×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
waar loop jij warm voor


Op 22-09 j.l. schreef ‘Passionfilm’ deze uitdaging voor:                

Maak een blog over jouw passie oftewel: waarloopjijwarmvoor.

En er zijn er al heel wat verhalen geschreven, hier op Yoors. Zelf had ik hem in de ‘bookmark’ gezet, zo van: daar moet ik nog eens goed naar kijken. Ik liep er dus schijnbaar niet erg warm voor om dat ook direct te doen.

Waar loop jij warm voor? Het mag van alles zijn, volgens de instructies, dus een breed scala van onderwerpen kun je hier terug vinden. En vandaag is het tijd, ook voor mij, om een stukje van mijn passies te laten zien.

Zelf heb ik een vrij breed spectrum van passies. Uiteenlopend van geloof, bootjes en het schrijven van (korte) verhalen. Van Studies, tot fantasie, van meer uitdagend tot maatschappelijk. Ik houdt van mensen, niet altijd van hun daden, maar ik leg makkelijk contact en een praatje is zo gemaakt. Enfin, hier maar eens wat tekst en beeld:


Jezus;

Zoals gezegd ben ik een gelovig man. Ik mag mij graag verdiepen in de Bijbel en geef hier, op geheel eigenwijze, handen en voeten aan. 

Zo heb ik ondermeer de website Kracht voor Herstel opgezet. Hierin wil ik laten zien wie de persoon Jezus is en wat Hij ook voor jouw kan betekenen of wil zijn. Je vriend of je grootste vijand; de keus is aan jouw!

Levend Water Almanak; bootjes, bootjes en nog meer bootjes. Vanuit het geloof willen we laten zien dat ook de pleziervaart voor God erg belangrijk is. Maar ook de Binnenvaart en Zeevaart is hem niet onbekend. In de Bijbel vinden we diverse verhalen over scheepvaart, zeilen en geloof. Ik heb er dikwijls over geschreven op mijn andere account.

Huizen van Zegen; deze  is eigenlijk ontstaan door een notitie op FaceBook, welke door verschillende mensen goed werd ontvangen. Door de vele privé berichten en de gesprekken met een enkeling hebben we besloten hier een website aan te besteden. Huizen van Zegen heeft niet als opzet om direct over het geloof te spreken, maar vooral een plaats te zijn waar mensen even mogen ZIJN; zichzelf! En binnen de relatie van het elkaar ontmoeten in een veilige omgeving is er veel mogelijk, binnen de grenzen die God gesteld heeft. Want ondanks dat dit vooral een plaats mag zijn waar jij je even veilig kunt voelen, een praatje kunt maken of anderszins, onze basis ligt wel in het geloof en daar zijn we ook duidelijk over.


Dit bovenste is allemaal de basis van ons bestaan hier op deze aardkloot en kan ik omvatten in de volgende zin:

                                                        

Ik leef in het hier en nu, daar ontmoeten wij elkaar!
Wat voor mij heel belangrijk is, is uiteraard mijn gezin. Mijn vrouw en twee lieve dochters, die geheel op eigenwijze invulling geven aan het leven dat zij leven, zowel ieder afzonderlijk, als met elkaar. We genieten van elkaars aanwezigheid en we gaan graag met elkaar naar de camping, waar we een heerlijke plek hebben weten te creëren om als gezin samen te zijn en de hectiek van de dag te ontvluchten. 

Het is een plek waar nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en waar plaats is voor mensen om even te komen voor een bakkie. Dit meestal met camping gasten en soms mensen van buitenaf. Hoewel we dat laatste zoveel mogelijk proberen te vermijden (op een enkeling na), omdat we vooral kiezen om er als gezin even op uit te zijn en van elkaar te genieten..


Als we het over het gezin hebben, hebben we het ook over dieren. Als eerste is ons hondje daar. Een Boomertje van nu 6 jaar oud, bijna 7. Maar ook over paardrijden, waar onze beide meiden enorm veel plezier aan hebben. Overgestapt recentelijk naar een andere manege, waar ze veel kunnen leren en waar het niveau een stuk hoger ligt als ze gewend waren. Beide hebben het weer enorm naar hun zin en zijn enthousiast.

Op de foto hiernaast ziet u dat ook ik niet bang ben om op een paard te stappen. Helaas kan dit niet meer wegens mijn gezondheid.
Ook hebben we het over rommelmarkten of kofferbakmarkten. Zelf sta ik graag op deze, gewoon voor de hobby en om onder de mensen zijn. Voor de mensen die het (nog) niet weten, heb ik ook een ziekte. Ben 100% afgekeurd en ben daardoor heel veel thuis. Dan is een kofferbakmarkt op zijn tijd leuk om te doen en het geeft ons een extra centje in het laatje. Hiermee kunnen we dan weer eens wat extra doen voor de kinderen.Ik denk veel en schrijf geregeld. De meest uiteenlopende zaken komen bij mij op dat witte openstaande document. Ik denk graag na over het leven, maar ook het leven hierna. Dat in de basis of vanuit het geloof in de God van Israël. Het geloof in Christus geeft mijn een goede richtlijn voor het leven, hoewel ik ook wel schrijf net op het randje van het geloof en soms er iets overheen. Dit heeft dan alles te maken met het feit dat wij breed georiënteerd zijn en veel mensen willen aanspreken. Mensen gedachten mee willen geven en ook zelf over het leven na te denken. Soms is dat in strijd met hetgeen de ‘kerk’ ons heeft geleerd, maar waarvan we ook weten: het is onze roeping om juist daarbuiten de mensen aan te spreken en contact mee te leggen. Ze een eerste inzicht te geven in het ZIJN, wat bij ons hoog in het vaandel staat.

Enfin, dit is dus even, iets langer dan gedacht, mijn passie voor het moment, al is er nog veel meer te schrijven.

Heb een fijne dag!

 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts