×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Even geen schrijvershotel blog, maar de groetjes van Vincent..


Na ruim een week, heb ik Vincent weer gesproken, via een video gesprek op de mini laptop van zijn zoon.. Die nu in de winkel werkt, waar zijn vader en ik elkaar hebben leren kennen.. Zijn eerste woorden waren met gebroken stem: Ik hou van je.. Voor hij het volgende moment overschakelde op de stem computer, die hij bediend met zijn mond.. Wat een oplossing, wat een uitvinding.. Heb er eigenlijk geen woorden voor... Zo ongelofelijk mooi !

Zijn lichamelijke toestand, zo als hij het zelf noemt, gaat enkel en alleen nog maar verder achteruit.. Wist ik natuurlijk al, en toch is het iedere keer weer een confrontatie.. Hij is nu voor 100 procent uit behandeld, ook de chemo keuren die hij kreeg tegen de pijn, zijn gestopt.. Wat betekend dat hij weg moet uit het zorg hotel waar hij nu verblijft, verhuizen, over moet worden geplaatst naar een hospice, en dat vind ik zo verdrietig...

Na nog wat dingen besproken te hebben, die ik te persoonlijk vind om hier te delen, zijn wij samen een rondje gaan lopen door de winkel, waarbij ik hem van alles liet zien.. Want ondanks alles, is zijn geest nog niet aangetast, bijna helder te noemen, zelfs dwars door de medicijnen heen.. Juist en misschien ook wel door de ondersteuning van de stem computer, hij praten een uur in 20 minuten, alsof hij tijd wilde inhalen...

Zo kwamen wij op een gegeven moment bij de afdeling (tafel) potten en pannen... Deze kunnen wij wel over slaan, melde ik hem... Nou misschien kan Elisabeth er nog wel een gebruiken ? Vraag mij zo maar af, of zij een keertje met mij wil koken daar in Benidorm, bedoel een keuken die in een hut koffer past, super interessant.. Antwoorden hij... Heb hem minuten lang verbaast aangekeken, voor ik toch maar even op mijn rollator ging zitten... Vind het een enorm mooi verhaal, dank je wel ! Was de volgende zin, die hij intikten... Omdat ik nog steeds mijn stem niet kon vinden.. Ging hij bijna direct verder.. Je vind het toch niet erg dat ik mee lees ? Nee, schudden ik mijn hoofd, terwijl ik mijn keel probeerde te schrapen, om iets te kunnen zeggen.. Natuurlijk niet, melde ik hem schor...

Heb dan even het gevoel, dat wij daar echt samen zijn, ging hij verder, kan ik alles even vergeten hier om mij heen.. Dat is mooi, ben ik blij om, maakt mij gelukkig, vertelde ik hem, terwijl de tranen in mijn ogen prikten.. Ben trouwens nu echt wel benieuwd naar die tapas party, trouwens wel lief dat ik geholpen werd het strand op ! Direct begreep ik wat hij bedoelde, en schoot in de lach, wat kan emoties toch een raar gegeven zijn..

Trouwens misschien kun je morgen die rare meneer geen zoeken ? Waar ook over geschreven is, want ik heb afgesproken met de Yorsianen Hans en Albert, om iets te gaan drinken.. O juist ja, leuk dat ik het ook weet, reageerde ik, als je dan maar wel uit de buurt blijft van de dame zonder slip, plaagde ik hem terug.. Tuurlijk zou niet durven, wij zijn er toch samen, nou dan.. Besloot hij, voordat wij samen in de lach schoten omdat een mevrouw vroeg aan mij, of zij er even langs mocht, wat moesten de mensen dan toch wel niet denken, maar heel eerlijk gezegd kon mij dat op dat moment totaal helemaal niets schelen...

Al lopende door de winkel, heb alleen weinig er van gezien, kwamen er nog wat verhaal lijnen voorbij.. Dana op de fiets, die nu was aangekomen in een tijdscapsule... De barbecue op Zaterdag, waarvan hij het zo fijn vond dat de kids ook mee mochten.. Zelf onze buurtjes van kamer 11 kwamen nog even ter spraken... Net als het zwarte boekje en meneer beer, die onder ons bed had gelegen, hoe kon dat nu ?

Wil je iets voor mij doen ? Vroeg hij op een gegeven moment serieus, kon ik zien in zijn gezicht, en las ik in zijn ogen.. Zeg maar... Moedigde ik hem aan om verder te gaan... Wil je de Yorsianen namens mij bedanken voor hun reacties, op het schrijvershotel maar ook op je eerdere blog over mij en de hele situatie.. Dat wij ondanks alles betrokken worden in het verhaal, vind het zo bijzonder.. Ik ook bevestigde ik hem en zal je woorden door geven...

Dus lieve Yorsianen.. BEDANKT NAMENS VINCENT EN DE HARTELIJKE GROETEN...

Even daarna heb ik de laptop terug gegeven aan zijn zoon, omdat er een of ander probleem was daar op kantoor..

Wat daarna gebeurde, wil ik het liefst zo snel mogelijk vergeten, stapten van de hemel in de hel, of zo als Moeders altijd zegt: Waar Licht is, komt ook de duisternis.. Misschien deel ik dat nog wel eens met jullie via het zwarte boekje wanneer deze weer in onze hotel kamer verschijnt ??? Alleen nu niet, het is nog te vers, te pijnlijk..

Heb Vincent beloofd, om op tijd naar bed te gaan ! Is niet echt gelukt, maar aan de andere kant ben ik nu wel ontspannen, vrolijk en gelukkig.. Wil ik mijn laatste woorden van deze blog naar Vincent..

Lieverd, ik hou van je, welterusten of een hele goede morgen, en je weet hé: Wij nemen geen afscheid maar zeggen tot ziens en tot gauw...
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts