×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn persoonlijk gedicht, hoe het allemaal begon..

Mijn persoonlijk gedicht, hoe het allemaal begon..


Dit gedicht heb ik een aantal jaren geleden geschreven, zie het nu als een begin, een start, om te kunnen om schrijven en delen: Hoe het verder is gegaan, hoe ik alles heb geleerd, met vallen en op staan... Hoe ik er nu mee om ga en niet in de laatste plaats: Hoe ik de toekomst zie, die stapje voor stapje in de goede zin, steeds dichter bij komt...

Een klein meisje....

Het kleine meisje hield van dieren en mensen om haar heen.. Maar de liefde voor het kleine meisje dat verdween

Als het meisje in haar bedje lag..... Bad zij zachtjes tot De Vader..... Lieve Vader, mijn oma zegt dat ik altijd met U praten mag.... zo aan het einde van de dag.......Dan mag ik even bij U zijn en dat vind ik heel erg fijn....

Lieve Vader wilt U ook vannacht weer bij mij zijn en voor mij zorgen tot aan de morgen....... Wil U mij beschermen tegen mijn pappa en mamma en alle gemene mensen, groot en klein.....Als het niet goed gaat en het niet lukt, mag ik dan weer met de engelen in de trein, zo heel dicht bij U zijn.....Zachtjes sprak het meisje amen en haar oogjes vielen toe, want o wat was het meisje moe....

Zo sliep het kleine meisje, haar handjes nog een beetje vuil van het spelen van de dag...... In eens was het meisje wakker, zij hoorde een voor haar zo bekend geluid.... Het geluid van voetstap op de trap.... In haar angst, paniek en verdriet, sprak zij zachtjes Nee, dit wil ik niet, help, stop dit wil ik niet, zo sprak de kleine griet..

Daar was haar vader al vlak bij haar kamer, en daar ging het kleine meisje door de deur en over het balkon, en als maar verder, en op nieuw zat het meisje in de trein...... Ergens diep van binnen voelde zij nog steeds de pijn, van haar lichamelijke zijn....

Dit kon niet langer door gaan, dan raakte het meisje op en leeg.... Want op de dag moest zij een gewoon klein meisje zijn, dat wel eens een ijsje van haar oma kreeg, ook moest ze gewoon naar school toe gaan, dat vond ze best wel fijn.... Tot alles van de dag weer was gedaan en zij weer naar haar bedje toe moest gaan..

Op een nacht gebeurde er een wonder, de nacht begon zo heel gewoon, maar was voor het kleine meisje een hemelse droom......... Het meisje zat weer op haar vaste plekje in de trein, en keek door het raam naar de manenschijn......Het meisje sprak op een moment tegen haar engel aan haar zij, het voelt zo vreemd voor mij, ik voel helemaal geen pijn.....

Dat moet zo zijn, sprak de engel....Dit heeft De Vader liefdevol gesproken: Lieve Schat Er is vannacht een stukje van je ikke afgebroken ... We noemen haar maar elf, weet je zei de engel zij is een deel van jezelf....Elf draagt nu al je pijn en veel verdriet, die een ander niet ziet, omdat jij het niet meer dragen kon, en nu lieve kleine meisje, zo sprak de engel het meisje liefdevol toe... Nu kun jij weer zonder zorgen spelen in de zon en hoef je niet meer bang te zijn voor de dag van morgen...

Zo werd het meisje ouder..... De trein werd nu het strand, met de duinen in de lucht, zittend op de rand.... In de loop van de jaren waren er meer deeltjes als elf ontstaan, die zich om het meisje heen deden scharen, in de lange donkere nachten, op haar bevrijding deed het meisje wachten......

Elf het eerste deel, had een jaar voor het meisje gedragen en mocht toen aan De Hemelse Vader vragen ..... Kan ik nu rusten, als het ook van U mag.....Van de Vader mocht het en in een andere bewust zijn laag om daar de rust te vinden die elf zocht..

Op een van de nachten op het strand, vroeg het meisje: Aan de engel aan haar zij, ik ben eenzaam, heb je niet een vriendinnetje voor mij ?......... En zo kwam het eerste deeltje elf er weer bij, om er voor het meisje te zijn aan haar zij.... Samen alles beleven en elkaar vriendschap geven...

Zo veranderde het meisje in een jonge vrouw, er waren vele delen die haar hielpen te overleven....Sommige kende zij en andere niet, maar er was geen deeltje dat de vrouw voor een seconden in de steek liet....

Wat moest de vrouw nog verder in haar bestaan, want het was voor haar van leven naar overleven gegaan, want in al die jaren van dag na dag, was er nog steeds niemand die haar pijn en verdriet echt zag....

Vaak had de vrouw gebeden om redding uit haar nood en uitzichtloos bestaan..... Nu weet de vrouw heel zeker vertrouw op De Vader en laat Hem maar begaan.. Want net als het meisje had de vrouw ervaren wat er ook gebeurde in haar leven, De Vader deed de stormen bedaren.....

Nu 8 jaar geleden Kon de Vader een vrouw voorbereiden, om de vrouw te verlossen, te halen uit haar leiden.... Toen de vrouw dacht nu kan ik leven gaan, moest zij er nog eens harder tegen aan.....Nu moest zij in contact komen met het kleine meisje in haar en via elf, met alle andere delen in haar, om samen de weg van de genezing te gaan... Deze weg was en is soms moeilijk te begaan......

Toch weet het meisje en de vrouw, wat er ook nog komt en dat is niet mis, zij echt zal genezen omdat de Here sinds 9 jaar haar heiland en verlosser is...

De liefde die ik mag ervaren van mijn moeder in De Here, dat is met geen geld te betalen.... Ben haar dankbaar voor alles wat zij voor mij doet, want het voeld zo goed.....

Geschreven door Ingeborg

Het eerste deel, samen met Naomi (Het kind in mij)
vlindertje73
Dit komt heftig binnen! Net als de rest, stil van.... Geef je even een hint bij deel 2?
07-01-2017 18:34
07-01-2017 18:34 • 1 reactie • Reageer
Ingeborgenzwerm
Dat het heftig kan zijn bedoel je wat ik schrijf, dan zal ik dat doen, probeer mijn woorden al zo voorzichtig mogelijk te kiezen...
07-01-2017 20:05
07-01-2017 20:05 • 1 reactie • Reageer
Annemieke
Heel mooi, prachtige woordkeus. Dankjewel voor het delen.
07-01-2017 15:45
07-01-2017 15:45 • Reageer
Xandra
Ook ik ben er stil van...
07-01-2017 12:55
07-01-2017 12:55 • Reageer
Eline Meurs
Dit heeft mij echt geraakt ben ik er even stil van!
06-01-2017 22:23
06-01-2017 22:23 • Reageer
Daantje l
Dit raakt me diep
06-01-2017 17:22
06-01-2017 17:22 • Reageer
johan_jongedijk
Heel erg mooi geschreven en ook goed van inhoud
05-01-2017 15:13
05-01-2017 15:13 • 2 reacties • Reageer
Ingeborgenzwerm
Bedankt Johan voor je reactie
05-01-2017 15:39
05-01-2017 15:39 • Reageer
Daantje l
Ik vraag me af of jij het wel gelezen hebt!
06-01-2017 17:22
06-01-2017 17:22 • 1 reactie • Reageer