×

Yoors


Inloggen
×

Yoors188     Wat willen wij en wat willen we niet.

188     Wat willen wij en wat willen we niet.


 Wij willen liefde, vrede, gezondheid, vreugde, voorspoed,geluk, een goed leven, enz.

Dat is wat iedereen wil ontvangen, bereiken, waar komt dit verlangen vandaan?

Het tegenovergestelde willen we niet, waar komt dit vandaan dat we het tegenovergestelde niet willen?

 

Vreemd is dan toch dat we dat het meeste is wat we ontvangen.

Wat we willen ontvangen we niet, wat we niet willen ontvangen we juist.

Hoe kan het dat het vaak wel zo werkt, komt dat doordat willen eigenlijk iets afdwingen is.

 

Als voorbeeld: mijn droom is ik wil een auto, maar daar moet ik wat voor doen, wat moet ik daar voor doen.

Ik moet geld hebben, dus ga ik werken, ik spaar totdat ik mijn rijbewijs kan gaan halen. Dan ga ik verder sparen zodat ik een auto kan kopen, als ik de auto gekocht heb dan kan ik gaan rijden maar ik moet wel blijven werken om geld te verdienen.

Want de auto heeft brandstof nodig, onderhoud, keuring, belasting, verzekering. De auto geeft mij vrijheid, maar die vrijheid moet ik wel kopen door te werken voor die auto. Dus om te genieten moet ik geld verdienen, dus moet ik werken.

Het vreemde is dat we dit van zelf doen en begrijpen dat dit dus moet, ik wil een auto dus moet ik er veel voor doen. Ook voor andere vervoersmiddelen moet ik dus voor werken. Voor alles wat ik wil moet ik iets doen, dat is logisch voor ons, niets voor niets is een geweldige uitspraak hiervoor.

 

Wat is hier verkeerd aan? Nee er is niets verkeerds aan, het gaat om het willen.

We gaan terug naar de eerste zin hierboven en naar het eerste woord Liefde.

Wat doe jij voor liefde en hoe doe je dat, een lastige vraag. Liefde is er, liefde is vaak spontaan maar hoe hou je liefde instant, wat doe jij ervoor,ik wil dat je van mij houd,.

Ik doe mijn best om te houden van, maar de ander heeft er moeite mee, wat doe jij?

De ander doe niet wat ik verlang, verlangen is een vorm van willen, duidelijk? Nee? Dan begrijp je liefde niet, liefde woont in jou, jij bent liefde dus geef jezelf liefde en de ander dan, wat doe jij? Jij geeft de ander liefde en verwacht dat de ander louw liefde geeft, hoe kan jij liefde ontvangen of geven als je dicht staat naar jezelf.

 

Tweede woord, Vrede dat willen we allemaal, alleen wij leven in chaos van het willen en niet willen, positief en negatief. Wij oordelen en veroordelen, hoe kan je vrede leven als je in oorlog met jezelf bent, dit zal je direct zwaar ontkennen. Hoe kan je onderscheid tussen jou en de ander neerzetten, meestal hebben wij een oordeel , hoe klein ook over de ander.

Hoe kan jij dan liefde verwachten vanuit het oordelen, jouw oordeel beslist dus wie jou liefde mag geven en aan wie jij het gaat geven.

Als jij liefde, vrede wil dan zal je eerst liefde aan jezelf mogen geven en vrede mogen sluiten met jezelf.

Dan pas kan je liefdevol naar jezelf zijn, dan pas naar een ander.

Het is toch vreemd dat we aards, zoals bezit, alles ervoor doen om het te bezitten maar voor liefde en vrede maar ook de andere woorden in het rijtje niet weten hoe we dat mogen doen en waarom het niet lukt.

Ja een auto kan je kopen, liefde en vrede niet, al doen en denken wij vaak van wel,een cadeau, een goed gesprek, toegeven, pleasen, het is het zichtbare tegenover het onzichtbare wat ons onzeker maakt. En onzekerheid maar ook te zeker komt voort uit het willen en moeten.

 

Acceptatie hoe de ander is, elkaar begrijpen, het aanvoelen van de ander geeft al een hoop rust in ons zelf.

Liefde vaak bezongen vaak over geschreven, maar bijna niet te begrijpen de puurheid van liefde zelf.

https://manychat.com/l2/627503520729825

R v Meerten

14-02-2018

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!