×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ben ik een introvert?

Ben ik een introvert?


Ik, ben ik een introvert?

Introvert zijn en naar mezelf kijken, leek me toch eerst maar vreemd. Toen ik de uitleg begon te lezen, werd het duidelijker dat ik inderdaad tot die groep behoor. Ik ben wel introvert, maar helemaal niet verlegen. Ik zit weinig in met de mening van anderen over wat ik doe en wie ik ben.

Ik zit ook graag onder andere mensen en ben dan ook niet verlegen om mezelf te laten horen. Ik observeer graag hoe de omgeving op elkaar reageert. Maar voor mij is het belangrijk dat ik de balans vind tussen de buitenwereld en mijn energie terug op te halen in een rustige omgeving.

Ik haal mijn energie uit stille en rustige omgevingen. Die laden me ook terug op. Hoe minder impulsen er zijn, des te beter ik het vind. Dit is voor mij het moment om alles even te lossen en terug tot mezelf te komen. Dit is voor mij heel belangrijk.

Ik spreek niet graag voor groepen, tenzij het gaat over een onderwerp waar ik een passie voor heb. Dan is dit zeker geen probleem. Net zoals gezegd wordt dat introverten niet graag risico’s nemen. Voor mezelf, ik neem wel risico’s, maar ik weet wel wat de consequenties inhouden 

personal-coaching

 

Als introvert voel ik me het beste als ik

 • eerst even kan nadenken voor ik denken ga ondernemen
 • de dingen kan uitschrijven voor ik ze vertel (eigenlijk doe ik dat liever dan bellen)
 • praten over kleine alledaagse dingen maken dat ik me snel moe voel
 • energie kan halen uit beelden, reacties die uit mezelf komen
 • alleen of met 2 in volle vertrouwen dingen kan ondernemen
 • de tijd krijg om te reflecteren wat ik graag zou willen doen
 • alleen ben en ervan geniet om dingen alleen te kunnen doen doen
 • een duidelijk beeld kan maken voor ik actie onderneem
 • mag nadenken, wel met het risico dat ik in piekeren val

Hoe ervaar ik het introvert zijn als mijn sterke kwaliteit?

 • ik verlies niet snel mijn aandacht en kan mijn focus heel goed houden op de zaken waar ik mee bezig ben
 • ik observeer graag wat er rond me gebeurt, dit zorgt dat ik extra informatie heb
 • ik heb een groot inlevingsvermogen
 • ik onderzoek alles graag
 • ik kan goed luisteren
 • mijn beslissingen zijn heel doordacht. Ik kan verbanden leggen tussen alle informatie die ik heb om tot een besluit te komen. En ik vertrouw mezelf hier volledig in
 • Ik heb bij problemen altijd een plan B klaar

Er zijn ook absoluut eigenschappen die een introvert zo sterk in het leven maakt. Misschien dat jullie hier wel iets in herkennen? Volgende blogpost vertel ik hier graag verder over.

Warme groeten

Nathalie
Erieka
Ik ben een introvert. Dat heeft voor mij voor en nadelen. Vooral omdat anderen het niet altijd begrijpen en omdat ik het van mezelf niet wil accepteren.
29-10-2017 19:51
29-10-2017 19:51 • Reageer
Piteke van der Meulen
Mooie blog, ik wil wel meer van je lezen, ik ga je volgen!
06-07-2017 23:45
06-07-2017 23:45 • Reageer
_PetitCorbeau_
Ik ben héél introvert
15-04-2017 12:40
15-04-2017 12:40 • Reageer
LWAlmanak
Mooie blog, ik zie bepaalde dingen in nezelf ook wel terug.
15-04-2017 08:55
15-04-2017 08:55 • 1 reactie • Reageer
Nathalie Schatteman
Das gek he en mensen zien me niet zo hoor
15-04-2017 10:06
15-04-2017 10:06 • 1 reactie • Reageer
imperfecte.perfectionista
Ik ben heel erg introvert, daar is geen twijfel over mogelijk
15-04-2017 01:06
15-04-2017 01:06 • 1 reactie • Reageer
Nathalie Schatteman
Ik ook, maar ik maak er mijn kracht van. Daar vertel ik later nog meer over :-)
15-04-2017 01:12
15-04-2017 01:12 • 1 reactie • Reageer