×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


133     Ja ik wil

133     Ja ik wil


 Ik wil………………………………………..

 We hebben een vrije wil, maar wat is een vrije wil eigenlijk en bestaat die wel echt met al onze wetten en regels.

Hoe leg je willen uit? Je wilt graag iets bereiken, bezitten, ergens heengaan, veranderen. Dat is mens eigen, jij wilt dat dus, maar iets willen vraag om een stap te zetten, het gaat niet vanzelf. Dus ga je er iets voor doen, want jij wil dat nu eenmaal erg graag.

Ik wil is een uiting van onvrede, je bent niet tevreden met jezelf of je situatie, deze wil jij dus gaan veranderen. Ik wil geeft aan dat jij dat wil omdat jou dat het beste uitkomt, het beste past, het goed voor jou is, dat het je wat oplevert.

Ik wil geeft ook aan dat je vaak anderen erbij nodig hebt en anderen hebben jou ook weer nodig. Het is gebruik maken van kennis die de ander weet en jij ook graag wil.

Ik wil is een keuze maken, vaak vergeten we te kijken of je dit wel echt wil en dat je vaak de gevolgen niet kan of wil overzien. Zeker als je overgehaald wordt door een ander en jij denkt dat je het ook wilt.

Elke keus heeft een gevolg en laat zien wie en wat je bent. Bij elke handeling, keus die jij maakt zeg je eigenlijk dit is wie ik ben.

 Neem het weer als voorbeeld, er wordt veel gepraat over het weer, wat is het slecht weer he, waar is de zon gebleven. Ik wil de zon en ik ga hem opzoeken, we boeken een vakantie naar de zon want dat willen we toch, de zon.

En dan ben je daar, geniet je van de zon en dan mag je weer naar huis waar de zon op dat moment nog steeds niet schijnt en wat zeg je dan? Ik wil de zon meenemen of zeg je ik kan er weer even tegen, ik verlang weer naar huis. Zie je wat er gebeurd?

En thuis weer matig weer, weinig zon, ga je dan weer op vakantie of heb je verplichtingen, werk, gezin, geen geld, zie je nog niet wat je doet?

Nee waarschijnlijk niet, je praat het goed, je bent ontevreden en geeft het weer de schuld. Wat maakt dat jij niet tevreden bent, elke dag hetzelfde, geen uitdagingen meer en toch blijf je het doen.

Ga je dan iets veranderen aan je leven of denk je dat kan ik niet, dat duurt te lang of ik heb al veel veranderd. Je verwachtingspatroon van een verandering is vaak te hoog, je wil het snel, heel snel omdat je niet tevreden bent, je gaat de verandering niet leven.

Ik wil, maar ontevredenheid hou je zelf dan in stand, ik wil wel veranderen maar ik wil het nu, dat is dus jouw keus. Maar je maakt geen echte keus, je gaat er niet totaal voor, je willen zet je niet om in ik ga het leven en dat is wat je wil of niet wil.

 Nee je wil alles maar je wil er weinig of niets voor doen.

Ik wil weten wie ik ben, ik wil ontdekken wat ik ben, zolang jij dat niet echt wil of te wel het half uitvoert zonder echt te kiezen. Want ik wil laat niets gebeuren als je niet kiest en veranderd.

 

Ik wil………………….

 

R v Meerten

08-08-2017

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties