×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
120    Waar kan ik op Besparen ?

120 Waar kan ik op Besparen ?


  Op je boodschappen, op je andere uitgave, soms moet je wel besparen omdat je naar de rode cijfers gaat en het is nog geen salarisdag.

Dus doe je extra voorzichtig om niet in het rood te staan, soms moet je de hele maand rustig aan doen omdat je een grot uitgave hebt gehad of dat er een aan zit te komen.

En hoe ga jij hiermee om? Kan jij de stress aan, sluit jij je op in je huis of kamer, ben jij niet thuis als de bel of telefoon gaat. Lastig probleem is dat eigenlijk wel ja, veel mensen leven met schulden wat dan weer veel stress en spanningen oplevert. Het gezin, je partner, het leven wordt steeds duurder, maar ja je wilt overal aan meedoen, heen gaan want nee zeggen tegen je vrienden, dat kan echt niet. Maar ook eerlijk zijn naar die vrienden dat je geen geld hebt op dit moment, tegenwoordig zeg ik daar heb ik geen geld voor.

Soms een rare blik of een vraag hoe kan dat eigenlijk maar die is zeldzaam, maar ook daar geef ik een eerlijk antwoord op.

 

Maar gaat het nu om de boodschappen of ergens anders om? Nou besparen kan je overal op, alles kan en mag wel wat minder als je steeds te weinig geld hebt.

Zelf ben ik begonnen met de week en maand bladen op te zeggen, daarna kritisch gaan kijken naar mijn hobby’s die uiteraard teveel waren en ook nog eens te duur, ook die stop gezet.

Ook een goedkopere auto gekocht, een kleine, nou commentaar genoeg van vrienden. Maar ja die betalen niet bij en ook niet degen die altijd mee mochten rijden gaven nooit benzinegeld.

Zo ging het besparen heel snel de goede richting uit, ik kreeg weleens de vraag mis je die dingen niet? Nee, sterker nog ik heb er niets meer mee en ben tevreden.

 

Een ander stuk is dat ik er achter kwam dat veel dingen toen mij stress en spanningen opleverde, ook daar heb ik verandering in aangebracht.

Vroeger had ik vele lichamelijk klachten en nu? Als ik er naar kijkt ben ik vijfenzeventig % ervan kwijt, ik slikte van alles en nu niets meer.

Ik vroeg me af waarom ik het niet eerder had aangepakt, tja de burn - out bracht mij op het spoor, door alle ervaringen heb ik weinig of geen stress meer, geen vol hoofd en lekker in mijn vel.

Toch als ik dit verteld aan anderen die zwaar onder de stress zitten dan hebben ze eigenlijk niets voor zichzelf over.  Ze besparen niets op hun eigen lichaam nee sterker nog ze geven handenvol geld eraan uit en geen of weinig resultaten. Ze sporten, mooie kleding,wandelen, fietsen(e Bike) gaan uit, op vakantie van alles en toch ze sparen hun lichaam niet, nee ze eisen dat het blijft werken en doen wat ze moeten doen.

Ik ben gaan besparen op mijn willen, moeten, het is zo goed als uit mijn leven verdwenen, ik heb bespaard op de stress factor en de spanningen in mijn leven.

Ik bespaar op mijn doe patronen en ik geniet veel meer van alles om me heen, nee de huidige mens leeft in stress, spanning, onder hoge druk, moeten presteren en willen van alles en het levert geen besparing op. Nee het levert lichamelijk en geestelijke klachten op en wat ze dan gaan doen is hulp bij een ander zoeken die er voor geleerd heeft, nou die begrijpen vaak niet wat eraan de hand is. Maar ja we moeten snel beter worden   

Bespaar op een stress leven door je leven te veranderen en dan echt veranderen, bespaar op je patroon van alles buiten jezelf zoeken, bij anderen te vragen en te geven.

 

Bespaar op een ongezond leven, bespaar op het moeten en willen, geef je geld aan jezelf uit, aan je gezondheid, het is beter te voorkomen als te genezen

 

R v Meerten

02-07-2017

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Creaci
Ja,dat zouden meer mensen moeten doen. Tevreden zijn, genieten en niet meer hebben,hebben, hebben
15-10-2017 22:47
15-10-2017 22:47 • Reageer