×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
100% Perfect

100% Perfect


Sinds een paar dagen loop ik met het thema "Perfectie" in mijn hoofd. Ik twijfelde hierover te schrijven totdat het vandaag op mijn kalender over "Perfect zijn" ging. Dat was nog even het laatste zetje dat ik nodig had.

Perfect, Perfectie en Perfectionistisch. Deze woorden liggen heel dicht bij elkaar en toch hebben ze voor mij een andere betekenis.

Een groot deel van mijn leven heb ik gedacht dat ik perfectionistisch ben of daar in ieder geval naar streef. Op de één of andere manier zorgde dit ervoor dat ik mij perfectionistisch ging gedragen; er werd iets in mij "getriggerd" ; onbewust wilde ik hieraan voldoen. Maar streven naar perfectionisme kan vermoeiend zijn; het is nooit goed genoeg. Hierdoor ben ik mezelf de vraag gaan stellen: Wat zorgt ervoor dat ik me Perfectionistisch gedraag ? Waar wil ik aan voldoen ?

Een gevaar van het "streven naar perfectionisme" kan faalangst zijn. Alles moet zo perfect zijn, dat je er bijna niet meer aan begint. De lat ligt te hoog; het zorgt ervoor zorgt dat het je Zijn stagneert. 

Tegenwoordig wordt er gezegd : Niemand is Volmaakt !! Dit zou dus betekenen dat we Imperfect zijn. Maar dat kan niet! We kunnen niet Imperfect zijn, want we zijn vanuit onze essentie Perfect. Kijk hoe baby's en peuters zich gedragen; die vragen op allerlei manieren wat ze nodig hebben; gewoon omdat ze weten dat ze het waard zijn en geen seconde twijfelen zichzelf te laten horen. Maar door de tijd heen hebben we ons leren aanpassen; er ontstaan oordelen over emoties en door gebeurtenissen kan het zijn dat je zelfbeeld verandert. 

Tot je op het moment bent gekomen dat er iets in jou zegt, dat alles wat je voelt, weet en wil er wel degelijk mag zijn. Je kiest ervoor opnieuw daar naar te luisteren. De perfectie van jouw unieke persoon komt langzaam weer naar boven. Je beseft dat alles wat je buiten jezelf hebt gezocht daar niet te vinden is. Dat je alles zelf in huis hebt en het klaar ligt om gezien te worden en verder en verder te groeien.

Ik heb Perfectie hierdoor in een ander licht kunnen zetten. Ik heb er voor gekozen om  het "streven naar perfectionisme" te veranderen in "het zien van perfectie". Als ik in alles perfectie kan zien, dan ervaar ik elke situatie en elk moment gewoon zoals die op dat moment is; dus Perfect ! Ik weet nu dat ik een kracht aan mijn kant heb staan, die nog nooit ergens in heeft gefaald;  ik kan dus verder in het diepste vertrouwen dat die kracht VOOR mij evenmin zal falen ! Dit zorgt bij mij voor ontspanning, rust en ruimte. Ruimte om te leven en te doen wat mijn hart vreugde brengt.

Sinds ik me dat bewust ben, vlieg ik weer als een Vlinder van bloem naar bloem om te proeven en te ruiken aan alles wat het leven te bieden heeft. Ik ben steeds minder bang om niet aardig gevonden te worden of afgewezen te worden. Gewoon omdat ik durf te denken en te voelen dat ik Perfect ben. En deze gedachte zorgt ervoor, dat ik weer Verliefd ben op het leven !!

Liefs Renate

 

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Judith Evelien
Het moesten 5 sterren zijn, per ongeluk 4 gegeven...
01-04-2018 11:59
01-04-2018 11:59 • 1 reactie • Reageer
Renate
Geeft niets. Ik zag aan je Mooooooi! hoe mooi je mijn Blog vindt ! Dank je wel !
01-04-2018 14:21
01-04-2018 14:21 • Reageer
Judith Evelien
Moooooooi! Haal het woordje 'imperfect' eens uit elkaar en geef er een Engelse tongval aan; 'Im-perfect'. Imperfectie bestaat niet! Perfectie overigens ook niet. Dat hoeft ook niet. Gewoon tevreden zijn met jezelf, al klinkt dat makkelijker gezegd, dan gedaan. 
01-04-2018 11:58
01-04-2018 11:58 • 1 reactie • Reageer
Renate
Jij bedoelt dat je dan eigenlijk zegt : In Perfect ? Dat het dus gewoon goed is?
01-04-2018 14:21
01-04-2018 14:21 • 1 reactie • Reageer
Marjolein
ik denk juist andersom: bijna niets is perfect. Maar... dat hoeft ook niet! Streven naar perfectie wil niet zeggen dat je het moet behalen, ernaar streven en er zo dicht mogelijk bij komen is voldoende.
29-03-2018 07:25
29-03-2018 07:25 • 1 reactie • Reageer
Renate
Dat streven geeft bij mij al druk
30-03-2018 18:32
30-03-2018 18:32 • Reageer
Albert van den Berg
Streven naar perfectie door faalangst heb ik heel lang last van gehad, bij mij door een soort van bewijsdrang naar mijn vader toe. Ik ben nog steeds kritisch op wat ik maak en probeer mijzelf te verbeteren, maar goed genoeg is meer dan leuk. Ik kan nu veel meer genieten van de dingen die ik doe.
28-03-2018 22:15
28-03-2018 22:15 • 1 reactie • Reageer
Renate
Ik herken die bewijsdrang. En ik weet nog niet hoe ik dat kan ombuigen.  Zachtheid is het beste denk ik. 
29-03-2018 09:51
29-03-2018 09:51 • 1 reactie • Reageer