×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Onrust..( deel 1)

Onrust..( deel 1)


Geroezemoes en geluiden op straat. Ik spring uit bed en schuif het gordijn open..brand!!Mijn hart bonkt in mijn keel en ik ren half huilend en in paniek naar de trap en gilde naar beneden. Ma, ma!! brand, brand!!! -Ma!!Ik hoor geluid van sirenes buiten.

De kamerdeur beneden zwaait open en mijn moeder rent naar boven en kijkt naar door mijn slaapkamer raam op mijn kamer. Ergens rechts komen vlammen boven de nieuwbouwhuizen uit. Waar zal dat wezen? Vraag ik angstig? De lucht kleurt oranje rood.'Ga maar naar beneden', zegt ze en we zijn alledrie klaarwakker. Mijn zusje Jet, die naast me ligt, werd ook met schrik wakker van onze herrie en ook mijn broer Ben, komt mijn slaapkamer binnen. We kijken met grote ogen door mijn slaapkamerraam. Flink onder de indruk. Mijn moeder had ondertussen mijn vader gewaarschuwd. En die had z'n jas van de kapstok gegrist en ging op pad. De voordeur klapte hard dicht. We zaten beneden, geshockeerd door wat we zagen en keken elkaar van schrik aan, mijn zusje en ik. We kregen een glaasje drinken van de schrik. Mijn moeder was een tijdje buiten en sprak met mensen op straat. De brand was uitgebroken bij de familie de Veer, 2 straten verderop.Later.. mijn vader komt met 2 meisjes via de voordeur binnen.'We hebben logees', zegt hij. Kina, maak even wat nood slaapplekken klaar.!De zusjes zitten op de bank trillend van schrik. Ook zij krijgen wat te drinken en mijn vader probeert ze rustig te krijgen. Dat lukt aardig. Na een uurtje zitten ze redelijk ontspannen. Ze zijn ontsnapt aan een ware ramp. Net op tijd! Hun ouders zijn elders ondergebracht.Mijn moeder grist een paar luchtbedden onder uit de overloopkast, een paar kussens en maakt de 2 bedden klaar. Lina en Lies, we kennen deze meisjes heel erg goed. Lies is 10 en linda is 8. Met de Sinterklaasavond op de fabriek waar onze vaders werken, zaten we bij elkaar. Ze zitten ook bij in ons op school...( wordt vervolgd)

Limea
Spannend! Ik ben benieuwd naar het vervolg!
05-07-2017 14:43
05-07-2017 14:43 • 1 reactie • Reageer
Rachél22
Dank je wel!
05-07-2017 14:57
05-07-2017 14:57 • Reageer
Neance
Ah je bent begonnen! :-)
05-07-2017 14:12
05-07-2017 14:12 • 1 reactie • Reageer
Rachél22
Ja haha! inderdaad.
05-07-2017 14:23
05-07-2017 14:23 • 1 reactie • Reageer