×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Schrijvershotel in Benidorm deel F1 : Het gesprek met Carina, en haar collega's.


Beginnen bij het begin, klik op de volgende link: Schrijvershotel A

Kun je mij dan vertellen wat je voelt ? Wanneer je verder kijkt dan je angst, die heftig aanwezig is, als een soort orkaan door je lichaam gaat, wat dat kan ik zo duidelijk voelen, maar ook weet ik dat je sterk genoeg bent om over de angst heen te kijken.. Vroeg en legde hij uit.. Even voelde ik mijn lichaam trillen voor ik hem antwoord gaf: Daar achter ligt het antwoord, dat ik het heel graag zou willen.. Niets liever dan dat maar .... Ging ik verder, voor Vincent mij vast besloten in de reden viel.. Niet doen lieverd, geen maar, want dat is wat je angst je influistert.. Je hoeft het niet alleen te doen, want wij doen het samen, en met de steun van Joa en Leon moet het zeker lukken.. Ja, knikten ik, om beiden even dankbaar aan te kijken..

Gaan wij dan maar direct naar binnen ? Stelde Joa voor, kunnen wij nog even een pot thee zetten en dan is het bijna tijd dat er gebeld gaat worden vanuit Nederland.. Zonder dat er nog een woord werd gezegd, verplaatsten wij ons met elkaar naar binnen en stonden wij het volgende moment met Joa in de keuken, om een aantal thee glazen op een dienblad te zetten, terwijl Joa de waterkoker vulde.. Hoe denk je dat Carina gaat reageren ? Was plotseling haar vraag.. Eerlijk ? Vroeg ik, om verder te gaan, toen zij ja had geknikt, geen idee, maar geloof dat wij daar snel genoeg achter komen, besloot ik, omdat Leon met de telefoon binnen kwam, en ik diep van binnen wist dat zij aan de andere kant van de lijn was, wat werd bevestigd, toen Leon mij het toestel aan mij gaf met de woorden: Carina wil je eerst nog even persoonlijk spreken, voor het overleg, het gesprek met de psychiater begint.. Dank je, dat is lief, antwoorden ik, om met de telefoon in mijn hand aan de keukentafel te gaan zitten..

Hoi Carina met Ingeborg spreek je, opende ik het gesprek.. Goede middag Ingeborg, hoe gaat het met je ? Reageerde en stelde zij direct de vraag.. Goed, alleen een beetje nerveus voor het komende gesprek, het is ook niets iets wat ik dagelijks doe, hoe is het met jou ? Antwoorden ik en stelde nu haar een vraag.. Alleen gaf zij op deze vraag geen antwoord, wat mij direct een soort van kippenvel op mijn armen gaf, tegelijk met een vreemd soort van pijnlijk gevoel in mijn onder buik.. Ben je er nog ? Informeerde zij, om direct verder te gaan, toen ik dit bevestigde..

Ik heb een voorstel, wil je iets vragen, waar je misschien even over moet na denken.. Hebben namelijk net een bespreking gehad samen met mijn collega's en de psychiater, nu hadden wij het idee, om hen ook getuigen te laten zijn van ons gesprek, alleen heb ik daar wel je toestemming voor nodig ? Besloot zij vragende.. Tijdens haar woorden, kwamen haar collega's in mijn gedachten voorbij, die ik alle drie, al een keer gesproken en gezien had.. Geloof dat ik het wel een goed idee vind, dacht ik hard op, zoals Vincent altijd zegt: Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Dank je, dan gaan wij dat doen, en bel ik je zo terug, sta je meteen op hands free.. Is goed, alleen krijg je dan eerst Leon of Joa aan de telefoon, want hoe ik dit ding moet opnemen, met al die knopjes, daar heb ik nog steeds geen kaas van gegeten.. Viel ik haar in de reden.. Geen probleem, tot zo, melde zij en verbrak daarna direct de verbinding, waar door ik een moment verbaast naar de telefoon keek, voor ik langzaam mijn hoofd schudden, voor ik op stond, om in de kamer aangekomen de telefoon aan Leon te geven, met de woorden: Carina belt zo terug, alleen moet ik nog even naar de wc..

Op het moment dat ik de drempel over stapten de gang in, hoorde ik de telefoon overgaan, snel had ik het toilet gevonden en nadat ik was geweest, stak ik nog even mijn tong naar mijzelf uit, om nog even mijn polsen onder de kraan te steken, voor ik weer terug liep naar de kamer, om naast Vincent op de bank te gaan zitten, die direct een arm om mij heen legde..

Ingeborg komt zo juist weer binnen, betrok Joa mij in het gesprek.. Goede middag, Ingeborg, begroeten de psychiater mij, wij hebben het voorstel rondje al achter de rug, vertelde zij, nadat ik haar ook begroet had, alleen is nu even het wachten op Carina, die moest nog even naar het toilet.. Komt mij bekend voor, reageerde ik, alleen moet zij in ieder geval een stukje verder lopen dan ik.. Wat lijken jullie toch op elkaar melde Vincent vlak bij mijn oor, omdat ik heerlijk tegen hem aan ging zitten, ik weet het, antwoorden ik om even mijn hand op mijn buik te leggen, want daar was dat pijnlijke vreemde gevoel weer, alleen veel tijd om daar mee bezig te zijn, kreeg ik niet omdat ik hoorde hoe Carina aan de andere kant de kamer binnen stapten, het gesprek kon beginnen..

Wat ik begrepen heb van Carina, ging de psychiater van start, hebben jullie haar uitgenodigd om naar Spanje te komen, waar ik in principe al toestemming voor heb gegeven, alleen nu staat er voor dinsdag een bijzonder meiden moment gepland, waarbij de hulp van haar gewenst is en waarbij toch nog een aantal vragen waren.. Zo is het helemaal, bevestigde ik, op dit moment logeren wij bij Joa en Leon maar in de loop van aankomende maandag ga ik samen met Vincent terug naar Benidorm, naar het schrijvershotel, waar wij voor de ziekenhuis opname van Vincent ook samen begonnen zijn.. Nu heb ik in een speciaal winkeltje, een leuk jurkje gekocht, met alles erbij wat een en ander nog mooier en vrouwelijk maakt.. Alleen heb ik er in positieve zin, totaal geen ervaring mee en wil ook van een aantal andere weten hoe het staat, van daar het idee van een meiden middagje, met Joa, Mascha, (een vriendinnetje, die ook overkomt uit Nederland) Carina en Moeders op het cruise schip via de watts ap...

Dan begrijp ik niet waarom je mij gevraagd heb, wat ik voor je kan betekenen ? Merkte Carina plotseling vragende op.. Au, melde ik direct hard op, alleen voor ik verder kon reageren of Vincent zijn mond kon open doen, mengde Joa zich in het gesprek.. Misschien mag en kan ik daar antwoord op geven ? om zonder op antwoord te wachten verder te gaan.. Ingeborg kwam zelf met het idee, omdat zij naast Vincent die niet aanwezig kan zijn, en Moeders via het mobiel, jou het meeste vertrouwd.. Je bent de enige van de meiden, die ik op moeilijke momenten zo dicht bij mij kan verdragen omdat je ook de delen kent, vulde ik Joa uiterlijk rustig aan, die mij bemoedigende toe knikte..

​Wat denk je, Ingeborg, dat er kan gebeuren ? Stelde de collega van Carina die normaal gesprekken met moeders heeft de vraag.. Na haar begroet te hebben, en een zucht die wel uit mijn tenen leek te komen, gaf ik antwoord.. Het zal in ieder geval met een heleboel emoties gepaard gaan, met een lach en een traan maar ook een flash back behoort tot de mogelijkheden, en in het uiterste geval, kan er ook een herbeleving uit voort komen.. Alleen zo lang ik kan blijven praten over alles wat ik voel, waar ik aan moet denken enz.. Is de kans op het laatste minimaal, misschien een paar procent..

Die herbeleving bedoel je ? Informeerde de psychiater, om daarna uit te leggen wat dat inhield, namelijk: Om te beginnen met een flash back, dat is een herinnering alsof er een filmpje word afgespeeld in het hoofd van de persoon die er last van heeft, klopt dat Ingeborg ook voor jou ? Het is een kort en bondige uitleg, alleen kan het bij mij ook gebeuren dat ik in de film sta, erin word opgenomen, alleen dan zonder emoties waar door het geen herbeleving is of kan worden.. Kun je misschien een voorbeeld geven ? Hoorde ik de andere vrouwelijke collega van Carina vragen.. Nadat ik ook haar begroet had, mengde Carina zich opnieuw in het gesprek.. De eerste keer, was buiten voor ons kantoor in het huis van de wijk, waren wij bezig met het invullen, van een formulier, wat betreft mijn emoties, in de vorm van pannetjes, gevuld met lauw/warm water, tot aan overkokend water, wanneer ik mijn emoties niet meer in de hand heb of beter gezegd had, en domme dingen kon gaan doen of slechte beslissingen kon nemen.. Vulde ik haar aan.. Dank je, was haar reactie, dat was inderdaad het moment dat ik bedoelde..

​Kun je je nog herinneren, waar die flash back over ging ? Als je het te persoonlijk vind, hoef je geen antwoord te geven.. Nam de psychiater het gesprek over.. Zeker dat ik dat nog weet, maar als u het goed vind wil ik Carina eerst een vraag stellen, voor ik verder antwoord geef.. Omdat ik mij plotseling besef dat wij het er samen nooit meer echt over hebben gehad, heb ik je ook nooit de vraag kunnen stellen, hoe dat moment van die flash back voor jou was ? Alleen bleef het verdacht stil, en kwam er niet direct een antwoord, waar door Vincent opmerkten: Misschien ook last van dubbelzijdig plakband tussen de kiezen ? Geen idee, kan best.. Reageerde ik, terwijl ik even mijn schouders op haalde.. Zij schud haar hoofd van nee, deed de laatste collega, die ik nog niet gesproken had verslag..

Verder lezen, klik dan op de volgende link: Schrijvershotel G1
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts