×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Schrijverhotel in Benidorm deel G: Vincent aan het woord, met een onverwacht moment.


Bij het begin beginnen, klik op de volgende link: Schrijvershotel A

Nadat ik voorzichtig omdat ik mijn knieën niet helemaal vertrouwde, naast hem op de strandstoel was gaan zitten, nam Vincent het woord...

Net als Ingeborg hoop ik, spreek ik de wens uit: De wij beide ondanks alles, niet anders worden behandeld, als een half uur geleden, want ten diepste in ons wezen, zijn wij nog steeds de zelfde Yoorsiaan en mee lezende Yoorsiaan.. Even merkte ik, hoe hij naar woorden zocht, waardoor ik mijn hand op zijn arm legde, en hij er zonder mij aan te kijken zijn vrije hand overheen legde, het was goed, voelde vertrouwd..

Wat betreft het rugtasje vanuit mijn verleden, waar Ingeborg over sprak, ook hier over wil ik naar jullie toe eerlijk zijn.. Ik ben een alcohollist, die nog steeds medicijnen gebruikt om niet te drinken, het neemt de zin in Alcohol niet weg, dat doet wel, de wetenschap, dat wanneer ik een druppel drink, dat ik zo enorm ziek word, zo heftig die men in de ergste nachtmerrie, nog niet heeft meegemaakt en ik kan het weten, want geloof mij, dat ik het heb uitgeprobeerd, niet een maar meerdere keren, tot ik besefte wat ik mijzelf aandeed geen leven was.. Legde Vincent in alle rust uit.. Het gaf mij een trots gevoel, omdat ik heel goed begreep en besefte hoe groot deze stap voor hem was, maar ook hoe hij in en door alles geestelijk gegroeid was..

Ik had nog iets anders met jullie willen delen om de vakantie voorspoedig te laten verlopen, maar geloof dat dat nog maar even kan wachten, ging Vincent in de tussen tijd verder, om nadat hij oogcontact met mij had gemaakt, even naar mij te knip ogen en direct zijn hand naar mij uit te strekken, die ik aannam om op te staan.. Wij hebben namelijk een ding afgesproken: Niet alles hoeft op een dag... Want er komen er vast nog wel een paar.. Vulde ik hem aan..

Het volgende moment, zag ik tot mijn verbazing, hoe Joa en Chris, glaasjes uitdeelde, zo een mooi glas met een suiker randje, apart rietje en een parasolletje met een stukje ananas.. Nadat ook wij beide er een gekregen hadden, nam Vincent opnieuw het woord:

Lieve Yoorsianen, wil ik graag besluiten met een toost, om het Leven te vieren, of deze nu lang of kort duurt, geniet van elk moment, geniet met een hoofdletter G want dat is Leven met een hoofdletter L.. Besloot hij om zijn glas het volgende moment omhoog te heffen, om nadat hij geklonken had, een slokje te nemen.. Hier na verspreiden de groep zich heel natuurlijk een beetje over het strand, en ging ik opnieuw op de strand stoel zitten nadat ik deze nog iets dichter naar hem had verschoven..

Ik ben trots op je en ik hou van je.. Melde ik hem eenvoudig, hij antwoorden, met een kus, die anders was, voor een moment opende ik een seconden mijn lippen om even zijn boven lip te proeven, voordat het al weer voorbij was.. Wat was dat ? Vroeg Vincent met pret lichtjes in zijn ogen en een glimlach van oor tot oor.. Dat hoef ik je toch niet uitteleggen ! Antwoord ik, terwijl ik mijn glas weer vast pakten om een slokje te drinken.. Ja, maar ik bedoel ging hij verder, zonder hem verder te laten uitpraten, gaf ik hem ook zijn glas aan, om nog eens met hem te proosten met de woorden: Op een geweldige vakantie..

Daarna keek ik een beetje om mij heen, naar de groep, voordat de ene na de andere Yoorsiaan, even naar ons toe kwam, met een vriendelijk woord, enkel een glimlach of een knuffel dan wel hand op de schouder.. Het voelde zo goed, liefdevol met respect.. Als een warme deken om ons heen, heeft Vincent het later omschreven, toen het opnieuw ter spraken kwam..

Vond je het een leuke verrassing ? Vroeg Vincent, terwijl hij naar mijn glaasje wees, heb ik samen met Marion geregeld, toen je met Adoptiemam even naar de zee was gelopen.. Legde hij uit... Vond het super, wat een super goed idee, en enorm lief van je, antwoorden ik, om daarna op te staan om Elisabeth te helpen met opruimen, samen met een aantal andere.. In mijn ooghoek zag ik hoe Albert op mijn strandstoel was gaan zitten en in gesprek was met Vincent, die met hand gebaren zijn woorden kracht bij zetten, even moest ik er om glimlachen, voor ik het volgende tubberware bakje in een plastic tas stopte

Verder lezen kun je doen via de volgende link: Schrijvershotel H

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts