×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSchrijvershotel in Benidorm deel G1 : Zenuwachtig Carina uitgenodigd om naar Spanje te komen, samen met vriendje..

Schrijvershotel in Benidorm deel G1 : Zenuwachtig Carina uitgenodigd om naar Spanje te komen, samen met vriendje..


Begin bij het begin via de volgende link: Schrijvershotel A

Nadat ik ook hem begroet had, ging ik anders zitten, om even oogcontact met Vincent te maken, voor ik mijn hand open voor hem hield, en hij zijn hand erin legde.. Moeilijk ? Vroeg hij voorzichtig, om direct stil te vallen, toen ik mijn hoofd van nee schudden.. Gewoon even contact, zodat ik mijn lichaam blijf voelen en niet alleen in mijn denk hoofd ga zitten, want als wij dat allebei doen, komen wij nergens, weet ik uit ervaring, vertrouwde ik hem toe, en legde direct in het algemeen aan de andere uit..

Kan of beter gezegd, wil je dan nu misschien antwoord geven op mijn vraag, waar die flash back over ging ? Nam de psychiater het gesprek opnieuw over.. Ja, wel.. Antwoorden ik met een denk rimpel in mijn voorhoofd, terwijl ik het blad bekeek die voor mijn neus lag, met die pannetjes plus de bijbehorende aan tekeningen, bedacht ik mij dat ik het ook een stuk eenvoudiger had kunnen oplossen, door Carina de binnen kant van mijn slaapzak te laten zien, en het volgende moment stond ik samen met haar in mijn kamer.. Hoe lang duurt zo een flash-back zo ongeveer ? Hoe ben je er weer uit gekomen ? Stelde beide vrouwelijke collega's van Carina bijna tegelijk een vraag.. De duur van zo een flash-back kan totaal verschillend zijn, alleen deze duurde in mijn beleving niet zo lang, volgens mij niet langer dan een minute of zo, antwoorden ik, om verder te gaan met de volgende vraag: Ik ben er weer uitgekomen, door de stem van Carina, die zo wel aanwezig was in de flash-back als tegen over mij aan de picknick tafel zat..

Waar is zij trouwens, heb haar stem al even niet meer gehoord ? Informeerde Vincent van uit het niets, in ieder geval voor mij, om mij daar naast ook nog eens vragende te blijven aan kijken.. Geloof dat zij er nog wel zit, anders hadden wij het wel gemerkt, ben er nog was bijna tegelijk haar reactie, voor zij een woord mompelde wat duidelijk geen Nederlands was.. Chinees ? Informeerde Vincent, met pretlichtjes in zijn ogen. Nee, schudden ik mijn hoofd, daar lijkt het niet op, het is Portugees en betekend sorry... Best herkenbaar toch ? Stelde ik hem een weder vraag, om zonder op antwoord te wachten verder te gaan, want de meeste Buitenlandse woordjes heb ik van jou geleerd, die je zo heerlijk door je Nederlands mixt..

Het gevolg was een por in mijn zij en een kus op mijn wang, voor Carina de volgende opmerking maakte: Dat wil ik ook, maar vooral vind ik het een grote verantwoordelijkheid.. Wat heeft dit nu met het laatste onderwerp te maken ? Vroeg haar mannelijke collega, zich hard op en toch een beetje verbaast af.. Niks, antwoorden ik, kort maar krachtig.. Want volgens mij ging het laatste van de opmerking over aankomende dinsdagmiddag, of is dat niet wat je bedoelde Carina ? Vroeg ik ter afsluiting om bevestiging.. Ja, dat is wel wat ik voel en hoe ik er over denk, zeg maar de eerste gedachten die in mij opkwam.. Reageerde zij, voor ik uiterlijk rustig verder ging: Het ligt er denk ik ook aan, op welke manier je hier naar toe komt ? Of zo als Vincent tegen een van de meiden van de thuiszorg gezegd heeft: Je kunt jezelf moeilijk achter laten op de gang, of in jou geval in Nederland.. Inderdaad is 24 uur in functie zijn, onmogelijk.. Bevestigde de psychiater, alleen is dan de vraag hoe wij dit kunnen oplossen ? Omdat ik niet weet of ik er nog een uit het team kan missen, begrijp je wat ik bedoel.. Is volgens mij dan ook niet nodig, viel ik haar zonder er over na te denken in de reden.. Alleen moeten wij dan even bekijken of dat volgens het protocol wel mogelijk is, bedacht ik mij plotseling hard op af.. Misschien moeten wij die protocollen maar gewoon even vergeten, want daar valt deze 'werk' vakantie totaal niet in.. Melde de psychiater en gaf hier door het laatste zetje..

Carina ? Vroeg Vincent haar aandacht, heb je misschien zin om niet pas Dinsdag ochtend hier aan te komen, maar van avond al te vertrekken ? Zodat jullie een beetje aan elkaar kunnen wennen, bedoel zonder tijdsdruk van het steeds op de klok moeten kijken, want een uurtje is zo voorbij.. Heb nog geen echte plannen gemaakt, in voorbereiding op Dinsdag, vriendje had zelfs al een soort van idee, toen ik het hem vertelde.. Legde zij uit, om plotseling stil te vallen.. Zou het mogelijk zijn ? Melde zij vragende.. Waarom niet ? Stelde ik de weder vraag, ik bedoel als wij toch alle protocollen mogen los laten, dan is het niet alleen bijzonder werk maar ook Vakantie met een hoofdletter..

Kunnen zijn hulp, trouwens goed gebruiken, melde Vincent, en verbrak daar mee de stilte die was gevallen want uit de verhalen van Ingeborg heb ik begrepen dat hij nog al handig is met klussen, iets met een badkamer geloof ik.. Dat is zo was haar iets wat korte antwoord, Ingeborg ? Ging zij verder, vind het super eng en maakt mij super onzeker, maar aan de andere kant, denk ik dat wij het maar moeten gaan doen, de sprong wagen, alleen vraag ik mij wel af, wat dat betekend voor de toekomst ? Ik bedoel de samen werking na deze vakantie ? Geen idee, reageerde ik eerlijk, het zal onze band enkel versterken, maar zelfs als die te persoonlijk is geworden, door de tijd in Spanje, is daar vast ook wel een oplossing voor te bedenken, lijkt mij ! Dan kan ik het nog altijd overnemen, vulde een van haar vrouwelijke collega's mij aan, hebben elkaar per slot van rekening al eerder gesproken.. Carina, ging ik tegen haar verder, vind het net zo eng als jij, onzeker, gespannen en zenuwachtig, maar zo lang wij blijven communiceren met elkaar, weet ik zeker dat wij alles kunnen oplossen, het een fantastische tijd word hier in Spanje..

Dan ga ik zo maar even richting huis, het bespreken en wat spullen bij elkaar pakken, en dan zie ik je of beter gezegd jullie van avond, melde Carina.. Tot dan bevestigde ik samen met Vincent, om nadat wij afscheid hadden genomen, van haar collega's en de psychiater, de rest over te laten aan Leon, die alle verder informatie voor handen had, een taak die wij met een gerust hart aan hem konden overlaten..

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel H1