×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSchrijvershotel in Benidorm deel X1: Maaike mist iemand en verteld waarom

Schrijvershotel in Benidorm deel X1: Maaike mist iemand en verteld waarom


Vanaf het begin lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel A

Blijven er nog twee over, die aan de andere kant van de tafel zitten, begon Vincent, alleen verder kwam hij niet omdat Maaike uitriep: CARINA...

Hallo Maaike, groeten zij haar, volgens mij hebben wij elkaar nog maar een keer gesproken, aan de telefoon ? Toen was ik en nog een paar kids uit de zwerm een beetje bang, bevestigde zij, maar je was juist heel lief, en ondanks een heleboel moeilijke dingen enz.. Heb je je wel aan je antwoord gehouden, wat je beloofde..

Weet je dan ook wie naast haar zit Maaike ? Vroeg Vincent.. Ja, dat is A, ik bedoel het vriendje van Carina, antwoorden zij om even naar hem te glimlachen.. Goede avond, Maaike... Begroeten hij haar, wat even kriebelde in de oren..

​Opnieuw keek Maaike een moment de tafel rond, om even in Vincent zijn hand te knijpen om hem daarna vragende aan te kijken.. Wat is er meis ? Zeg het eens.. Nodigde hij haar uit.. Zit echt iedereen aan tafel ? Vroeg zij voorzichtig.. Ja, dat klopt, mis je dan nog iemand ? Was nu zijn weder vraag.. Ik weet het niet, moest aan Motormuis denken.. Dat is vast een bij naam, want die heb ik ook gehad.. Mengde Amerise zich in het gesprek.. Kan die persoon goed motor rijden, Maaike ? Vroeg Leon nu aan haar, want dat kun je hier in de bergen heel mooi doen, met een mooi uitzicht en dan kun je heel ver kijken.. Legde hij uit.. Ja, knikte zij, gaat ook altijd met de motor op vakantie, en heeft van die stoere met grote wielen..

Heb je wel eens zo een motor in het echt gezien ? Was nu Amerise haar volgende vraag.. Nee, schudden ik mijn hoofd, alleen een keer op een foto van haar op de mobiel, en dat vond ik best wel leuk, maar eigenlijk de jongens nog meer dan ik of een van de andere meiden.. Legde ik uit, om opnieuw oogcontact met Vincent te maken.. Ik weet over wie je het hebt hoor Maaike, stelde hij haar gerust..

Want als ik het goed heb onthouden, heb ik van avond al even met haar gesproken, samen met Ingeborg/Anquelieck, Joa en Leon, omdat het een collega van Carina is.. Van mij ? Reageerde zij vragende.. Dat klopt, zij heeft gesprekken met Moeders..

Je bedoelt... ging zij verder, voor Vincent haar in de reden viel.. Motormuis bedoel ik, te minsten zo noemde Maaike haar zo juist.. Volgens mij heb ik in het roze koffertje een pakje gezien met haar naam er op, vertelde Vincent aan Maaike, maar weet je wat ik zo vreemd vind, dat er een sinterklaas papiertje om heen zit.. Zit er dan ook zo een pakje in met de naam Carina ? Stelde ik hem de vraag.. Ja, dat klopt, bevestigde hij om even naar haar te knipogen..

Misschien heb ik nog wel een ander stukje inpak papier, melde Joa met een denk rimpel in haar voorhoofd.. Waar ik even om moest giechelen.. Om haar het volgende moment onderzoekende aan te kijken.. Mag ik nog iets vragen ? Vroeg zij even voor de zekerheid om verder te gaan, toen Joa direct van Ja knikte..

Anquelieck heeft mij al verteld dat wij over een paar nachtjes samen met Vincent terug gaan naar het schrijvershotel in Benidorm, maar mag ik dan hier nog soms op bezoek komen, om bijvoorbeeld met de hondjes te spelen of te zwemmen in het zwembad ? Dat mag altijd, lieverd, want het kan soms best druk zijn in zo een hotel antwoorden en bevestigde zij.. En neem je dan bijvoorbeeld Carina, of Motormuis, een keertje mee hier naar toe ? Vroeg Leon op zijn beurt.. Ja, of de andere collega, die ook een meisje is, om schreef Maaike, zonder haar naam te noemen..

Lieverd, ik vind het een goed idee, melde Vincent, maar wil je ons ook vertellen waarom je dat zo graag wil ? Zodat zij mij, zodat zij ons, een beetje leert kennen, wie wij echt zijn.. Dan kan ik misschien heel even kennis maken met het vriendinnetje in haar, waar Ingeborg die flash back van had, waar Anquelieck over vertelde..

Wat wil je dan samen doen met haar ? Stelde Vincent de volgende vraag, omdat zij even verdwaalde in haar gedachten, en deze zo snel niet kon uitspreken.. Weet ik niet, antwoorden zij eerlijk, misschien wel schilderen, samen tekenen, gewoon samen zijn en een beetje kletsen.. Zodat het motor meisje, weer een beetje blij en vrolijk kan zijn, omdat zij de laatste keer toch een beetje verdrietig was.. Las ik in haar ogen, toen wij voor een paar seconden oogcontact hadden met elkaar, bij ons thuis..

Vincent ? Richten zij zich tot hem.. Wil je beloven of in ieder geval proberen om dan niet te praten over dat sinterklaas papiertje, en een beetje die tijd ? Dat is goed hoor meiske, als je mij dat vraagt zal ik dat niet doen, omdat je er vast een goede reden voor hebt of heb ik dat verkeert ? Nee, schudden ik mijn hoofd.. Was helemaal niet zo leuk, toen werd haar papa ziek, die aan de zelfde ziekte overleden is, als die jij hebt.. Dat is niet leuk, heel verdrietig en doet best heel veel pijn, en als ik iets kan doen, om te helpen, kom je dan met mij praten ? Ja, knikte ik enkel..

Misschien toch niet zo erg verstandig.. Begon Carina... Doe ik ook niet, viel ik haar in de reden, zit niet in mijn denk hoofd, maar verteld dit vanuit mijn hartje, waar de liefde woont.. Voor Motormuis, Motormeisje, maar ook voor jou.. Dank je, melde zij.

Het volgende moment, keek Maaike Vincent aan met de vraag: Weet je hoe lief ik je vind ? Ja, knikte hij, terwijl zij tegelijk hun armen spreiden: Zo veel.. Nadat de rolstoel iets naar achter was verplaatst, zat zij het volgende moment op zijn schoot, veilig in zijn armen, met haar hoofd tegen zijn schouder, voelde warm en vertrouwd.

Verder lezen kan via de volgende link Schrijvershotel deel Y1