×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Dag 1 sporten: wat ging eraan vooraf?

Dag 1 sporten: wat ging eraan vooraf?


Vandaag was het zover, mijn eerste dag sporten na een jaar niet meer gesport te hebben. Hoe dit is verlopen vertel ik jullie graag, maar eerst nog wat eraan voorafging.

Afgelopen dinsdag besloot ik eindelijk de stap weer te zetten. Ik wilde weer gaan sporten. Aangezien ik mij de afgelopen twee zomers erg ongemakkelijk voelde bij het lopen in bikini wist ik dat er echt iets moet gaan veranderen. Maar hoe ga ik dat doen? Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik niet weer na een paar maanden afhaak? Hoe kan ik mijzelf blijven stimuleren? Want ja, de kilo's wil ik kwijt, maar het eten vind ik oh zo lekker..

Nadat ik het weekend al het een en ander uit had gezocht qua prijzen en wat de sportschools hier aanbieden, maakte ik dinsdag mijn keuze. Waarom heb ik deze sportschool gekozen? Dat heeft meerdere redenen, maar vooral de reden waardoor ik vorig jaar niet meer ging is dat deze sportschool op 1 min loopafstand van mij vandaan is. Ik weet namelijk dat als het te ver is en ik door de regen moet fietsen, dat ik dan al niet ga. Hierbij heb ik dus al 1 hindernis uit de weg die mij niet ervan weerhoud om erheen te gaan. Maar wat heeft deze sportschool nog meer?

Bij deze sportschool heb je een keuze voor een Gold abonnement, dat houd in dat ALLES wat zij aanbieden inbegrepen zit. Het is dan wel het dubbele dan wat ik vorig jaar betaalde maar ik krijg er veel voor terug. Zo kan ik onder de zonnebank, wat ik dan dus als een beloning voor mijzelf kan zien als ik een zware training achter de rug heb. Dat is een tweede hindernis, want je ziet niet gelijk resultaat en het is toch fijn om niet alleen de spierpijn te voelen maar ook om een relaxende factor te hebben. En mijn derde hindernis is bij deze sportschool ook verworpen. Want hier heb je een personal trainer die samen met jou naar je doel werkt, waar je samen na een aantal weken gaat evalueren hoe het gegaan is, of er al schot in de zaak zit of dat er toch iets aangepast moet worden. Buiten dat ik wil afvallen, moeten mijn knieën en de spieren eromheen sterker worden aangezien deze erg zwak zijn. En laat dit nu precies zijn wat deze sportschool mij kan bieden.

Maar toen.. de eerste stap zetten. Nadat ik nogmaals even contact opnam in verband met de kosten, ben ik daarna ernaar toe gegaan om mij in te schrijven. Ik kreeg dinsdagavond een formulier mee en ik maakte een afspraak voor afgelopen woensdag. Helaas door omstandigheden moest ik deze afspraak verzetten. Gelukkig kon dat gelijk naar de volgende dag in de ochtend. Daar wil ik nog aan toevoegen dat ik het erg handig vond dat ik dit gewoon via hun Facebook pagina kon regelen.

En vandaag was het dan zover, mijn eerste afspraak. Voordat ik naar de sportschool ging heb ik nog even nieuwe sportschoenen gekocht en ze zitten heerlijk. Om half 11 was ik aangekomen bij de sportschool en ik werd naar degene begeleid die mij zou gaan trainen. Tijdens het gesprek bespraken wij als eerst wat ik als doel heb en wat mijn eventuele lichamelijke klachten zijn. Degene die mijn trainer nu is begreep gelijk wat ik had aan mijn knie en dat vond ik erg fijn! Daarbij gaf ik aan dat ik ook wil afvallen en toen kwam het moment. Ik moest de weegschaal op. Ik vond het doodeng en toen ik er eenmaal opstond schrok ik me rot! Ik weeg nu 82,9 kilo!!!!!!! Ik stond voor het laatst twee maanden geleden op de weegschaal en toen woog ik 76 dus dit vind ik echt NIET OKE. En ik weet dat het door het eten komt daarom heb ik sinds twee weken al veel fruit in huis om s'avonds te snoepen in plaats van koek, snoep en chocolade.

Terug naar mijn training. Nadat we alles hadden besproken ben ik gaan opwarmen door vijf minuten te fietsen. Ik fiets elke dag al ruim anderhalfuur, maar toch is het goed om even je spieren op te warmen voordat je gaat trainen. Nadat ik hier mee klaar was begonnen we met een onderdeel wat speciaal is voor mijn schouders en armen en ondertussen traint deze oefening ook mijn benen en billen. Het was een zware oefening en mijn balans was ver te zoeken. Maar na een aantal keer ging het al stukken beter. Na deze oefening zijn we nog een oefening gaan doen voor mijn benen en deze was ook zwaar. Ik merkte dat zelf niet echt, maar mijn benen begonnen te trillen als een gek en daaraan werd duidelijk dat mijn beenspieren echt ontzettend zwak zijn.

Na deze twee oefeningen heb ik een oefening voor mijn rug en armen gedaan en daarna buikspieroefeningen (50 keer) en daarna was de laatste oefening. Dit was een oefening weer voor mijn benen en dan mij naar achter duwen door mijn benen af te zetten tegen een plaat voor mij (snappen jullie het nog), daarbij zijn je benen tot 90 graden en dan weer BIJNA gestrekt, niet helemaal want dan overstrek je het en dat is niet goed (werd mij verteld). En toen zei mijn trainer dat we daarna alleen nog interval zouden doen. Ik had geen idee wat dat was, maar dat vergeet ik nu nooit meer! Dit was het zwaarste van de hele training. Het ging om drie minuten fietsen. Makkie, dacht ik. Maar verkeerd gedacht. Want wat was de bedoeling? Eerst één minuut fietsen, daarna 20 seconden zo hard als je kan en dan 10 seconden rust. En dat 6 keer. Tot die één minuut voorbij was dacht ik nog steeds dat het makkelijk zou zijn. Maar nadat ik het drie keer had gedaan en mijn hart die overuren maakte, ik aan het hijgen was alsof ik een marathon had gelopen, wist ik wel beter! Ik kon niet meer, maar ik bleef doorgaan. En dankzij mijn trainer heb ik het ook afgemaakt en gehaald. Wat was ik trots op mezelf, want laat ik eerlijk zijn. Als ik deze oefening zou doen zonder iemand bij me, dan waren het geen 10 seconden rust maar een minuut per keer rust.

Na de training hebben we gelijk een volgende afspraak gemaakt en zaterdag mag ik weer!

Sporten jullie? En wat vinden jullie nu echt zwaar om te doen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties