×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Schrijvershotel in Benidorm deel C: Vragen ? Antwoorden ! Laptop - zwarte boekje.

Schrijvershotel in Benidorm deel C: Vragen ? Antwoorden ! Laptop - zwarte boekje.


Liever bij het begin beginnen dan kun je hier klikken: Schrijvershotel A

Het was alles bij elkaar toch een beetje onrustige nacht geworden, zo alles bij elkaar... Eerst wilde de slaap niet komen, misschien doordat er erg veel suiker in de champagne zat of door de eenheid, met Vincent.. Heb in ieder geval van nacht nog een verslag geschreven, om het thuis front op de hoogte te brengen, hoe de eerste avond was verlopen, en deze als een blog geplaatst op Yoors.. Want ik ben en blijf een yosiaan in hart en nieren... Daarna was ik weer heerlijk tegen Vincent aan gekropen en was dan toch in slaap gevallen, merkte ik toen ik op mijn mobieltje keek om te zien hoe laat het was.. 5.30 de tijd dat ik in Nederland, normaal gesproken op stond.. Die vervelende biologische klok, mopperde ik in mij zelf, terwijl ik zachtjes op stond.. Want van slapen kwam niets meer...

In de badkamer vulde ik de kleine water koker die ik van huis had mee genomen, en schepten wat oploskoffie in een beker.. Nadat ik een van de badjassen die aan de deur hingen had aangetrokken, schonk ik het water in, en liep terug de kamer in... Maar om Vincent niet wakker te maken, besloot ik even op het terras te gaan zitten, zo gezegd, zo gedaan, roerde rustig in mijn koffie, en wilde net een sigaretje aansteken, toen mijn mobieltje het geluidje van de watts ap maakten... Wie kan dat nu zo vroeg zijn ? Vroeg ik mij verbaast af, o ja, natuurlijk Moeders is ook al wakker omdat de thuis zorg vroeg komt en zij dan nog iets aan haar dag heeft...

Goede morgen meis, wat een mooie blog heb je geschreven, alleen denk ik wel, dat je even de reacties moet gaan lezen als je tijd hebt, men heeft wat vragen over de hele situatie wat betreft Vincent, nou ja, de rest moet je zelf maar even lezen.. Las ik in haar eerste berichtje, nadat ik haar als eerste ook een hele goede morgen had gewenst, stuurde wij nog wat berichtjes heen en weer, tot zij het gesprek beëindigde omdat zij nog iets wilde eten voor de thuiszorg voor de deur stond, daarna legde ik mijn mobieltje op tafel, om een sigaretje te roken en wat van de koffie te drinken, die zoet maar ook heerlijk sterk smaakten..

Toen de koffie op was, pakten ik opnieuw mijn mobieltje op, om direct naar Yoors te gaan, tijdens het her lezen van het verslag, de blog van gister avond, beseften ik dat ik alles had geschreven van uit mijn hart, met alle emoties die daar bij horen.. En toch wist ik, diep van binnen, dat ik er geen spijt van had, elk woord opnieuw zo zou schrijven.. Aan de andere kant begreep ik, de vragen ook heel goed, van Encaustichris en de andere.. Hoe ik het op dat moment moest oplossen, ik had geen idee, bedoel zonder te verdrinken in het verdriet, of Vincent er mee te belasten...

Misschien zou een warme douche helpen ? Besloot ik, om direct op te staan, naar binnen te gaan, en de balkon deuren achter mij te sluiten.. Eerst liep ik naar het bed, waar Vincent nog heerlijk lag te slapen, voorzichtig dekte ik hem even toe, en verhoogde de zuurstof een klein beetje, omdat het lichaam zich vroeg in de morgen, begint klaar te maken voor de aankomende dag.. Nog even bleef ik naar hem kijken, voor ik mij zachtjes om draaide om naar de badkamer te lopen, alleen midden in de kamer bleef ik plotseling als bevroren stil staan.. Wat lag daar nu op het bureau, een zwart boekje met een vulpen er naast ! Die lag er gister avond of van nacht nog echt niet, dat wist ik zeker, want aan dit zelfde bureau had ik op mijn laptop de blog zitten schrijven...

Zonder er echt over na te denken, ging ik aan het bureau zitten, pakten de vulpen op en nadat ik het boekje had open geslagen begon ik als van zelf te schrijven, voelde mij direct met mijn beide benen op de grond staan, even weg uit het verhaal, de droom vakantie, terug in de realiteit van het hier en nu...

Hier onder kun je lezen, wat ik heb geschreven, in dat vreemde zwarte boekje, het moest geschreven worden !!!

Lieve Yorsianen..

Hoe begin je een brief, die je eigenlijk helemaal niet wil schrijven, door het maar gewoon te doen ! Om maar meteen met de deur in huis te vallen... Vincent bestaat echt, is een man van vlees en bloed, alleen heet hij in real life anders, omdat ik dat te persoonlijk vond, en om zijn identiteit in zekere zin te beschermen.. Een aantal jaren geleden heb ik een relatie met hem gehad.. Een ex vriendje ? Ja, geloof dat je dat zo noemt, alleen voor ons beide was het veel meer een soort van thuis komen bij elkaar, soms maar een half woord nodig hebben om elkaar te begrijpen, beide met een rugzak vanuit het verleden, waar door de band alleen nog meer sterker werd, besefte zelfs op een gegeven moment dat wij tweeling zielen zijn, een wonder om elkaar in dit leven te mogen ontmoeten, hebben elkaar een heleboel geleerd, gesteund en geholpen waar mogelijk was, maar bovenal enorm van elkaar gehouden en eigenlijk besef ik nu, is die liefde voor elkaar nooit over gegaan.. De relatie wel, door allerlei factoren, maar vooral omdat wij beide een andere kijk op de toekomst hadden, wat wij wilde in het leven... Toch hadden wij af en toe nog contact, dan was het contact goed, nog steeds vertrouwd en liefdevol.. Hebben zelfs wel eens tegen elkaar gezegd.. Wie weet ?! Misschien over een paar jaar, als de omstandigheden anders zijn dan... Alleen is die tijd ons niet gegeven.. Heb namelijk een paar weken geleden gehoord, dat het helemaal niet goed met hem gaat, hij heeft kanker met uitzaaiingen door zijn hele lichaam, en de artsen kunnen niets meer voor hem doen... Gelukkig, heb ik af en toe, via een video gesprek contact met hem, alleen wanneer hij het aan geeft, omdat zelfs praten hem enorm veel kost.. Dat is misschien het enige, wat niet op waarheid berust, dat hij pas klachten kreeg, toen behandeling onmogelijk was geworden, in plaats van hoe ik het omschrijf in mijn verhaal, in een rolstoel, s 'nachts aan de beademing enz. Maar ook gewoon eenvoudig samen zijn, in het moment, met zijn twee of met een groepje andere mensen.. Daarom noem ik het ook een wens of droom vakantie, met een lach en met een traan, waarin wij alles kunnen delen..

Bedankt voor het lezen, en hopelijk jullie begrip.. Heel veel lieve groetjes Ingeborg..

P,S : Vincent is geen yoorsiaan, heeft wel mijn eerste blog gelezen, die over hem ging, toen ik het pas gehoord had..

Met een zucht legde ik de vulpen neer, en was opgelucht dat het uit de pen was gekomen, pas toen merkten ik hoe mijn ogen prikten en mijn wangen nat waren van de tranen.. Het boekje borg ik zorgvuldig op in het kastje van het bureau, en draaide deze op slot, om het sleuteltje in mijn witte schoudertas te laten glijden, in het zijvakje.. Het volgende moment, stapten ik de badkamer binnen om een heerlijke douche te nemen, heerlijk even alle emoties van mij afspoelen, om de nieuwe dag met Vincent fris en positief te beginnen, iets merken deed hij toch wel, maar dan wel het liefst zo min mogelijk, zeker op dit moment, later keken wij wel verder..


Terwijl ik mijn haar stond af te drogen, hoorde ik aan de geluiden van uit de slaapkamer, dat Vincent wakker was geworden... Goede morgen, schoonheid, begroeten hij mij, terwijl ik de kamer binnen stapten.. Goede morgen, kanjer groeten ik terug, terwijl ik richting het bed liep, om hem een vlinder kusje te geven, die hij teder beantwoorden, het was een fijne start, een goed begin van onze eerste ochtend samen in Spanje...

Voor het volgende deel kun je hier klikken: Schrijvershotel DIngrid Tips en meer
Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar. (Niets mis mee.) Heftig voor Vincent!
16-08-2017 14:23
16-08-2017 14:23 • Reageer
Vicky
Heel mooi verwoord
10-07-2017 09:00
10-07-2017 09:00 • Reageer
Alzheimerblog
Ik had je eerdere blog over Vincent gelezen en vroeg me het dan ook niet af, maar wow, wat een mooi antwoord. Geniet van je droomvakantie.
06-07-2017 20:56
06-07-2017 20:56 • 1 reactie • Reageer
Ingeborgenzwerm
Toen ik van nacht mijn blog deel C geplaatst had, stond jou deel 7 nog open op mijn pc en omdat het zwarte boek op eens op mijn bureau lag ;) dacht ik ik deel het even met je...
06-07-2017 22:38
06-07-2017 22:38 • 1 reactie • Reageer
Marion Wever
http://yoo.rs/marion.wever/blog/johanna-of-zeg-maar-gewoon-jan-benidorm-6-1499358219.html?Ysid=23741
06-07-2017 18:26
06-07-2017 18:26 • Reageer
Encaustichris
Dank je wel voor het, op deze prachtige manier, beantwoorden van mijn vraag. Ik wens jou en Vincent een fantastische droomvakantie, en als ik daar aan bij kan dragen doe ik het graag.
06-07-2017 12:02
06-07-2017 12:02 • Reageer
Joa
Heel erg mooi geschreven. Ik kaan niet zo goed verhalen schrijven helaas.
06-07-2017 11:22
06-07-2017 11:22 • Reageer
frieke
hoe ontroerend mooi geschreven,
06-07-2017 09:29
06-07-2017 09:29 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Oh wow. Zeer indrukwekkend inderdaad - zoals Hans schreef - maar ook heel mooi geschreven.
06-07-2017 09:27
06-07-2017 09:27 • Reageer
Hans van Gemert
Dat is een indrukwekkend verhaal!
06-07-2017 09:07
06-07-2017 09:07 • Reageer
Marion Wever
Nou zit ik met mijn grote mond even stil te wezen.. de brief wilde zichzelf schrijven. indrukwekkend!
06-07-2017 08:45
06-07-2017 08:45 • Reageer
Dana
Mooi hoe je fantasie met werkelijkheid samen doet smelten. Een hele prettige droomwensvakantie en dank je wel voor het delen van toch wel heel intieme gedachten, ja, je voelt op een gegeven moment dat het moet, al stuit het tegen je borst en wil je eigenlijk alleen maar droomfantasieën beleven. Dan is zo'n dwingend zwart schrijfboekje een fantastische uitkomst.
06-07-2017 08:42
06-07-2017 08:42 • Reageer
MarijkeToscana
Had helemaal nog geen vragen gesteld, en krijg nu toch ineens de antwoorden...
06-07-2017 07:31
06-07-2017 07:31 • 1 reactie • Reageer
Ingeborgenzwerm
Er waren er nog meer met de zelfde gedachten, en omdat ik open en eerlijk wilde zijn, moest ik een manier bedenken om dat te doen, en zijn, op een manier dat het voor mij veilig is en blijft. Alsof ik het nog niet helemaal besef, voor 100 procent...
06-07-2017 07:53
06-07-2017 07:53 • Reageer