×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Er is maar één ding echt belangrijk in relaties

Er is maar één ding echt belangrijk in relatiesOf je nu vriend, vriendin, familie, buur, collega of baas van mij bent, dat maakt niet uit, op het moment dat wij met elkaar omgaan en elkaar op wat voor manier dan ook nodig hebben is er maar één ding dat deze relatie in stand kan houden, namelijk VERTROUWEN.


Vertrouwen betekent voor mij:

- Dat we respectvol met elkaar om gaan

- Dat we aardig en vriendelijk tegen elkaar zijn

- Als je zegt dat je iets gaat doen, dan doe je dit ook (of je moet wel een heel goed excuus hebben :) )

- We open, eerlijk en oprecht zijn

- Er onderling begrip is

- We met elkaar mee denken


Dit alles maakt je transparant en dat je in zekere zin voorspelbaar voor mij bent. Het maakt dat ik op je kan bouwen. Dat ik me veilig bij je voel. Ik weet wat ik aan je heb en dat geeft rust. Rust betekent voor mij balans. En vanuit balans ben ik sterk, kom ik goed tot mij recht en kan ik succesvol zijn in wie ik ben en wat ik doe. Het versterkt mijn ZELFVERTROUWEN.


Gelukkigheb ik vertrouwen in mijzelf en vertrouw ik op mijn gevoel, mijn intuïtie, mijn innerlijke stem.


Als jij te laat bent, omdat je eigenlijk altijd te laat bent…

Als je mij dingen verteld die ik liever niet zou willen horen of weten….

Als jij het (een keer) niet met mij eens bent…

Als je geconcentreerd bezig bent en geen aandacht hebt voor mij…

Als ik je een keer verkeerd heb in geschat…


Zorgt dit er echt niet voor dat ik je niet meer vertrouw. Je bent zoals je bent en dat doet niks af aan mijn vertrouwen in jou of in mijzelf.

Maar, als ik je niet vertrouw of als jij mijn vertrouwen beschaamd….


- Dan ben ik achterdochtig en op mijn hoede

- Zal ik aan je twijfelen en steeds vraagtekens zetten bij alles wat je doet, mij verteld en belooft

- Voel ik mij ongemakkelijk

- Levert dit spanningen en stress op.


En maak ik de keuze om afscheid van je te nemen, want dat overleef ik ECHT wel! (en jij net zo goed)


Wat betekent vertrouwen eigenlijk voor jou? En hoe ga jij hier mee om?


Heb vertrouwen in jezelf

Helaas is er geen enkele garantie dat je vertrouwen nooit beschaamd zal worden. Heb vertrouwen in jezelf en je zal sterk in je schoenen staan. Laat controles los, stop met piekeren en laat niet alles afhangen van anderen. Heb je moeite met het hebben van vertrouwen in anderen? Vaak gaat dit gepaard met het hebben van gebrek aan zelfvertrouwen.

Lees eens het volgende artikel:

"Stop met onzeker te zijn, door te vertrouwen!"


Dit artikel is geschreven door: Nannette van der Velde


expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties