Verkoudheid te lijf! Ik heb mijn eerste al weer te pakken!

Verkoudheid te lijf! Ik heb mijn eerste al weer te pakken!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Verkouden, hoesten of een snotneus. We ontkomen er vaak niet aan in de herfst en winter.Toch kun je er wel iets aan doen om het te voorkomen. Het belangrijkste om een verkoudheid te verslaan of zelfs te voorkomen is een sterke weerstand. Dit bereik je o.a. door een gevarieerd eetpatroon.

Vitamine C  is je vriend als het gaat om een goede weerstand. Deze vitamine stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen en die zorgen er weer voor dat je lichaam weerstand opbouwt.

Vitamine C vind je in groente, fruit en aardappels. Citrusvruchten, kiwi's, aardbeien, blauwe bessen, waterkers,gojibessen, koolsoorten, rode paprika en rode peper zijn er voorbeelden van.

Gember  heeft een ontstekingsremmende werking en verhoogt je weerstand. 

Kaneel  heeft veel goede eigenschappen die van nut kunnen zijn als je weerstand laag is en je ziek dreigt te worden: het werkt ontstekingsremmend, koortswerend, is goed voor de spijsvertering en de weerstand. Gemakkelijk in te nemen als je wat kaneel strooit over een in plakjes gesneden appel.

Kurkuma  ook wel geelwortel genoemd heeft ook een ontstekingsremmende werking, verminderd griepklachten en is goed voor de spijsvertering. In poedervorm kun je het als kerrie gebruiken maar je kunt het ook toevoegen aan bijvoorbeeld een smoothie.

Venkel en anijszaad  zijn goed voor je keel en luchtwegen.  Last van hoesten of een verstopte neus?Zet dan thee van deze kruiden.

Slapen is erg belangrijk. Je lichaam herstelt zich tijdens het slapen. Wie te weinig slaapt is eerder vatbaar voor verkoudheid en griep.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goed artikel! En inderdaad vitamine C. Sinds ik extra vitamine C en E (via voeding) neem heb ik geen griep of verkoudheid meer gehad. Al meer dan 5 jaar niet, terwijl ik dat eerst elk jaar had. En inderdaad Kaneel. Ook heb ik gehoord dat kaneel, wat ik niet lust :-), gecombineerd met honing goede effecten heeft.
| 23:52 |
Nog nooit eerder de honing kaneel combi gehoord. Kaneel vind ik lekker honing niet.
| 09:03 |
Haha, ik heb het net andersom. Misschien als je het Googeld? Jaren geleden heb ik het ergens gelezen dat het helpt tegen tig kwalen.
| 03:37 |
Gelet op het feit dat ik de verkoudheid from hell heb, zal ik eens wat uitproberen.
| 11:11 |
Veel succes en laat je weten wat geholpen heeft?
| 12:12 |
Goede tips. Lees mijn berichten eens zodat je ook kan gaan zien wat er wel en niet werkt. Ben als chronisch patient hiervoor een project gestart en hoop dat iedereen er wat aan heeft
| 13:27 |
Ik volg je!
| 13:45 |
Fijn, ik bouw het vanuit eigen initiatief in de hoop te helpen inzicht te krijgen in je ziekteverloop. Alleen met inzicht zijn we denk ik echt in staat naar oplossingen te zoeken. Heb je bijvoorbeeld last van migraine dan weet je pas of een behandeling goed werkt als je inzicht hebt in het aantal aanvallen dat je voor de nieuwe behandeling had, hoeveel erna en hoeveel andere symptomen toenemen of afnemen. Ik ben 8 jaar aan het zoeken geweest en heb nog geen inzicht. In de komende jaren hoop ik die wel te krijgen door goed overzicht te hebben hoe het met me gegaan is.
| 14:06 |
Ik mag zo gelukkig voelen dat ik dit jaar, en die is bijna het einde dat ik nog niet ziek bent geweest. Dat was de afgelopen jaren wel anders! Ik was om de 3 maanden wel ziek dat ik er moedeloos van werd. En ineens is dat gestopt.
| 12:49 |
Hele goede blog!
| 21:28 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen