×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Moeite doen om op gewicht te blijven

Moeite doen om op gewicht te blijven


Tja dat is iets wat ik mijn hele leven al ken. Ik was 10 ofzo toen ik de eerste keer op dieet ging dus ik ken niet anders dan dat ik afval en weer aankom. En nu ben ik 14 kilo lichter dan 3 maanden geleden en moet ik weer moeite doen om op gewicht te blijven. Ik moet acht weken stabiliseren en dan mag ik koolhydraten (zetmelen en suikers) eten en daarvan zitten er nu 5 op. Op zich kost het eten totaal geen moeite maar om niet verder af te vallen wel!!!! En DAT is iets wat ik nog NOOIT in mijn leven heb ervaren. Stiekem vind ik het natuurlijk ook niet heel erg als er weer een paar ons af is maar het is gewoon niet goed. Dus nu moet ik echt wat meer eten dan daar waar maar lichaam om vraagt. Ik heb gewoon snel genoeg en ik ben niet echt meer bezig met waar ik zin in heb, wat ik straks morgen of volgende week MAG eten. Voor mensen die net als ik altijd voor de koelkast of snoepla stonden om te kijken wat ze nu weer konden eten, is dit niet te vatten. Maar het gevoel is heerlijk.

Voorheen als ik iets lekkers zag liggen dan had ik minimaal 80% discipline nodig om nee te kunnen zeggen. Was ik verdrietig, had ik hard gewerkt of moest ik de dag erna ongesteld worden dan steeg dat met gemak naar 95%. Als alles tegelijk was dan was er gewoon geen houden meer aan. En wanneer ik dan eenmaal over de streep was dan vervaagde ook het nadenken of ik het wel of niet wilden en zat ik weer in een periode waarin ik me aan alles te buiten kon gaan. Nu heb ik nog steeds af en toe discipline nodig. Wanneer er zoals donderdagavond een stukje chocolade met caramel mij op een schoteltje ligt aan te kijken dan voel ik ook de drang om het toch te pakken. Maar de discipline die ik nodig heb om nee te zeggen is dan 45% (het lag echt heeeel lang te kijken ;-)) Als ik het niet zie is de discipline 15-20% . Als ik ongesteld moet worden dan is het ietsje meer maar dat is echt maar een dag. En als het moment dan voorbij is dan denk ik er niet meer aan. Vroeger kon ik dan nog rustig een week lang denken: Ik heb daar zin in! En als er dan een ‘zwak’ moment was dan ging ik alsnog voor de bijl. Wel heb ik die donderdagavond een superlekkere salade met zeewier en komkommer en steak gegeten. Die was echt heeeerlijk! Mijn smaak is ook aan het veranderen. Ik kan nu echt genieten van gezonde smaakvolle gerechten. En vet mogen ze van mij best zijn ;-) Lekker eten vind ik nog steeds wel belangrijk. Als ik eet dan kan ik er wel van genieten. Ik eet ook vanzelf langzamer en zit ook gewoon vol. Nog zoiets wat niet vaak voorkwam. Vroeger was ik altijd op zoek naar die ‘knop’ dat ik gewoon met eten zou kunnen omgaan. Weer later heb ik mij gerealiseerd dat dat een utopie was. Ik wilde gewoon niet het genieten opgeven om op gewicht te blijven. Nu weet ik dat het WEL kan. Genieten én op gewicht blijven. En over 3 weken mag ik dus ook weer eens dat stukje chocolade met caramel proberen. Ik ben wel benieuwd wat dat met me gaat doen en of ik daarmee om kan gaan. Dus wordt vervolgd!
IcBucketlist2happinezz
Ja, het moeilijke aan een dieet/op voeding letten is hetgeen je jezelf moet ontzeggen om er te komen. Ik snap helemaal wat je bedoelt als je zegt dat je een week lang aan iets kan denken. Heb ik ook
04-07-2017 20:29
04-07-2017 20:29 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Ja daarom is het zo raar om nu te merken dat ik dat helemaal niet meer heb! Ken ik echt niet ;-)
06-07-2017 17:48
06-07-2017 17:48 • Reageer
What@Eat
Heel herkenbaar. Bij mij ook een eeuwige strijd. Morgen op vakantie en daarna ben ik vaak kilo's zwaarder. Dit keer heb ik daarom deze blog geplaatst in de hoop dat het deze vakantie beter gaat!https://yoo.rs/miranda.mechelsen/blog/7-tips-die-zorgen-dat-je-op-gewicht-blijft-in-de-zomervakantie-1498812515.html?Ysid=68053 Succes gewenst in ieder geval, ik weet hoe je je voelt!
04-07-2017 17:47
04-07-2017 17:47 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Ik ben afgelopen vakantie (die drie weken duurde) helemaal op gewicht gebleven. Zelfs een beetje afgevallen ;-)
06-07-2017 17:49
06-07-2017 17:49 • Reageer
Cora Wubbels
Hoi Rudi, Gelukkig heeft deze kuur niets met discipline te doen. Waar Miriam haar hele leven tegen gevochten heeft is een klier die hypothalamus heet en een signaal uitzendt, de hele dag die gelijk is aan die van een zwangere vrouw die 's nachts zin heeft in chocolade ijs met een augurk. Ik snap de verwarring hierin met discipline, maar een klier die zo diep in de hersenstam verscholen zit, heeft niets te maken met iets dat wij bewust kunnen beïnvloeden met willen; wel met voeden en dat is waar Miriam mee aan de slag is gegaan en wat dermate goed blijkt te werken dat ook ik van de daken schreeuw dat iedereen dit moet weten. Ik zou zeggen, zoek ons op en ontmoet ons! Groeten, Cora Wubbels 45 kg minder in 7 maanden
02-07-2017 14:02
02-07-2017 14:02 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Klopt Cora maar het is lastig uitleggen zelfs met een blog. Ik kan zelf nog steeds niet bevatten dat ik nu moeite moet doen om op gewicht te blijven en niet verder af te vallen. En als je net als ik tot voor kort dat gevoel niet kent dan is het ook niet te bevatten.
02-07-2017 15:03
02-07-2017 15:03 • Reageer
Rudi Arends
ja , je gaat de goede kant uit. het zit allemaal tussen de oren. Je moet jezelf met disipline de dag kunnen indelen. Zoek maar `ns op : https://quizlet.com/126624993/nederlands-flash-cards/ , Ik zag vorige week `n programma; strippers , wordt uitgezonden door BNN. deze keer ging het over China , kinderen van 6 jaar en ouder die `n ijzeren opleiding volgen , petje af voor die mensen. Ik heb vroeger ook `n programma gezien en dat ging over mensen in Maleisia die gepakt werden met drugs , die kwamen eruit als soldaten [ bij wijze van spreken] gaat misschien `n beetje ver , maar toch? Het helpt.
01-07-2017 19:50
01-07-2017 19:50 • Reageer
frieke
het zal steeds moeilijk blijven maar knap van je dat je al zover geraakt bent
01-07-2017 16:12
01-07-2017 16:12 • Reageer
Jolijn
Blijft lastig inderdaad, ik ben ook zo iemand die al jaren met haar gewicht vecht en dan ben ik pas 20.
01-07-2017 13:49
01-07-2017 13:49 • Reageer