×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


246	Wat mensen toch doen

246 Wat mensen toch doen


Wat mensen toch allemaal doen om zichzelf een leuke tijd te bezorgen zonder te weten wat ze nu echt aan het doen zijn. In deze tijd aan het einde van het jaar is het gezelligheid wat het belangrijkste is geworden, pakjesavond, voorbereidingen op de kerst en als klapper het oud en nieuw. En goede voornemens al zijn die minder in trek, wat wel meer gezegd wordt is wat was 2018 een naar, slecht of rot jaar, vaak zijn het degene die dat in 2017, 2016 enz. ook zeiden.

Dan moet het nieuwe jaar super worden en dat zijn toch ook goede voornemens of zie ik dat nu verkeerd? Nu is het zo dat ik veel mensen ken en dus zitten er ook mensen bij die dit roepen en die ik dus ook ken. Toch zie ik dan, maar waarom heb je dan in dit jaar niets veranderd, aangepakt of denk je soms dat het allemaal vanzelf gaat.Natuurlijk zitten er rot dingen bij waardoor het jaar verpest is, maar aan de andere kant waren er dan geen leuke dingen bij, was alles dan door dat ene rotte ding verpest.

Wat mij dan weer opvalt is dat er heel veel oplossingen zijn maar die gewoon aan de kant worden gezet, niks voor mij, dat is teveel inspanning voor mij. Ja zo kunnen we eeuwig aan de gang blijven. Moet ik nu dus maar zeggen je houd het zelf instant, ik zeg niks. We kunnen wegrennen, verhuizen, nooit meer bij me langs komen, ja zelfs zeggen ik kom nooit meer, of maar iets gaan doen waardoor je alles buiten jezelf zoekt, je kan ook je huisdier uitlaten of meer knuffelen, voelt trouwens best wel goed. Maar is dat de oplossing dan, nee toch vroeg of laat loop je weer tegen die muur aan.

Mijn jaar 2018 was een fantastisch jaar met veel ups maar zeker ook veel downs en zal ik je vertellen wat mij het meest gebracht heeft? Precies de downs, negativiteit, de mensen die wegbleven, mijn eigen valkuilen, mij worsteling met mijzelf, maar wat ik wel doe is alles bij mijzelf zoeken. Niets bij een ander neer leggen, geen eisen stellen van dat mag je niet meer, mij niets meer door een ander laten vertellen wat ik moet doen, nee ik mag mijzelf zijn en blijven.En jij hoe was jouw 2018? Wat verwacht jij van 2019? Zeg niet niets want zo werkt het niet.

Alles gaat voorbij elke dag nieuwe kansen maar wat doe jij? Eindelijk eens die stap wagen om jezelf eens meer rust te gunnen?


R v Meerten

16-12-2018
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties