×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
114    Wachten

114    Wachten


 Wachten is vervelend in onze maatschappij, waar alles snel gaat, wachten op wat en op wie?

Wachten op alles dat is wat we eigenlijk doen, tot het tijd is om ……

We kunnen het moment niet afwachten totdat we mogen gaan doen en als we het gedaan hebben staan we alweer te wachten op het volgende.

Volle agenda’s zorgen daarvoor dat we steeds weer moeten wachten tot het volgende moment weer aanbreekt, zodat we weer mogen gaan doen. Onze haast is aangeleerd, ons ongeduld is versterkt door wat we aanleren en moeten doen.

Nu zijn er heel veel mensen die nu denken en zeggen ik moet niets, precies je moet niets en toch doe je het. We noemen dat weer ik kies zelf, maar juist dat kiezen is het moeten van het kiezen, het is zo sterk dat jij het niet maar zo kan ervaren.

We worden ongeduldig omdat we haast hebben, ik moet om zo laat daar zijn, ik heb een afspraak om…

Door onze ongeduld worden we onzeker, boos, kort lontje, onzekerheid is een sluipmoordenaar die jaar in en jaar uit aan je vreet, het probleem is weer dat we het ontkennen, het niet meer voelen.

Voelen is ook zoiets om het wachten te verkorten, te veranderen, ik voel bij jou zoveel energie, maar ook verdriet en pijn, zal ik je helpen?

Maar wat bedoel ik nu met voelen om het wachten te verkorten? Simpel je stapt naar een ander, je stapt naar alles buiten jezelf, je voel niet meer bij jezelf. Sterker nog en ja alweer, je voelt niets meer van jezelf wat ja mag voelen, alles is veranderd door het wacht moment en je richten, je focus op een ander.

Je wacht op de ander want die mag jij helpen er is toch niets mooier dan er te zijn voor de ander. En dan laat jij jezelf wachten, je zet jezelf in een hoekje, zo wacht jij daar maar even af en zo vergeet jij jezelf.

 

Wachten, ik bestel iets morgen ja soms vandaag al in huis, ik ben ziek, pil erin en ik ga gewoon door. Totdat je beseft dat jij nog steeds in die hoek staat en die persoon, jij dus, staat te roepen, te zwaaien, hallo ik ben er ook nog. Jij denk o ja, wacht even snel even wat leuks doen, naar de sportschool, even een weekendje weg.  

En dan snel de hoek weer in wacht jij maar weer daar.

Wat ook een hele mooie is, iemand geeft je een tip om wat meer rust te leren, nee wacht maar even ik ben er nog niet aan toe, trouwens ik heb dat en dat gedaan. Ik weet het al en ik ben er nog niet aan toe om iets nieuws aan te pakken. Ik wacht wel tot er iets moois op mijn pad komt.

 

Nou vaak komt juist wat je nodig hebt naar je toe, maar jij denkt dat je het al weet, het lijkt je ook niet leuk, dat wil ik niet hoor, meestal komt dit te dicht bij.

Het is net als een smerig drankje, dat vind je zo vies, je stopt na 2-3 keer ermee, maar je staat er niet bij stil dat het drankje juist voor jou zal werken. Vaak is het wat niet lekker is op dat moment precies wat je nodig hebt, eigenlijk is dat met alles zo wat je echt wegduwt, niet wilt is vaak dat wat jou het meest zal helpen.  Maar ja we zijn zo gewend om alles direct te hebben, te doen, dat je geen tijd hebt om een paar weken of maanden vol te houden.

Ja we zijn zo verwend dat we alleen maar zoet gehouden willen worden en geen tijd hebben om te wachten op een normale genezing, verandering. 

We willen snel, we gaan snel en hebben geen tijd meer om te wachten, nee als het te dicht bij komt rennen we weg. Geen tijd voor ons zelf , we denken van wel maar beseffen niet dat we alles denken te kunnen kopen.

Bedenk eens, je hebt genoeg geld om vele leuke dingen te doen, je denken verteld je dat het zo goed is, dat je gelukkig bent, dat je veel voor jezelf over hebt, je rust neemt. Bedenk dan eens morgen ochtend wordt je wakker en alles is weg, je hebt helemaal niets meer, ben jij dan nog zo blij en gelukkig?

Dan kom je er pas achter dat je in een illusie leeft, dat jij geld nodig hebt om blij en gelukkig te zijn.

Ja nu zal je zeggen nee hoor ik niet, nou ik denk dat het wel zo is, maar je heb niet eens het voorstellingsvermogen om je daar in te verplaatsen.

Nee, jij wacht niet af, jij doet veel, verdient veel en je zegt tegen je zelf ik geniet overal van, maar degen die nog steeds in die hoek staat die leeft niet, die wacht maar af, totdat jij echt eens tijd maakt voor jezelf

 

R v Meerten

09-06-2017

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.johan_jongedijk
de mens zit nu eenmaal vol verwachtingen
16-11-2017 20:23
16-11-2017 20:23 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
geen last meer van
16-11-2017 23:17
16-11-2017 23:17 • Reageer
dumontfoort
Wachten is niet fijn
15-11-2017 20:00
15-11-2017 20:00 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
waarom niet? wachten als je haast hebt, wachten als je ongeduldig bent waar is de rust en de stilte in de mens gebleven?
15-11-2017 23:37
15-11-2017 23:37 • Reageer
Candy
Ik heb steeds een boek bij mij voor als ik ergens moet wachten.
15-11-2017 15:07
15-11-2017 15:07 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
ik heb steeds mezelf bij me en geniet van de stilte in mij, ondanks de herrie om mij heen maar een goed boek is ook heerlijk
15-11-2017 15:23
15-11-2017 15:23 • Reageer
Loes van Essen
In jou verhaal lijkt het wel alsof iedereen die veel heeft niet hoeft te wachten en alles kan doen en krijgen wat hj wil. Nou ik kan je nu al verzekeren dat is niet waar, want alles wat echt belangrijk is is niet te koop. En zodra je het kan kopen is het lang niet zo belangrijk meer.
15-11-2017 10:28
15-11-2017 10:28 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
iedereen doet zijn best om veel te hebben, te willen, zo lijkt het alsof we niet hoeven te wachten, wij denken dus en dat is een duidelijk zichtbaar iets dat we alles kunnen kopen. en ik ben het met je eens dat wat echt belangrijk is niet te koop is, gezondheid is niet te koop, maar we denken het wel, paar mnd. terug een man die ziek was, dokter ik moet een pil, ik moet werken, dokter zegt je bent ziekt thuis blijven je krijgt niets, man boos en kwaad we kopen en zijn een moment blij, nee wachten geeft zoveel meer, geduldig zijn geeft tevredenheid dank je voor je reactie
15-11-2017 11:45
15-11-2017 11:45 • 1 reactie • Reageer
GeGe
Ben ik blij dat ik veel geduld heb
15-11-2017 10:25
15-11-2017 10:25 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
fijn he
15-11-2017 11:40
15-11-2017 11:40 • Reageer