×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Het belang van inzicht

Het belang van inzicht


Ik weet nu, als Clusterhoofdpijn patiënt, dat inzicht in mijn ziekteverloop enorm belangrijk is om te weten of het beter met me gaat, of behandelingen werken, of ik minder symptomen heb nu dan bijvoorbeeld een jaar geleden.

Een Chronische ziekte is ook een chronische zoektocht naar een oplossing

Ben je af en toe ziek, een keertje hoofdpijn of wat huiduitslag, dan zal je dit waarschijnlijk niet begrijpen. Maar ben je Chronisch ziek en beïnvloedt dit je leven van elke dag, dan zal je waarschijnlijk veel bezig zijn om oplossingen te zoeken waardoor je je beter voelt. Het nadeel is dat we met onze zoektocht wel een heleboel ervaring opbouwen, maar geen inzicht. Inzicht om exact te weten wat wel en wat niet werkt.

Vaak gedacht dat ik een oplossing had

In mijn persoonlijke zoektocht heb ik veel momenten gehad dat ik dacht, dit is de oplossing voor mijn problemen. Botox was zo'n moment. Helemaal blij en op meerdere plekken online aangegeven dat het voor mij leek te werken. Helaas hakte de aanvallen niet lang daarna er weer in en bleek de Botox me wel een straks smoetje gegeven te hebben, maar de aanvallen gingen door. Dit kwam omdat ik nog niet wist dat mijn aanvallen tussen augustus en December meestal weg zijn. Nu ken ik mijn ritme en weet ik dus dat ik niet in begin van September hoef te beginnen met een nieuwe behandeling.

Inzicht is kennis

Ben je daarom Chronisch ziek en wil je inzicht hebben in je ziekteverloop, download dan mijn app. Ik heb deze vanuit een Privé initiatief gemaakt voor mezelf en bied hem gratis aan aan iedereen die ook zijn ziekteverloop wil registreren om inzicht te krijgen.

Mocht U de app willen gebruiken, zoek dan eenvoudig even naar "Register Your Journey" in de App-store van Android of iPhone.

Help dan ook mij verder

Dit is een privé initiatief en hij is gratis. Ik hoop dit altijd zo te houden. Maar er gaat erg veel tijd zitten in de ontwikkeling van een app. Ik hoop dus, mocht U de app als positief ervaren, U een positief bericht achter wil laten bij de app-stores. Of misschien een bericht wil delen van mij op Yoo.rs, facebook, google+ of direct naar mensen waarvan U weet dat ze de app ook goed zouden kunnen gebruiken.

Denkt U wat bij te kunnen dragen aan mijn werk of willen meewerken, dan bent U ook van harte welkom, ik kan namelijk ook niet alles alleen en ik hoop dat we gezamenlijk meer inzicht kunnen ontwikkelen om hiermee te kunnen zoeken naar betere oplossingen.
Annet de JoJo
Ik ga deze blog meteen doorgeven aan een kennisje van me ze is net lid geworden op Yoors zij zal hier vast iets mee kunnen denk ik
01-02-2017 15:17
01-02-2017 15:17
melizzs
wat een goed idee!
01-02-2017 14:05
01-02-2017 14:05
De6klompjes
Wat een goed idee. Is dit alleen geschikt voor patienten met clusterhoofdpijn of ook andere chronische ziektes? Ik houd alles bij in mijn menstruatieapp. Clue. Vaak merk ik aan mijn menstruatie namelijk of ik ontregeld ben of niet maar kan ook zien of bepaalde klachten erger zijn op een moment in de cyclus of dat het echt door bijv. mijn schildklier komt. Dat werkt op zich al erg fijn :) Hou het ook bij op papier hoe ik me voel en hoe productief ik die dag ben geweest van licht werk tot lichamelijk zwaar werk. Zoals het er nu uitziet is werken voor een baas geen optie omdat ik na 2 á 3 uurtjes huishoudelijk werk lichamelijk te zwaar wordt. Dan voelt mijn hele lichaam aan als een zoutzat die je mee moet slepen ofziets, weet niet zo goed hoe je dat moet omschrijven.
01-02-2017 11:19
01-02-2017 11:19
Encaustichris
Wat een fantastisch initiatief! Ik ga je blog delen, en uiteraard de app downloaden!
01-02-2017 10:42
01-02-2017 10:42
WietsLife
Wat een super goed initiatief! Ik heb dit naar een vriendin van mij gestuurd die chronisch ziek is (reuma). Misschien heeft ze er wat aan. En voor jou, heel veel sterkte en succes!
01-02-2017 09:16
01-02-2017 09:16
Marion Wever
Wat een geweldig initiatief! wow...chapeau!!
01-02-2017 08:11
01-02-2017 08:11
MonsterMam
Zal eens kijken, gewoon in de google store? Behalve chronisch zoekend zorgt chronisch ziek zijn hier ook voor chronische werkloosheid, chronische administratie, en chronische stemmingswisselingen variërend van kwaadheid tot roekeloosheid tot levensmoeheid...
01-02-2017 08:09
01-02-2017 08:09
Creatief met Gea
Ik hou wel bij wat ik heb geprobeerd en wat werkt blijf ik doen
08-01-2017 12:32
08-01-2017 12:32