×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Het voelt niet als discipline...

Het voelt niet als discipline...


Nog 3,5 week voor we weer naar Griekenland gaan. En nog 3,5 week om op mijn streefgewicht te komen of niet. Over 3,5 week ga ik in ieder geval mijn stabiliseringsfase in. Ik vakantie mag ik dan nog steeds niet alles eten maar wel al genoeg om overal van te kunnen genieten. Alleen koolhydraten moet ik nog laten staan. Maaar een wijntje mag dan wel ;-). Ik wist alleen niet dat je door alcohol een tijdje geen vet verbrand. Tja dat verklaard wel wat kilo’s… Ik krijg op het moment wel wat complimenten over dat ik het zo goed volhoud en dat ik zo streng voor mezelf ben maar zo voelt het helemaal niet. Ja ik heb best wel weer zin in wat vet bij mijn eten maar dat is het dan vooral. Dus gewoon even mijn vlees in boter bakken of wat olijfolie over mijn salade. Tja nog 3,5 week en dan kan dat ook gewoon weer. Hier heb ik vooral rond etenstijd ‘last’ van. Verder ben ik eigenlijk niet met eten bezig. En dat is na 32 jaar af en aan lijnen nieuw voor mij. Ik was altijd bezig met wat ik straks weer mocht gaan eten. En ook tussendoor kon ik me na een week of twee moeilijker inhouden. En ja ik lust volgens mij alles nog wel maar ik hoef het niet. Het stemmetje is nog steeds stil??! Ik denk dat degene die dit stemmetje ook hebben precies begrijpen wat ik bedoel en dan weet ik ook dat je je niet kan voorstellen dat je dit niet meer hoort. Alleen rond etenstijd maar dat is een ander stemmetje, die heeft gewoon honger ;-). Natuurlijk ben ik benieuwd hoe het met straks vergaat. Sommigen noemen wat ik doe een crashdieet en dat lijkt het natuurlijk ook. Maar toch voelt het zo anders. Mijn huid trekt langzaam strakker en ziet er gezond en doorbloed uit. Ik voel me energieker. Ik slaap beter. In de stabilisatiefase moet dit nog meer bijtrekken ook al mag je dan niet meer afvallen (of aankomen) en zelfs in de testfase zal het nog verder doorwerken. Uiteindelijk ben je dan nog steeds net zo veel tijd aan het afvallen en het verkrijgen van een goed eetpatroon maar de motivatie is voor mij veel groter. En als je dan weer meer gaat eten voelt het ook als een beloning wat ook weer motiverend voelt. Daarbij weet ik dan straks door het testen van de koolhydraten nog beter wat ik beter niet en wat ik wel kan eten. En als de verhalen van anderen kloppen kom ik dan ook minder snel aan wanneer het toch iets is wat ik beter niet kan eten. Mijn vetcellen zouden nu afgebroken worden en kunnen zich dan niet meer vullen (wat ze anders wel doen en 1,5 x zo snel als voor je ging afvallen) als je een keer teveel eet. Of dit waar is kan ik nu nog niet bevestigen maar ik blijf natuurlijk bloggen dus wil je weten hoe het verder gaat hou mijn blog dan in de gaten. 
Cora Wubbels
Herkenbaar over het honger hebben. Ik zeg er tegen dat ik buikvulling nodig heb....
02-05-2017 15:16
02-05-2017 15:16 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Ja zo is het wel!
03-05-2017 09:33
03-05-2017 09:33 • Reageer
_PetitCorbeau_
Ik ga zeker je andere blogs nog lezen!
02-05-2017 14:14
02-05-2017 14:14 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Lief!
02-05-2017 14:28
02-05-2017 14:28 • Reageer