×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn Bevalling blog 3

Mijn Bevalling blog 3


12-03-2009 Om 3.00 uur wordt ik wakker met hele heftige weeën. Ik druk op de zusterknop want deze zijn wel heel erg heftig.  De verpleegster staat al snel in mijn kamer en vraagt waarvoor ik gebeld heb. Ik geef aan dat ik wakker geworden ben van de weeën die ik nu heb. Ik geef aan dat ze heel heftig zijn en dat er zon druk op mijn buik staat tenminste zo voelt het. Ze geeft aan dat mijn gewone weeën omgezet zijn in pers weeën. Ik schiet in de stress en zeg o maar dan moet mijn vriend gebeld worden want die is thuis. Ze stelt me gerust en zegt eerst eens even te gaan kijken hoeveel ontsluiting er inmiddels is. Ze geeft aan dat ik nu op 4 cm ontsluiting zit. Ik baal als een stekker pas 4 cm pffff dan heb ik nog wel even te gaan. Ik bel Danny wakker en geef aan dat hij op zijn gemak mijn kant uit mag komen. Ik heb nu pers weeën maar pas 4 cm ontsluiting dus het heeft nog wel even nodig. Danny heeft blijkbaar niet op zijn gemak gedaan want om 03.45 uur loopt hij mijn kamer binnen. Ik puf ondertussen de ene naar de andere wee weg. Er is inmiddels ook iemand van de verpleging ze stelt zich voor als een stagiair en geeft aan het mee in de gaten te houden hoe het verloopt. Prima denk ik als je me maar met rust laat. In zo'n situatie heb ik genoeg aan mezelf en heb totaal geen  behoefte om betutteld te worden of wat dan ook. Maar de stagiair denkt daar anders over. Ze bedoeld het waarschijnlijk echt wel heel goed maar ik wordt gek van haar betutteld en merk dat ik me daar over op loopt te fokken. Als ze even de kamer uit loopt om er een collega bij te roepen. Vraag nou je kunt beter zeggen sis ik naar Danny. Zeg alsjeblieft dat ze stopt met dat betuttel want als ik het moet doen komt t niet goed. Ik wil geen washandje op mijn hoofd en ook geen complimentjes ik wil me concentreren op de bevalling. Als ze terug komt met de verloskundige geeft Danny meteen netjes aan dat ik liever op mezelf ben en geen washandje op mijn hoofd wil. Hij vraagt hij vriendelijk om me maar even met rust te laten. Ze doet het gelukkig. Ondertussen heeft de verloskundige mij gecontroleerd , we zijn inmiddels 2 uur puffen en 1.5 cm verder. O nee hé nog pad 5.5 cm. Dit is echt niet leuk meer met om minuut persweeën die ik steeds weg mag puffen. Ik geef dit ook aan dat het me zo echt veel te lang duurt en dat ik echt op ben. De verloskundige begrijpt het maar geeft aan dat er echt nog minimaal 4 cm bij moet. Dus gaan we nog steeds verder met om de minuut een wee weg te puffen. De ctg wordt ook nog even aangesloten en ze zien dat de baby het nog steeds volhoud in mijn buik. Eindelijk heb ik 9 cm ontsluiting om 06.45 uur en mag dan rustig aan gaan persen. Ook dit loopt niet erg vlot ik mag vanaf 07.00 uur wat harder mee gaan persen aangezien de ontsluiting nu op 9.5 cm zit. Ik pers en pers en pers. Maar helaas ze wil er nog steeds niet uit. Dan ben ik er klaar mee en zeg ik stop ermee, jullie zien maar wat jullie doen maar ik doe helemaal niets meer. Als trigger voor mij zeggen ze het we zien het hoofdje al. O het hoofdje maar dan is ze er bijna en hoppa uit volle kracht pers ik mee. En uiteindelijk na 2 dagen weeën en 4.5 uur persweeën is ze er dan om 07.25 uur. Ik ben kapot maar o wat ben ik blij en wat is ze mooi. GWEN is geboren. 

Een bevalling kan ook heel erg fijn zijn hoor. Lees hiervoor vanaf morgen bevalling 2 

Mam.en.zo
Het lijkt mijn 1e bevalling wel. Vreselijke.
01-02-2017 13:45
01-02-2017 13:45 • Reageer