Goed bedoeld verkeerd advies

Goed bedoeld verkeerd advies


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb altijd al last gehad van bloedneuzen, vanaf dat ik een jaar of zes was ben ik eraan gewend geraakt er per week eentje te hebben en met een beetje pech meer. Op een gegeven moment heb ik zelfs een week lang zo'n 5 flink grote per dag gehad, fijne vakantie was dat.

Nu tien jaar later ben ik er wel aan gewend, en heb ik me wel zo'n beetje aangeleerd mijn tas in te pakken, een proefwerk of essay te schrijven, en me aan te kleden terwijl ik een bloedneus heb. Anderen zijn er iets minder aan gewend, en vooral vrienden en leraren reageren altijd weer erg geschokt en bezorgd.

Als mensen bezorgd zijn doen ze meestal 1 ding echt goed als het gaat om bloedneuzen: Compleet verkeerd advies geven.

Er is al jaren een mythe dat DE oplossing voor een bloedneus is om je neus dicht te knijpen en je hoofd in je nek te leggen om zo het stromen te stoppen, en dit werkt. Op een bepaalde manier. Doe maar niet, trust me.

Ervaring heeft me geleerd dat als je je hoofd achterover gooit het bloed niet stopt met stromen. Natuurlijk stroomt het niet meer UIT je neus en lijkt het daardoor alsof het probleem verholpen is, maar het stopt niet met stromen. In plaats daarvan voel je hoe al het bloed je keel in stroomt, wat resulteert in misselijkheid en zo nu en dan wat bloed uitspugen. Geen fijn gevoel of gezicht.

Wat moet je dan wel doen? Je neus dicht knijpen was wel een goed begin. Hou je hoofd naar voren gebogen en knijp je neus stevig dicht, net onder het botje. Een doekje onder je neus neerleggen om de paar druppels die dan nog vallen op te vangen, en wachten. Als het na tien minuten nog niet over gaat, snuit even een keer flink en probeer het dan nog een keer.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.3 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat is ook een verouderd advies. Die is op het gegeven moment aangepast naar, wat je hierboven beschrijft. Helaas is niet iedereen daar van op de hoogte en blijft het -verouderde- advies dus circuleren...
| 04:38 |
Ga ik proberen de volgende keer!
| 09:45 |
Goed om te weten, echt super irritant voor je
| 22:51 |
Sorry wilde je 5 sterren geven
| 21:53 |
Ik heb ook heel vaak het advies gehoord dat je je hoofd naar achteren moest houden. Maar ik wist sowieso dat dat dus niet helpt
| 21:53 |
Dat is ook een verouderd advies. Die is op het gegeven moment aangepast naar, wat hierboven beschreven staat. Helaas is niet iedereen daar van op de hoogte en blijft het -verouderde- advies dus circuleren...
| 04:37 |
klopt dat je vaak verkeerd advies krijgt, ik hoor het ook vaker maar wist dat je hoofd juist naar voren moet buigen maar dat je er zo misselijk van kan worden dat wist ik niet
| 21:46 |
Ik had ook al het gevoel dat er veel verwarring bestond over dit. Handig om het van zo'n ervaringsdeskundige te horen. Zelf had ik vroeger zeer vaak bloedneuzen, maar ben eraan geopereerd en heb er nu nauwelijks nog last van.
| 21:41 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen