×

Yoors


Inloggen
×

Yoors136    Ik denk dat ik doe

136    Ik denk dat ik doe


We leven in een wereld vol kennis, er is nog nooit zoveel kennis beschikbaar geweest als heden ten dage. Snel en veel is het, kennis is belangrijk om dingen te doen of niet te doen.

Wat mij steeds weer verbaasd is dat er mensen zijn die cursus op cursus doen, kennis vergaren en ook hebben, dat ze er niet over praten, die kennis niet echt uitbreiden. Het lijkt erop dat alles wordt opgestapeld of in een kast wordt opgeborgen.
Deze kennis wordt dan ook heel snel vergeten of niets meer mee gedaan, als een bepaald onderwerp tien jaar geleden als cursus is gedaan en er komt iets dat er enigszins op lijkt dan is het al heel snel dat weet ik al, dat heb ik al gedaan.
Terwijl er heel veel veranderd is in die jaren, nee we denken dat we er iets meedoen.
We denken dat we iets weten terwijl we eigenlijk helemaal niets weten, dit komt doordat alles snel veranderd en aangepast wordt. Nieuwe inzichten, nieuwe veranderingen, zorgen ervoor dat de kennis die je weet verouderd is daardoor weet je eigenlijk niets.

Ook valt mij op dat heel veel hetzelfde is, een zelfde titel met een totaal ander inzicht, een andere titel met dezelfde inhoud. Met het gevolg dat niemand het interesseert omdat men het al weet, althans dat denkt men.

Ik denk dat ik doe vanuit mijn kennis en weten, niets is minder waar, we doen iets vanuit het aangeleerde. Iets doen vanuit je kennis is iets doen vanuit je gevoel, iets doen is je kennis aanpassen, vernieuwen, veranderen met de nieuwe inzichten.
Heel veel onderwerpen blijven hetzelfde en worden jarenlang zo neer gezet en uitgevoerd.
We zijn gewend geraakt aan snelle veranderingen, maar het is gek dat we onze kennis niet snel veranderen of aanpassen, we denken dat we het doen.
Uiteindelijk komt kennis en weten vaak op hetzelfde neer, in vele boeken staat steeds hetzelfde een herhaling van vele boeken, anders geschreven maar nog niet eens anders uitgelegd.
Uit eindelijk is dit met alles zo, behoudens ingewikkelde technieken en processen, maar ook deze worden vaak herhaald.

We leren iets, we nemen kennis op, voeren het even uit en dan komt het volgende al weer eraan, met het gevolg dat heel veel vast loopt doordat alles zo snel wordt veranderd of niet goed begrepen wordt.

ik denk dat ik doe en uiteindelijk doe ik niets, we doen maar wat, we luisteren naar anderen. En gaan dat dan maar doen, we onderzoeken niet, we zoeken niet, we geven bakken met geld uit aan nutteloze dingen of handelingen.
Zeker als het gaat om onze lichamelijke gezondheid, we willen gezondheid kopen, maar uiteindelijk ben jij de persoon die het mag veranderen, aanpassen en dat is precies wat je niet doet.
Want dan komt het te dicht bij je persoonlijk leven, omdat veranderen niet in je zit, je kan het niet eens, je durft het niet eens. Je verzint van alles om het niet te doen, geen geld, niet zelf willen betalen, ineens zie je een ander licht, een ander boek of cursus.
En weer gebeurd het, ik denk dat ik doe en ik doe niets, het blijft hetzelfde, er veranderd niets alle klachten worden alleen maar erger of veranderen steeds weer.
En wat zeg jij, ik doe me best, ik doe alles, ik heb er alles voor over en weer gebeurd het ik denk dat ik doe en ik doe niets.
Weet je wat je doet?

Je rent weg, je doe maar wat en je blijft steeds in je vermoeide, pijnlijk leventje zitten

Ik denk dat ik doe en ik doe maar wat.

Maar er is nog hoop, ga het doen, ga veranderen, ga leven en dan bedoel ik niet, ik moet gelukkig zijn, ik moet genieten, maar ik mag.

R v Meerten
08-09-2017

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.