×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


116        Wat wil ik eigenlijk

116        Wat wil ik eigenlijk


 Als het regent wil ik de zon, als de zon schijnt en het is 39 graden loop ik te mopperen dat het zo warm is. Het is ook nooit goed hier in Nederland, te koud, te warm, tekort, maar nooit teveel, ik wil nog meer zodat ik gelukkig ben. Ik ben pas gelukkig als ik alles kan doen en daar doe ik alles voor, ik werk hard, ik ben niet lui, maar ik verdien altijd te weinig om te doen wat iedereen doet. Ik wil ook naar het buitenland, verre reizen maken, bergen beklimmen, uit een vliegtuig springen, kamperen in de wildernis met alle comfort die ik thuis ook heb.

Ik wil de nieuwste mobiel hebben, zodat ik alles kan, foto’s maken die manipuleren zodat iedereen kan zien hoe blij ik ben, hoe gelukkig ik ben. Ik wil super selfies maken met een grote glimlach die laat zien hoe goed ik het naar mijn zin hebt.

Ik wil elk feest meemaken, drinken, dansen met een pil erbij zodat ik het heel lang vol houd. Ik heb veel geleerd dus die baan mag best meer worden, hoger en hoger, nee vallen doe ik niet, ik kan alles aan. En als ik ziek wordt neem ik een pil, ga naar de psychiater, naar de psycholoog, die halen mij er weer uit. Onder tussen ga ik gewoon door want het is hun taak om mij te genezen, daar hebben ze voor geleerd.

Ik wil leven, ik wil doorgaan, stilte verveeld me, rust daar wordt ik knettergek van, doorgaan leven nu.

Ik wil op het randje lopen net zolang tot ik val, dan schreeuw ik om hulp, dan blijft het stil en stil, ik wil hulp, ik wil nu hulp.

En iedereen schreeuwt dat er hulp moet komen, maar ondertussen draait de wereld gewoon door, wat ik ook doe er komt niemand. om mij te helpen.

Hoe kan het dat er zo weinig hulp is, goede hulp, goede begeleiding? Heel eenvoudig de meeste hulpverleners snappen de patiënt niet, begrijpen niet wat er in iemand speelt. Ja ze helpen je door een pil te geven, dan raak je verdoofd, het wordt rustiger, maar alle bijwerkingen dan? Ach die accepteer ik want ik wil leven, leven en verdoofd zijn hoe doe je dat? Is dat dan ook allemaal nep net als voor de pillen, hoe je leefde. Omdat je alles wilde kan je dan nog wel echt genieten of geniet je door alles te drinken, te slikken om overeind te blijven.

Het leven is fake geworden, een valse glimlach, valse oogwimpers, geverfde gezichten en haren, alles hebben we daar voor over.

Maar om echt te leven, te genieten, de rust en stilte weer te waarderen, nee dat mag niks kosten, trouwens dat is toch heel erg raar.

Nee ik weet wat ik wil, ik wil leven, NU maar anders als toen, hoe ik nu leef?

……………………………

R v Meerten

22-06-2017  

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties