Wees gewoon jezelf!

Wees gewoon jezelf!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Image title

Wees gewoon jezelf!

Je doet wat je moet doen, je houdt rekening met anderen en leert van mensen die “dingen weten”. En voor je het weet heb je je aan alles en iedereen aangepast.

In een rustige, ontspannen omgeving kom je het dichtst bij jezelf.

-> Je mag jezelf zijn.

Uitgebreidere uitleg: Wees gewoon jezelf


Experiment

Hierbij wil ik graag mijn nieuwe project presenteren, waarvan de naam bedacht moet worden. Ik noem ze nu kenniskaarten, maar het zijn eigenlijk een soort idee-, of inzicht kaarten waarover je zelf mag nadenken. Als experiment zou ik het leuk vinden als jullie de kaart een "eerlijke" rating geven met sterren en als het even kan met enige toelichting. Vind je hem goed, slecht, belachelijk of geweldig, zet het je aan het denken, is het al gesneden koek voor iedereen, etc.

Je kunt de kaarten ook handig doorbladeren op je smartphone

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Een echte nadenker deze kaart
| 21:54 |
Ook deze kaart is weer alleszins de moeite van het overdenken waard. Ik meen te weten wie ik zelf ben, maar onlangs had ik de leerzame ervaring hoe een ander 'mijzelf' beoordeelde:
Eén van mijn hoogbejaarde tantes was ontevreden over de huishoudelijke hulp die ik, als haar mantelzorger, voor haar had geregeld. Nog ontevredener over het feit dat ik niet beschik over een hoge hoed vol huishoudsters, waar ik naar believen een volgend 'exemplaar' uit kan toveren.
Maar het meest ontstemd was tante over het feit dat ik haar ook de andere kant van het verhaal voorhield, nl. de kant van de huishoudster (ik heb een post-beroepsdeformatie, waardoor ik in iedere situatie hoor en wederhoor toepas).
Reactie van tante: 'Ik hoop dat je weer gauw JEZELF wordt: zoals je vroeger was' waarna tot mijn verbijstering een beschrijving volgde hoe ik 'ikzelf' de meningen van tante nooit in twijfel trok, toen ik nog op de kleuterschool zat.
Mocht ik onverhoopt ooit weer terugkeren naar het door tante geprezen 'zelf', dan vertrouw ik erop dat mijn kinderen op zoek gaan naar een tehuis waar men demente bejaarden liefdevol verpleegt!
| 16:33 |
Hahaha, mooi beschreven weer!
| 21:10 |
Tja, je mag jezelf zijn. Maar of het echt wordt gewaardeerd dat is de vraag.
| 15:20 |
Hahaha, ja herkenbaar :) Maar je kunt het ook omdraaien en je afvragen of je je daardoor laat aanpassen. Maar bij mij gaat het ook geleidelijk, ik loop (nog) niet naakt als een oerman over straat, te gillen "Dit ben ik echt!" ;-)
| 16:31 |
Ik laat me niet meer gek maken.
| 16:58 |
mooi geschreven, mezelf zijn probeer ik zoveel mogelijk te doen
| 10:26 |
Ik ben en blijf wie ik ben
| 20:26 |
Goede kaart. Ik heb me nog nooit aangepast. Wordt me niet altijd in dank afgenomen ;)
| 19:09 |
Hahaha
| 12:25 |
Ik ben alleen maar mezelf
| 14:02 |
Op een gegeven moment weet je niet meer wat je echt wilt en wie je nu werkelijk bent, als je je telkens aan anderen aanpast ...
| 13:20 |
Inderdaad, en dat zeggen mensen tegen je "wees gewoon jezelf". En ik dacht toen, ik ben toch altijd al mezelf, maar dat bleek niet helemaal het geval meer te zijn :)
| 12:27 |
Nee, kan ik me goed voorstellen! Want wat is nu 'jezelf', als je vervormd wordt door je omgeving en jezelf daar ook aan meewerkt.
| 12:32 |
Ik probeer altijd mezelf te zijn
| 12:43 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen