×

Yoors


Inloggen
×

YoorsHoe het voelt wanneer je canta word gestolen ?

Hoe het voelt wanneer je canta word gestolen ?


Sinds vorig jaar zomer had mijn moeder, een canta.. Het betekende voor haar, maar ook voor mij, een behoorlijk stuk vrijheid.. De rollator achter in, moeders achter het stuur en ik er naast en wij waren zo vrij als een vogel..

Wat was en ben ik trots dat zij het besturen van de canta, op haar leeftijd van 77 jaar heeft geleerd zonder ooit een rijbewijs te hebben gehad of achter het stuur van auto te hebben gezeten, kan uit ervaring zeggen, dat zij het na verloop van tijd helemaal onder de knie had..

Samen met de hondjes, die het ook heerlijk vonden om met haar mee te rijden, maakte wij Amsterdam heerlijk onveilig, of misschien een stukje veiliger, het is maar hoe je het bekijkt..

Vorige week zijn wij zelfs helemaal naar hoofddorp gereden, via de meeste fietspaden, letterlijk 13 kilometer vanaf Amsterdam, en ook de komende zomer periode waren er al allerlei plannen ontstaan, via Haarlem gezellig een dagje naar Zandvoort bijvoorbeeld...


Tot van morgen, mijn moeder mij wakker maakte, totaal in paniek, met de woorden:

De Canta is weg ! Hij is gestolen ! Staat niet meer op de stoep op zijn vaste plek..

Ik kon het eerst niet geloven, moest het eerst met mijn eigen ogen zien, en nog steeds kan ik het bijna niet bevatten, heb ik het gevoel alsof ik droom, in een nachtmerrie ben beland..

Wie doet nu zo iets met de spullen van een ander, daar blijf je toch vanaf ? Lijkt mij... Het maakt mij wisselde boos en verdrietig, beseffen de criminelen dieven wel wat zij een ander aan doen, vraag ik mij dan oprecht af...

Heb namens moeders van middag aangifte gedaan bij de politie, en wanneer deze binnen komt via de post, kunnen wij het gaan regelen met de verzekering, natuurlijk gaan wij dat doen samen met de hulp van... Alleen kost het juist dat beetje te veel energie, dat ik zo graag aan andere en dan vooral positieve dingen had willen besteden..

Wat betreft een anderen Canta ? Ik heb eerlijk gezegd nog even geen idee, heb al vast een beetje rond gekeken op marktplaats, maar het is ook afhankelijk wat de verzekering gaat doen, hoewel ik daar niet te veel van verwacht, heeft geloof ik iets te maken met dag waarde.

Alleen dat is duidelijk nog toekomst muziek, eerst de diefstal van deze canta verwerken en proberen een plekje te geven, hoewel ik nog niet weet hoe, want al mag ik niet zo denken, iedereen kan het gedaan hebben, vertrouwen is gewoon even helemaal weg, en dat doet pijn.