Kniepijn ontstaan door fietsen

Kniepijn ontstaan door fietsen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zoals velen al weten fiets ik met mijn mountainbike aardag wat kilometers per jaar af. Ik doe dit al minimaal 5 jaar en fiets per jaar ongeveer 4000 km offroad.

Vorige jaar is het begonnen, ik kreeg pijn aan mijn knie bij het fietsen van lange afstanden.


Dit jaar was ik vaste klant bij de fysio en ik moet zeggen het ging op een gegeven moment weer lekker. Op vakantie in Oostenrijk, lekker in de ochtend zo'n 1900 hoogtemeters fietsen zonder dat ik last kreeg van mijn knie. Omdat ik me ingeschreven had voor de Duchenne Heroes en goed voorbereid wilde zijn ben ik vaak en lang gaan fietsen in Zeist en Amerongen. Ook dit laatste gaf geef problemen, langzaam maar zeker voelde dat ik er klaar voor was. Duchenne Heroes kon beginnen.


De Duchenne Heroes is een toertocht van 700 km offroad op de mountainbike waarbij je minimaal €2500 ophaalt tegen de spierziekte Duchenne.


De eerste dag Duchhene Heroes begon ik mijn rechterknie flink te voelen en heb de 6 dagen erna zoveel last gehad dat ik minder lekker kon fietsen. Eén dag niet gefiets, twee dagen een kortere afstand en later met pijnstillers de tocht afgemaakt. Nu minimaal zes weken later heb ik nog steeds last, af en toe gaat het weer en wordt dan te enthousiast waardoor ik weer opnieuw met de revalidatie kan beginnen. Veel rek en strek oefeningen en yoga werken verlichtend maar ik mis de actie van de mountainbike.


Juiste zadelhoogte, schoenplaatjes afstellen, fysio, enz. Het lijkt maar niet te willen helpen. Ondertussen heb ik besloten om iemand anders naar de fiets met mij erop te laten kijken en e.e.a. zo optimaal mogelijk te laten afstellen.

Image title


 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Kon zelf vroeger ook lang fietsen. Zelfs vanuit Nederland met de fiets naar Frankrijk. Nu lukt dat niet meer. Bij mij helpt een knieband. Maar dat zul je zelf ook wel geprobeerd hebben denk ik. Veel succes met de kilometers!
| 16:07 |
Ik heb nog geen knieband geprobeerd die tip had ik ook al eerder gekregen. Ga dat zeker proberen dank.
| 18:34 |
Doen. Helpt enorm
| 18:40 |
Dat blijven we volgen, komt vast goed.
| 09:06 |
Ben blij dat ik als masseur iets voor je hebt kunnen beteken in die week. Hoop voor je dat je er uit komt en een toekomstig evenement voor het goede doel weer kan uitvoeren.
| 20:45 |
Jammer dat ik zo ver woon anders was ik voor een behandeling zeker bij je langs gegaan. Win win
| 18:38 |
Helaas van de afstand inderdaad
| 01:06 |
Ik hoop dat de knielast vlug verdwijnt Pieter! Ik fiets ook veel....
| 20:42 |
Dankje Tom, ik hoop het ook het niet fietsen is zo frustrerend. Een dag niet gefietst is een dag niet geleefd ;-).
| 20:45 |
yep, inderdaad!
| 20:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen