×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Kruiden en hun Magie

Kruiden en hun Magie


Heb een passie voor kruiden maar ook voor Etherische oliën, al van kleins af hoor, mijn oma (ze leeft nog steeds) had altijd wel een kruidenmiddeltje voor een verkoudheid, voor een pijntje, en als je moest studeren kwam ze wel met steeds iets af. Ze maakte vanalles, een natuurlijk antibioticum van kruiden en ik was steeds gefascineerd van wat ze maakte. we kregen ook steeds een borreltje op basis van rammenas, lekker was het niet maar met de jaren heb ik het leren drinken en nu vind ik het wel iets hebben. 

Eigenlijk is die interesse voor kruiden gekomen door mijn oma, ze had ontelbare kruidenboeken, waar ik er een aantal van gekregen heb, zalig gewoon. ik maak dus zeker ook kruidenmiddeltjes. en recepten zullen hier ook op komen.

Ik pluis ook steeds alles uit en ja ik doorzoek internet ook natuurlijk. Ik hoop dat ik jullie kan helpen met kruidenmiddeltjes, ik ben absoluut geen dokter maar als men een probleem heeft kan ik mee zoeken en ik zeg steeds ga naar een dokter als het probleem blijft aanhouden, en mensen baby's en kinderen a.u.b.., ga steeds naar een dokter.

Ik heb ooit iemand geholpen met hooikoorts door gewoon salie-thee te laten drinken en kersen eten zoveel mogelijk. Na een paar weken sprak hij mij aan dat hij zo blij was dat hij eindelijk met zijn vriend kon gaan eten en geen last had van zijn hooikoorts, daarvoor doe je het toch hé, dat maakt me blij, maar ik blijf erbij, als het probleem te erg is of het blijf aanhouden ga dan naar een dokter.

Foto bovenaan, gedroogde Lavendel 
Foto Onderaan, Oregano
Ladybug
Ik heb bijvoorbeeld zelf probleem met slechte nachtrust, nu heb ik sinds een paar weken een geurzakje in mijn bed staan met lavendel; ik slaap veel beter nu.....
16-04-2017 09:50
16-04-2017 09:50
_PetitCorbeau_
Moet ik ook is proberen die salie thee
15-04-2017 16:56
15-04-2017 16:56
candy
Mijn man heeft ook hooikoorts. Zal eens proberen om hem de saliethee te laten drinken . Maar hij staat niet zo open daarvoor en is ook nogal weigerachtig om iets nieuw te proberen. Jammer genoeg
15-04-2017 15:23
15-04-2017 15:23