie probleem vandaan komt. De dierenarts van Wolvega vind verder helemaal niets. Ze gaan nu het traject in met een gediplomeerd hoefsmid om de stand van de hoeven weer oké te krijgen en hopelijk de pony weer pijnvrij te krijgen.

Bij deze toch maar weer de waarschuwing.... "Doe het niet zelf, maar neem een professional en CONTROLEER!! de diploma's, neem niet zomaar aan dat het wel goed is..

signup


Wil jij ook betaald bloggen? Af en toe, of eens vaker. Hartstikke leuk! Meld je aan en kom erbij :)