×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Islam vredelievend

Islam vredelievend


Al tijden vraag ik mij af: hoe vredelievend is de Islam?

In steeds grotere mate verbaas ik mij ernstig over de Islam, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd! Neem nu dit bericht van MSN homepage:

De advocaat van Asia Bibi, de vrouw die onlangs door het hooggerechtshof in Pakistan is vrijgesproken van godslastering, is uit Pakistan gevlucht.

Saif-ul-Malook heeft zijn toevlucht gezocht in Nederland, meldt de stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) die hem sinds zaterdag onderdak biedt.

Tekst en uitleg

Saif-ul-Malook geeft vandaag op een persbijeenkomst in Den Haag tekst en uitleg en zal zijn visie geven op de ontwikkelingen in de zaak van de vrouw.

Bibi zat zo'n acht jaar in een dodencel omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd tijdens een ruzie met buren.

Vermoedelijk ondergedoken

Het is onduidelijk waar Asia Bibi zich nu bevindt. Vermoedelijk zit ze ondergedoken. De Pakistaanse regering zou Asia Bibi verboden hebben het land te verlaten.

Volgens critici is daarmee 'haar doodvonnis getekend'. De man van Bibi, Ashiq Masih, die in het Verenigd Koninkrijk politiek asiel heeft aangevraagd, liet vorige week weten: "De huidige situatie is erg gevaarlijk voor ons. We hebben geen beveiliging en verbergen ons hier en daar, en veranderen regelmatig onze locatie."

Oorlog

Een radicale islamitische partij heeft gewaarschuwd dat het 'oorlog' wordt als de autoriteiten haar toch het land uit sturen.

Deze partij, Tehreek-e-Labbaik (TLP), organiseerde ook protesten nadat Bibi was vrijgesproken van godslastering. De partij riep op tot het doden van de rechters.

Radicale moslims

Inmiddels kan ik er met mijn pet niet meer bij! Wanneer je zo misbruik maakt van het geloof, dan is het geen vreemde zaak dat mensen in opstand komen juist tegen datzelfde geloof.

Ook de gematigde Islam bestaat niet: ik heb nog geen enkele moskee in Nederland, noch hun leiders, horen zeggen dat zij afstand nemen van deze zeer kwalijke zaak!

Koren op de molen...

Het is en blijft koren op de molen van Wilders. Ook dat is mijn inziens een zeer kwalijke zaak!

Ik wil verstandig omgaan met deze zaken, maar helaas moet ik bekennen dat ook ik steeds minder wil weten van de Islam en zijn gemeenschap. Hoe meer ik over dit soort zaken nadenk, ook de aanslagen, de terroristen die hier in Nederland actief zijn en de lauwheid van de Islam in Nederland, door het niet openlijk afstand nemen van deze lieden en deze lieden weren uit ELKE moskee in Nederland, hoe meer en meer ook ik geneigd ben om volgende keer Wilders te stemmen...

Ik doe het niet...

Ik weiger mijzelf namelijk te identificeren met een man die angst en leugens laat regeren in ons mooie Nederland. Ook dit is niet de weg die ik wil gaan. Maar welke weg dan? Een goede vraag, waar ik de guldenmiddenweg nog niet in heb gevonden...
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties