×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
110    Wat is het toch vreemd

110 Wat is het toch vreemd


  Je mankeert wat, lichamelijk of geestelijk, je gaat op zoek naar hulp, die vind je bij een arts, coach, psychiater, psycholoog, een begeleider, iemand uit het alternatieve circuit, noem maar op er is heel veel om naar toe te gaan.

Wat ook gebeurd, je ontvangt advies, handsvaten, oefeningen, therapieën, er is van alles, teveel eigenlijk. Wat mij dan opvalt in het verhaal dat 99% van de mensen verwacht dat het morgen over is, dat de ander het mag oplossen, zelf doe je erg weinig of eigenlijk niets.

Er wordt vaak gezegd ik volg mijn eigen pad, dit kwam op mijn pad, en hierdoor hou je alles in stand wat de oorzaak is van je mankementen, sterker nog er zijn er zelfs bij die de hulpverlener de schuld geven dat je niet beter wordt.

Je wilt niet inzien dat jouw weg niet helende is, omdat het vaak de weg van een ander is die jij je eigen hebt gemaakt..

Je moet positief zijn, dat zeg je ook, vanaf nu ben ik alleen maar positief, terwijl je het niet echt voelt, je maakt jezelf maar wat wijs.

Je angst is zo groot geworden om te veranderen dat je die angst niet meer voelt, ik heb geen angst.

Je wilt perfect zijn, doet vreselijk je best daarvoor, maar je ziet niet dat je al perfect bent, je spiegelt je met anderen die in jouw ogen perfect zijn. Hier volg je anderen en neem ze als voorbeeld en dat beeld zet je muurvast in jezelf, je bent perfect in het doen naar anderen en niet naar jezelf.

 

Je vergeet te kijken wat er in je eigen leven gebeurt, jouw ervaringen elke dag opnieuw hou jezelf tegen, je laat ze langs je heen gaan en maakt de ervaringen van een ander veel belangrijker als die van je zelf. Met het gevolg dat al jouw ervaringen zich gaan herhalen in je leven. Ga eens zelf leven, ga dat leven eens leven en niet dat van anderen, wees niet bang voor de toekomst, maar begrijp het proces wat leven heet en dat het leven perfect is. Meet het niet af naar de maatstaven van je omgeving, de reclame of anderen voorbeelden, zoek zelf wat het leven je brengt en ga daarmee aan de slag.

Nu leef je in chaos, je staat in een overlevingsstand, druk in je hoofd, gespannen lichaam, pijn,  dit alles verhinderd jouw om perfect te zijn. Maar als ik zelf vind dat ik niet perfect bent, het ook van anderen hoort, wat dan? Waarom trek jij je er iets van aan wat anderen van je denken of zeggen?  Het streven naar een rustig leven en daardoor veranderingen in gang zetten, wat is daar mis mee, dat een ander dat niet goed vind? Nou iedereen zegt interesseert me niet, dat zeggen we allemaal maar ondertussen zijn we geraakt. Wat is er mis met een rustig, ontspannen, stressvrij leven, niks toch, sterker nog het is het mooiste en bete advies wat ik ooit van iemand heb gekregen. Verander, groei naar de perfectie in jezelf, je wilt zekerheid, je wilt genezing, af van je vage klachten, het is je al 1000x verteld.

 

En wat is jouw antwoord?

Ik weet het al.

Ik weet het wel.

Maar wat is het antwoord wat jij wilt horen? Dat de ander zegt ik ga je beter maken en jij gelooft dat, je legt honderden euro’s neer en wat is het resultaat?

 

 Dus als jij het zelf niet wilt doen en niet luistert naar de adviezen, ga dan naar vele hulpverleners. Er zijn er honderden dus keus zat en heel misschien is er een die je geneest, maar ik ze niet. Nee omdat jij de adviezen niet opvolgt, niets doet om jezelf te genezen, ja je hebt hulp nodig en soms een harde schop, maar nee dat wil jij niet horen.

Je kan boeken lezen, cursussen, workshops, bijeenkomsten, stilte weekenden, het zal je niet helpen, het zal je niets brengen, als jij geen verandering in je leven neer gaat zetten.

Als je alles naast je neerlegt, niet luistert, niets doet, niet doorzet, dan zal het leven gewoon verder gaan met de ongemakken van je lichaam of geest.

Met steun van iemand die jou begrijpt, aanvoelt en diep gaat, die jou je eigen waarheid laat ervaren, want dit proces kan je niet alleen. Je kan en bent nooit echt eerlijk naar jezelf omdat je altijd de makkelijkste oplossing zoekt. Maar jij denkt en zegt ik kan het zelf wel, dan kies je altijd voor de makkelijkste weg, de makkelijkste oplossing, en de leukste.

Oplossingen van anderen, dat moet jij ze doen en jij verteld jezelf en anderen vertellen je dat je goed bezig  bent. 

 

De waarheid over jezelf, zie je niet, voel je niet, en kan je en wil je niet horen, je durft de verandering niet aan bang om wat anderen zullen zeggen. Maar je waarheid komt altijd naar je toe en zal blijven komen

Ik kies voor mezelf, ik doe alleen maar wat ik leuk vind, dag negativiteit, ik gooi je weg, ik wil dit zooi niet meer ik wil lol, plezier maken.

 

Dus verbaas ik mij erover dat mensen in hun chaos, pijnen, ongemakken blijven leven en niets doen als alleen maar doorgaan alsof er niets aan de hand is.

Keer opkeer zichzelf tegen komen, de muren van het leven ontmoeten en opkrabbelen en gewoon weer die muur ontmoeten

 

R v Meerten

26-04-2017

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Bodycoach
Heel mooi geschreven. Ik ben steeds bezig met zelfontplooiing, zelfontwikkeling. Heel veel boeken gelezen en gelukkig kan je heel veel vinden op internet. Ik trek precies ook de info aan die ik op dat moment nodig heb.
11-11-2017 13:34
11-11-2017 13:34 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
dank je ik doe dit al jaren mijn conclusie is er is veel niet waar, er is veel wat precies jouw weghaalt van wat je wilt weten, door mijn nieuwsgierigheid ben ik anders naar de dingen gaan kijken, dan kom je er achter dat niets is wat het zegt te zijn alles zijn hulpmiddelen maar als je die vast blijft houden blijf je stil staan
11-11-2017 16:31
11-11-2017 16:31 • 1 reactie • Reageer