×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ik mis je ...

Ik mis je ...


Soms twijfel ik aan mijzelf; ben ik wel zo sociaal, zo aardig, zo begaan met anderen die mij dierbaar zijn om mij heen? 

Sinds een paar maanden is het contact met mijn oudere zus absoluut gedaald naar een dieptepunt zonder zelf te weten waarom. Ze reageerde niet of nauwelijks op mijn berichtjes of mailtjes of belletjes zonder aan te geven waarom niet. Na een appje van mij met de vraag "hoe gaat het met je?" kreeg ik een reactie die naar mijn idee getuigde van achterdocht en wantrouwen, namelijk "waarom vraag je dat? en wat wil je met mij?" Mij verbluft en verbouwereerd maar vooral ontdaan achterlatend...

Reden waarom ze dit zo voelde, heeft ze mij nooit gegeven. Ik heb gevraagd waarom, wat heb ik niet goed gedaan, maar zonder resultaat. Met als gevolg dat het wederzijds vertrouwen weg is... Tegelijkertijd mis ik mijn zus, ik mis het om even met haar te praten, om haar advies te vragen en gewoon...om gewoon samen lekker te lachen, zoals we dat zo vaak deden. Extra lastig vind ik het omdat we onze moeder nu 9 jaar geleden verloren zijn. Mijn vader en broer heb ik om advies gevraagd en zij komen niet veel verder dan 'het waait wel over'. Het waait niet over...

Ook merkte ik deze zomer dat een goede vriendin van mij het liet afweten opeens. Geen reacties meer op mijn vraag wanneer ze koffie komt drinken. Geen appjes meer met gezellig geouwehoer over van alles en nog wat, geen updates meer over hun nieuw te  bouwen woning. Wederom zonder opgaaf van reden...

Moet ik degene zijn die eerste stappen zet in beide gevallen? Ik denk het zelf niet. Bij allebei heb ik meerdere malen pogingen gedaan om het contact weer op te pakken en nog belangrijker; proberen uit te vinden wat er aan de hand is, maar beiden geven niet thuis.

Ik word hier zo onzeker van.....en verdrietig....