Vuurwerk, sier oké, knalwerk nee!

Vuurwerk, sier oké, knalwerk nee!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Als kind vond ik het kijken naar vuurwerk wel mooi maar harde knallen had ik niets mee.

Nu kan ik er ook wel naar kijken alleen het geknal haat ik.

Als 18 jarige meid heb ik een traumatische ervaring opgelopen.

Ik zat achterin de mini Cooper van mijn vriend.

Voor mij zat een vriend van hem.

We stonden stil op een parkeerplaats en die knul voor mij stak in de auto een astronaut aan,

gooide hem ander de auto zodat die daar afging en tegen de bodem van de auto knalde.

Ik zat achterin en kon niet uitstappen anders had ik dat resoluut gedaan.

Terwijl ik het hier neerschrijf voel ik het weer in mijn lijf.

Ik had toen ook op straat al een hekel aan knal vuurwerk.

Waarschijnlijk komt dat ook door mijn gevoeligheid, ik ben een HSP.

Nu ook terwijl ik binnen zit en de eerste knallen buiten alweer hoorbaar zijn ontgaat mij

geen enkele knal.

Je zult begrijpen dat ikzelf geen vuurwerk koop en naar buiten om twaalf uur 's nachts doe ik liever

niet of heel kort om de buren de hand te schudden.

Voor mij kan januari niet snel genoeg beginnen.........


Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik deel deze mening 100% Ik heb een paar keer een rotje tegen mij aangehad, wat gelukkig goed afliep...maar ik ben nu dus als de dood voor die knallen. Ik ben ook een HSPertje, en met die knallen raak ik gewoon gestrest. Ik ga rond oud en nieuw ook liever niet de straat op. Gewoon het idee dat het soms om je oren vliegt vind ik maar niets.Bij mijn vriend is zelfs legaal vuurwerk ontploft in zijn gezicht bij aansteken. Het kostte hem bijna zijn oog, en nog steeds blijvende schade. dus wij steken zowizo niet af. Siervuurwerk kunnen we wel waarderen. Maar als ik soms mensen zie stuntelen met vuurwerk dan denk ik aan mijn vriend die altijd veilig afstook, en dan vind ik eigenlijk dat je het afsteken van vuurwerk beter kan overlaten aan professionals. Gewoon op een vaste plek. Maarja, dat ben ik :’)
| 09:47 |
Daar heb je helemaal gelijk in...van mij mogen ze consumenten vuurwerk gelijk verbieden, maar dat zal niet snel gebeuren vrees ik
| 15:36 |
Nee, ik denk het ook niet. Al merk ik wel dat steeds meer mensen niet meer zo gecharmeerd zijn van dat lukrake geknal :/
| 19:06 |
Helemaal eens. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom ze knalvuurwerk uberhaupt produceren, het heeft geen toegevoegde waarde, alleen maar overlast.
| 22:39 |
Precies,ik kan niet wachten tot het gauw nieuwjaar is
| 23:15 |
Ja, begrijpelijk... mijn dochter met autisme heeft het er ook moeilijk mee.
| 19:18 |
Sterkte morgen en een voorspoedig 2018
| 20:11 |
Dank je wel en ik wens jou hetzelfde toe!
| 12:19 |
Ik doe dat ook niet.
| 17:53 |
Vuurwerk is slecht voor de gemoedsrust van de mens
| 15:45 |
Mooi gesproken
| 15:55 |
Dat heb ik dus ook, geen traumatische ervaring, maar ik wordt gek van die knallen. Zal dus idd een HSP dingetje kunnen zijn, maar ook mijn hond heeft er last van. Dus zijn geblaf werkt dan ook door bij mij haha. Siervuurwerk leuk vanachter het raam of op tv, maar ik ontwijk ook de straat tot het meeste weg is en je inderdaad even je buren nieuwjaar kunt wensen. Vooral dat illegale vuurwerk, dan vlieg je toch gewoon vanuit je stoel omhoog en als je dan toevallig net buiten loopt................ manlief loopt de komende dagen meer met de hond als ik en stiekem hoop ik altijd dat het heel hard blijft regenen. Dat doet het nu al de hele ochtend gelukkig haha
| 08:20 |
Mooie reactie, voor huisdieren is het ook een drama. Ik zeg al dagen.. Hoop dat het regent, maar weet dat de knallen dan in januari nog te horen zijn.
Onze kat is vorig zo in de stress geschoten dat ze 4 weken lang niet naar buiten wilde. En ze verstopte zich tot half drie 's nachts.
| 10:57 |
Ik moet ook niets hebben van dat geknal en gefluit van vuurwerk.
| 05:00 |
Hoe vieren ze de jaarwisseling bij jou Dewa?
| 10:58 |
Alleen in de toeristische gebieden vindt je wat vuurwerk. Op het platteland (gelukkig) niet.oud en nieuw is net zoals kersmis nogan on-Balinees :) Balinees nieuw jaar bestaat wel maar volgt een andere kalender en valt samen met de negende nieuwe maan, wat in meestal in maart of soms in april valt. Over Balinees nieuw jaar (Nyepi) heb ik al eens een verhaal in delen geschreven, yoo.rs/dewaputri/blog/magie-in-denpasar-1-1484972417.html?Ysid=31571
| 11:05 |
Dan tref je het....en wens ik je alvast een relaxte jaarwisseling toe
| 15:56 |
Ja er zijn gekken bij die niet nadenken.. ik heb ook een nare ervaring ermee en vorig jaar schrok ik bij elke knal die er kwam in Spanje. Waarna ik een pammetje op had die ik voor mijn rug had om te slapen en vervolgens door oud en nieuw heen sliep. Lullig voor vriend, maar een stuk rustiger voor mezelf ;) dit jaar ben ik ook niet zo erg in de stemming om te gaan kijken naar vuurwerk, vriend wil dat wel graag met collega en vriendin, ik ben bang dat ik me nog steeds voel verschieten bij elke knal en het liefst wegren van het geknal..
| 00:53 |
Sterkte met de jaarwisseling
| 01:32 |
Ja het schijnt toch de moeite te zijn hier om te gaan kijken (is georganiseerde vuurwerk show) dus mag het eigenlijk niet missen ;) jij ook sterkte!
| 01:41 |
Hoop voor je op een goede avond!
| 16:53 |
Wat idioot van hem! Dat vergeet je nooit. Ik heb ook angst voor vuurwerk.
| 23:22 |
Ja, ik merk als ik er over vertel meer mensen blijken bang te zijn
| 23:26 |
Zeker weten.
| 23:41 |
Het is mooi maar vaak ook het zelfde! Het geknal vind ik ook maar niks.
| 22:48 |
Aha, een medestander
| 23:27 |
Siervuurwerk is wel mooi, maar die superknallen hoeven voor mij ook niet...
| 22:45 |
Wat een roterervaring. Gelukkig maar een astronaut en niet zoals nu de cobra's. Was er niet veel van de onderkant van de auto overgebleven.
Vinden ze hier in de buurt nogal lollig om die overal onder en in te gooien. Daardoor 2 jaar geleden al problemen met mijn oor gekregen. Nu dus maar weer oordoppen gehaald war ik de komende dagen mee rondloop, in de hoop niet weer weken met een piepend ook te zitten.

Vind vuurwerk leuk om naar te kijken en die pijlen/potten kunnen ook behoorlijk knallen, maar dat is minder vervelend attent kan ik ook nog wel hebben, maar derest van het knalvuurwerk mag wat mij betreft gelijk verboden worden
| 22:39 |
Van mij mag er een verbod komen zeker nu er steeds meer veel te hard knallend spul afgestoken wordt. Grenscontroles zou heel wat ellende schelen.
| 23:29 |
Controles hebben niet veel nut. Is meestal ook pas vanaf begin dec. Meeste hebben het dan allang in huis. Controle omzeilen is nu ook niet zo heel moeilijk, als ik zou willen rij ik morgen naar België en haal ik vuurwerk.
| 00:04 |
Dan is verbieden en strafbaar stellen een optie
| 01:33 |
Oh dat moet een griezelige ervaring geweest zijn. Ik kan me voorstellen dat je dan bang bent voor vuurwerk. Ik hou ook niet van die knallen. Die mogen ze wat mij betreft zsm verbieden.
| 22:28 |
Traumatisch, ik kon niet uit die auto stappen,zat compleet klem achterin dat bakkie, geen deur.
| 23:30 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen