×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Vallende sterren

Vallende sterren


Wauw! Wat een vallende sterren afgelopen nacht! De jaarlijkse Perseïdenzwerm was er weer. Dit keer was het hoogtepunt met 100 vallende sterren per uur tussen 23.00 en 05.00 uur. Vanaf 23.00 uur stond ik natuurlijk al in de tuin te kijken, maar helaas waren er vooral veel wolken te zien. Hier en daar waren de wolken wat dunner. Het bleven echter kijkgaten die alsnog gesluierd waren.

Aangezien de wolken bewegen, is zelfs een kijkgat onvoldoende om vallende sterren te kunnen zien. Wat ik wel zag waren een paar enorm sterke lichtflitsen die de hemel kort en fel deden oplichten. Net als bliksem. Dat was echt bizar en zeker spectaculair. Er was totaal geen helemaal geen onweer dus moest dit wel veroorzaakt worden door een meteoor of meteoren. Als die zo’n sterke flits geven moeten ze wel zeer groot zijn geweest. Wauw, hoe waanzinnig zal dat zijn om bij een wolkeloze hemel te zien. Maar goed, de bewolking is te dik, te veel en is niet zomaar weg. Opblijven is zinloos, dus naar bed.

Voordat ik inslaap, licht de kamer twee, drie maal op!

Nog meer van die verdomde joekels, die je @#@^!!!* niet kunt zien. De belofte van het spektakel laat me echter niet los. Ik weet niet hoe laat het was toen ik ’s nachts wakker werd en door nieuwsgierigheid gedreven voor het raam ging staan. Nog steeds hetzelfde wolkenbeeld. Enkel kijkgaten. Maar je kan-nie weet-nie. Wat nou als je de mazzel hebt dat je precies naar een gat kijkt en er precies daar op dat moment een meteoor de dampkring doorklieft.

Met m’n ogen wijd opengesperd, bang om te knipperen en het ‘moment’ te missen, schiet m’n blik langs het zwerk. Links, rechts, hoog en lager. Oh ik wou dat ik als een dier met de ogen aan de zijkant van de kop, overal tegelijk kon kijken. Helaas. Niets gezien. Teleurgesteld zoek ik m’n bed weer op en val direct in slaap.

Andermaal wordt ik in de nacht wakker. Andermaal loop ik naar het raam. Andermaal valt er door de bewolking niets te zien en andermaal ga ik weer terug onder de wol. Dan wordt ik nog een derde keer wakker. Geen idee hoe laat het is. Ik geef niet op, verdomme. Ik moet en ik zal vallende sterren zien. Een lichtflits vertelt me dat het spektakel achter de wolken nog steeds bezig is en onverrichterzake …. afijn. Moet ik het nog eens uitspellen?

Wanneer ik die ochtend m’n ogen open, staat er 5:25 op de klok. Onze wekker loopt 20 minuten voor, dus wie weet …. het kan nog… De bewolking is grotendeels verdwenen. De nacht veranderd in de dag en …‘flits’… daar spuit een kleine meteoor laag door de lucht. In het zuidoosten. Ha! Ik heb er één gezien! Ik heb er één gezien. Tjak! Daar licht de lucht op. Ook links. Het badkamer raam! Ik moet naar het badkamerraam. Aan die kant gebeurt het.

Getverdemme. Ik sta van het ene been op het andere te wippen om links en rechts langs het huis van de buren te kijken. Misschien als ik op de WC ga staan? Mwah. Geen verbetering. Terug naar de slaapkamer, daar kan ik toch meer lucht zien.

De kleine meteoor en de lichtflits waren de hekkensluiters. Het is nu ruim na 05.00 uur en er gebeurd niets meer. Nog een keer terug naar bed. Een klein beetje slaap pakken tot de wekker gaat. Ik val weer meteen in slaap, maar dan….

Ik moet bij bedrijven langs om een vragenlijst met iemand te checken. De man ken ik. Hoe heet ie ook alweer? Damn ! hij kent mij ook. Da’s lullig. M’n hersens werken op volle toeren. Wie is het ook al weer. Is hij de eigenaar van manege Kennemergaarde of de dierenarts?

De lijst kan nu niet worden ingevuld, want hij beschikt niet over de nodige informatie.

Buiten ontmoet ik Peter. We lopen samen over straat en ‘spet’ … vallende sterren! Bij bosjes! Niet alleen maar in het zuidoosten. Overal waar we kijken. Voor ons, achter ons. Overal. Ha ha! Ik kan m’n geluk niet op. Wat een feest.  Met 4, 5, 6 tegelijk, naast elkaar. Jezus, dit is gaaf!

Zachtjes ruist de zee.

Het ruizen zwelt aan en wordt harder en harder.

Peter ligt zachtjes te snurken en draait zich nog eens om.

Ik druk op de snooze-knop van onze wekker.

Wauw, Wauw!  Wat een vallende sterren!

In m’n dromen.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Mis geen artikel of moestuintip van Mona en wordt gratis lid. (Bij Yoors wordt geen handel gedreven met jouw gegevens, zoals bij Facebook. Alles wat je maakt is van jou en van niemand anders.)

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties