Luisteren naar je innerlijke stem doe je zo

Luisteren naar je innerlijke stem doe je zo


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Heb jij ook wel eens van die momenten dat je jezelf wel voor de kop kunt slaan omdat je niet gedaan hebt wat je vermoede? Je had al een voorgevoel, diep van binnen wist je het al, had je nu maar naar jezelf geluisterd!

Ik heb dit zo vaak mee gemaakt. Achteraf kon ik het allemaal wel verklaren, de antwoorden zaten gewoon al in mijzelf. Nu moest ik er nog naar gaan leren luisteren.

Niemand weet wat het beste voor jou is want ieder mens is uniek. Alleen jij kan weten wat je blij en gelukkig maakt. Als je dus naar jezelf luistert, in plaats van naar anderen, zal je beslissingen nemen die beter aansluiten bij je persoonlijke behoeftes en doe je wat goed voor jou is.

 

Laat je niet misleiden

We laten ons zo vaak beïnvloeden door meningen en verwachtingen van anderen, dat we haast vergeten wat we zelf vinden en willen. Dit maakt dat we gaan twijfelen. Stop met twijfelen en doe wat belangrijk is voor jouw. Wat wil jij, waar sta je voor, wat zijn je interesses, waar word jij blij van? Geef gehoor aan je eigen doelen en dromen, niet aan die van anderen.

Toen ik kenbaar maakte dat ik ging beginnen met een coachopleiding en mijn eigen praktijk zou gaan starten, waren er meningen te over.Had ik toen geluisterd naar alle meningen en oordelen van anderen en niet mijn eigen weg gevolgd, dan had ik nu niet gedaan wat ik doe.

 

Ontdek de signalen

Je kunt op verschillende manieren signalen binnen krijgen, het is alleen aan jou deze te ontdekken. Gedachten die zich blijven herhalen, lichamelijk signalen, je mate van energie, gevoelens, emoties etc. Ze doen allemaal mee in het spel van luisteren naar je innerlijke stem.

Als ik uit balans ben, dan verneem ik dat. Het kan zijn dat mijn lichaam protesteert, het kan zijn dat bepaalde gedachten mij niet los kunnen laten. Vermoeidheid, hoofdpijn, prikkelbaar zijn, ze vertellen mij dat ik het niet lekker met mij gaat. Gedachten die daarmee samen gaan, zoals “wat ben ik toch moe” of “Ik ben toe aan vakantie” of “laat mij met rust”, vertellen mij heel duidelijk dat ik deze signalen niet mag negeren.

 

Neem tijd voor jezelf

Soms is je innerlijke stem niet zo luid en duidelijk als hier boven beschreven. Als je doet wat jij wilt en je bent wie je wilt zijn, dan voel je je ontspannen en ben je in evenwicht. Op het moment dat dit niet zo is, is het niet altijd meteen duidelijk en inzichtelijk waarom dit niet zo is. Dan is het goed om tijd voor jezelf te nemen en op onderzoek uit te gaan.

Ga opzoek naar een plek waar niemand je kan storen, waar je even helemaal tot rust kunt komen. Neem tijd voor jezelf en laat je innerlijke spreken. Laat je gedachten de vrije loop en voel wat je voelt. Helder zaken op door vragen aan jezelf te stellen zoals: Wat maakt dat ik? Waarom is dat belangrijk voor mij? Wat verteld mij dit? Hoe kom ik het te weten? Wat kan ik (anders) doen? etc.

Luisteren naar jezelf wil niet zeggen dat je geen fouten meer maakt. Van fouten leer je, ze geven richting aan je leven, ze vertellen je dat je het de volgende keer beter anders kunt gaan doen.

 


Heb jij je innerlijke stem al gevonden?

Iedereen heeft een innerlijke stem, een persoonlijke gids. Je innerlijke stem heeft je iets te vertellen, alleen is het soms best moeilijk om de boodschap helder te krijgen. Vaak zijn het je gedachten, je gevoelens, je intuïtie of in veel gevallen een combinatie van. Ze geven je een signaal, ze bevestigen een vermoeden en het stuurt je in een bepaalde richting.

Geschreven door: Nannette van der Velde

Wil je graag met mij in contact komen? Klik dan hier.

 

 

Leiding geven doen we allemaal

Leiding geven aan jezelf in 4 stappen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (22 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel belangrijk luisteren naar je innerlijke stem. Ik denk dat door te veel prikkels, deze stem genegeerd word. Daarom is het juist zo belangrijk om soms de stilte op te zoeken.
| 20:56 |
Inderdaad. Om je bewust te worden van de ( lichamelijke) signalen om ze vervolgens te begrijpen. Maar soms is het voor mij ook heel duidelijk. Dan zijn het mijn gedachten die zich constant herhalen.
| 21:47 |
Ook weer een mooie blog
| 08:03 |
Fijn om te horen (lezen). Dankjewel :)
| 08:30 |
Mooi verwoord zo is het
| 22:53 |
:) Dank je
| 08:29 |
Klopt allemaal, maar heb soms het idee dat ik Oost-Indisch doof ben als het op mijn eigen aankomt ;)
Heel mooi geschreven
| 22:37 |
Haha. Dank je
| 22:41 |
Prachtig verwoord! En inderdaad zo waar.
| 17:15 |
Thanks :)
| 17:50 |
Heel mooi omschreven en verwoord
| 14:19 |
Dank je wel
| 17:50 |
Zo waar! En hoe meer je durft te vertrouwen op je innerlijke stem des te duidelijker wordt deze te herkennen. Trouw zijn aan wat ik zelf voel is het meest krachtige dat er is en vooral liefdevol naar mezelf. Maar nog steeds niet altijd even gemakkelijk ;-)
| 09:44 |
:)
| 17:50 |
Die innerlijke stem probeer ik zoveel mogelijk te volgen, mijn eerste gedacht is ook het juiste merk ik ook steeds op. Mijn gevoel misleid me niet snel.
| 09:43 |
Mooi :)
| 17:49 |
Een prachtig verhaal en zo waar. Ik deel m op fb
| 08:51 |
Fijn, dankjewel :)
| 17:48 |
Heel mooi verwoord en waar.
| 07:24 |
Thanks
| 07:36 |
Gedeeld op FB
| 07:42 |
Top! Dank je wel.
| 07:43 |
Graag gedaan, fijn weekend!
| 07:55 |
Mooi omschreven en de keiharde waarheid. Ik heb hem gevonden, en het brengt me veel goeds, maar teveel mensen nog niet en dat is jammer.
| 07:24 |
Dank je. Fijn dat jij hem wel hebt gevonden.
| 07:38 |
Heb er wel bijna 50 jaar over gedaan maar laat hem nooit meer gaan. Heb je blog gedeeld want ik gun het iedereen om die stem te vinden.
| 10:25 |
Top! Hartelijk dank.
| 12:17 |
Een hele mooie blog. ja je innerlijke stem wijst je de weg. Het klopt wat je schrijft vaak luistern we nog veel te weinig naar die stem maar meer en nog veel te veel naar wat a anderen te vertellen hebben. En dan achteraf komt de spijt , het gevoel van zie je wel. Ergens DIEP van binnen weet jet vaak wel. maar erop durven te vertrouwen ernaar luistern dat baart oefening . Mooi stukje heb je ervan gemaakt. Ik ga je volgen
| 00:01 |
Dank je wel.
| 07:34 |
mooie blog hoor.
intuïtie is ontzettend belangrijk.
daar put je ook kracht uit.
door flink vallen geleerd.nu gaat het altijd goed. :-)
| 22:52 |
Fijn om te horen en bedankt voor deze aanvulling.
| 07:35 |
graag gedaan.
| 11:32 |
Je moet dat ook DURVEN dat ontbreekt soms bij mij
| 22:14 |
Ja zeker. Is ook best spannend. Iedere keer als je intuïtie je niet in de steek laat is een succes ervaring. Focus je daar eens op. Succes en Dank voor je aanvullende reactie.
| 22:17 |
Idd een persoonlijke vooruitgang
| 21:40 |
:)
| 22:42 |
Is bij mij vaker fout gegaan omdat ik niet luisterde met alle gevolgen van dien! Nu probeer ik dus beter te luisteren, want het blijkt altijd weer te kloppen
| 22:04 |
Ja echt hè :) Dank voor je reactie.
| 22:06 |
Goed geschreven dit! Inderdaad altijd naar jezelf luisteren. Gaat bij mij ook dikwijls mis, hoor
| 21:44 |
Achteraf weet je het wel toch? Dank voor je reactie.
| 21:48 |
Ja...achteraf. Heel irritant! Dan denk ik ' had ik maar'...
| 21:53 |
Haha kan het mij voorstellen. Misschien helpt het om terug te evalueren en om zo je innerlijke stem te gaan (leren) herkennen. Succes!
| 21:59 |
Dank!
| 22:04 |
Hele goede blog!
| 21:43 |
Dank je wel. Fijn om te horen.
| 21:47 |
Hele heldere blog, en ik heb die fout al zo vaak gemaakt.. van binnen weten dit is foute boel.. beter niet doen.. enz enz..
Nu weet ik als alles in mijn roept NEEEEE dan gauw maken dat je wegkomt of wat dan ook van toepassing is :)
onderbuik gevoel van mij kan ik wel op vertrouwen, vroeg of laat komt uit waarom ik dat gevoel had.. altijd...
| 21:39 |
Fijn dat je gehoor geeft aan je innerlijke jij. Bedankt voor het delen van je ervaring.
| 21:45 |
ga dit artikel ook delen zouden meer mensen naar moeten luisteren :) maar dan moet je het wel eerst beseffen .. dus goede om te delen ...
| 21:49 |
Top! Heel erg bedankt. :)
| 22:08 |
Een duidelijke mooie blog, we zouden veel meer moeten luisteren naar onze innerlijke stem.
| 21:27 |
Dank je wel.
| 21:40 |
Dank je voor het delen
| 19:51 |
Graag gedaan :)
| 20:04 |
Mooie en interessante blog!! Heel belangrijk om naar jezelf te luisteren! Soms helpt het opschrijven mij ook om de zaken en mijn gevoelens helder te krijgen!
| 18:53 |
Wat werkt, werkt. Daar gaat het uiteindelijk om. Dank voor je reactie en aanvulling. :)
| 19:08 |
heel erg interessant zeg
| 17:16 |
Fijn om te horen :)
| 19:08 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen