×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSchrijvershotel in Benidorm deel Y1 : Een onverwachte oplossing voor een technisch probleem..

Schrijvershotel in Benidorm deel Y1 : Een onverwachte oplossing voor een technisch probleem..


Vanaf het begin lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel deel A

Het volgende moment, keek Maaike Vincent aan met de vraag: Weet je hoe lief ik je vind ? Ja, knikte hij, terwijl zij tegelijk hun armen spreiden: Zo veel.. Nadat de rolstoel iets naar achter was verplaatst, zat zij het volgende moment op zijn schoot, veilig in zijn armen, met haar hoofd tegen zijn schouder, voelde warm en vertrouwd..

Zit je lekker, Maaike ? Hoorde wij Leon voorzichtig vragen.. Ja, antwoorden zij om met wat hulp van Vincent recht op te gaan zitten, zodat zij Leon kon aankijken.. Ik vind het gezellig dat je er bent, ging hij verder, maar ik wil even iets aan Ingeborg of Anquelieck vragen, kan dat ? Ja, antwoorden zij opnieuw, om te vertellen aan Vincent: Dan ga ik even naar het tussen station.. Even bij Menno zitten en een beetje praten met Daantje.. Is goed meiske, tot gauw, je bent altijd welkom.. Melde Vincent haar, om even zijn hand op haar wang te leggen..

Na een diepe zucht, die wel uit de tenen leek te komen, bracht Anquelieck haar naar het tussen station, om het volgende moment achter mij plaats te nemen, voor Vincent zachtjes contact met mij, met ons maakte.. Goede avond, Ingeborg, begroeten nu ook Leon mij op zijn beurd, om zonder te wachten verder te gaan..

We hebben, ik bedoel er is een probleem ontstaan, wat betreft de geluidsinstallatie van Tania, en omdat het een nieuw systeem is, kan Henk Jan daar nog niet zo goed mee om gaan, heeft te maken met ervaring.. Legde hij ongevraagd uit.. Even moest ik over een oplossing na denken en deed Vincent het zelfde, merkte ik, toen wij tegelijk melde: Misschien weet ik wel iets... Heb ik net de perfecte oplossing gevonden.. Klonk het in stereo, waar door wij een moment in de lach schoten...

Ben even naar het toilet, melde Carina, in ieder geval voor mij uit het niets.. Alleen toen ik haar richting op keek, keek ik haar op der rug en was zij al onder weg naar binnen.. Geloof dat zij ook een oplossing had, fluisterde Vincent mij in het oor, maar als dat de zelfde is die ik heb, is het een avond vol verrassingen voor haar, en dan te bedenken dat zij helemaal niet zo van verassingen houd.. Vulde ik hem fluisterde aan om daarna voor te stellen, het gesprek binnen voort te zetten, iets met telefoon en laptop, maar ook is het er een stuk rustiger...

Zo gezegd, zo gedaan en zaten wij het volgende moment met zijn drieën aan de keukentafel.. Ingeborg ? Kun jij beginnen te vertellen, aan welke oplossing je moest denken ? Viel Leon direct met de deur in huis.. Aan iemand, die ik heb leren kennen via facebook, in de periode dat hij nog een christelijk radio programma deed, dan moet je volgens mij ook een beetje kennis hebben van dat soort dingen.. Komt die persoon uit Nederland ? Informeerde Leon, om uit te rekenen hoe laat hij dan hier kon zijn, bij ons in Spanje inclusief reis tijd naar en vanaf het vliegveld..

Hoe zit dat dan met de vlieg uren vanaf Polen ? Stelde Vincent plotseling de vraag.. Ik bedoel twee weten er ten slotte meer dan een, dus als wij het kunnen combineren lijkt mij dat wel verstandig.. Legde hij Leon uit, terwijl hij mij rustig observeerde.. Tot het kwartje, o, nee, het 20 euro cent muntje viel, toen ik terug dacht aan de reactie van Carina en de woorden van Vincent in mijn oor.. Dat kan volgens mij alleen haar broer zijn, melde ik met een brok in mijn keel, of er moet daar ook een vriendinnetje wonen, want volgens mij wonen die verspreid over de hele wereld..

Dat is inderdaad de persoon die ik bedoel, bevestigde Vincent, dat heeft alles te maken met het gesprekje dat ik met Vriendje had op de gang, voordat je samen met Carina aan mijn verzorging begon.. Legde hij uit... Je bent geweldig, melde ik.. Voor dat ik via de laptop op zoek ging naar de contact gegevens van mijn contact.. Na een kort gesprek, bijna in telegram stijl omdat haast geboden was, kon ik hem samen met zijn vriendin, (vrouwtje) uitnodigen naar Spanje te komen..

Met een gerust hart, liet ik al het andere, wat nodig was, aan Leon over.. Na een intense knuffel met Vincent, overlegde wij hoe wij aan de andere gegevens konden komen, zonder het direct aan Carina te vragen, want dat leek ons beide geen goed idee.. Wat alles te maken had, met een soort van heimwee, zo dichtbij en toch zo ver weg, lijkt een beetje op Nederland en België maar dan met Spanje met P.. Maar dat was voor een ander moment, een ander hoofdstuk of zo als Leon melde: Dat is een andere bouwsteen aan jullie gezamenlijk project...

Geloof dat Maaike samen met Daantje, graag wil helpen, als dat mag ? Stelde Anquelieck voor, nadat zij haar naam genoemd had... Dat is een goed idee.. Is een goed plan.. Melde beide nu op hun beurt..

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel deel Z1