×

Yoors


Inloggen
×

YoorsDe donkere kant

De donkere kant


Steeds weer komt hij langs de donkere kant van mijn leven, in nachtmerries, flachsbacks lichamelijke pijn, in stemmen die niets goeds te zeggen hebben in boosheid en in pijn.Steeds weer bevecht ik deze demonen, uit mijn verleden die het nu nog steeds zo zwaar en zwart maken.Die de momenten van klein geluk, onderuit proberen te haken.Hoe vertel je iemand, met een veilige basis, die hij als kind heeft meegekregen, waarop hij geliefd was, welkom was beschermd en veiligheid heeft ervaren de fundering van een gezond bestaan.Waarom je in je verdere leven geborgenheid, zelfvertrouwen, identiteit hebt om te bouwen aan een toekomst.Waarop je keuzes zijn gemaakt op een basisveiligheid als kind al verworven, liefst nog een beetje met ouderlijke trots, zodat je stevig goed en evenwichtig gevormd bent dat je weet ik ben oké, er word van mij gehouden, ik mag er zijn ze zijn blij met mij en bovenal ik word beschermd en ben veilig!Hoe leg je uit aan "gezonden mensen" de rijkdom die ze hebben van zoveel geluk!Dat niet ieder mens dat heeft gehad.Hoe leg je uit aan mensen die oordelen de oplossingen al klaar hebben, ga sporten, werken doe iets met je leven!Dat je keihard werkt om te leren wat zei al meegekregen hebben.Hoe leg je uit?Waarom voel ik dat moet ik me verdedigen?Ik wil dat niet meer!Als ik boos ben denk ik wil je ruilen, mijn angsten, flachsbacks de pijnen in mijn lijf.De donkere kant van mijn bestaan?Oordeel niet geloof me ruilen wil je niet!