×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
51       Verandering

51 Verandering


Waarom zou ik veranderen? Van baan best naar mijn zin, betaald goed, dus waarom? Waarom loop jij dat steeds te brommen op dat werk? Ja mag ik ook eens, er is zoveel wat niet klopt en fout gaat, niemand luister ernaar.

Maar waarom verander jij zelf dan niet, ga jij het eens anders zien, er anders naar kijken.

Maar dat doe ik wel hoor, ik lees, ik kies voor mezelf, ik volg van alles het nieuws, af en toe een workshop. Dus loop je met de kudde mee, je kiest wat anderen doen, je kiest dus niet zelf een ander draagt het aan, dan zeg je ja dat doe ik, je staat in de overlevingsstand. Alleen maar leuke dingen de rest duw je weg, wil je niet. Nee de angst stopt me, sloopt me, ja, ik weet het allemaal wel.

Nee ik zie anderen veranderen, in zweverig gedoe, die gaan naar Yoga of meditatie, nee niks voor mij. Dus jij blijft liever met een te vol hoofd lopen, die steeds maar zegt je moet dat nog, dat niet vergeten en je moet zo laat op die afspraak zijn, denk erom.

Dus liever stress en spanning in je lijf, af en toe een massage, de fysio en dan kan ik er weer tegen.

Maar dan ook niet zeuren als je steeds verkouden bent of te moe om wat te doen, of weer die griep.

Nee je durft niet te veranderen, bang, angst om wat anderen van je denken. Maar wacht je bent niet bang, je hebt geen angst, ik ben voor niemand bang. Nou echt wel, jij bent echt wel bang hoor, bang voor jezelf, je bent zo bang voor jezelf dat je niet weet wie jij echt bent.

Jij woont op een eiland en dat eiland heet EGO, jawel ego is ik wil….

Want dat is wat we doen, ik wil….. eigenlijk alles van wat ik zie, hoort, leest en daar heb ik alles voor over. Daar werk ik toch voor, dat verdien ik toch, inderdaad je verdient het allemaal door te hard te werken, te snel weer gaan werken, teveel willen doen.

Wacht even hoor, dus ik ben een egoïst? Dat zeg ik helemaal niet dat verteld je denken je, dus wordt je boos op mij. Het is je ego die dit allemaal wil, want zeg nou zelf, ik denk aan mezelf, ik help anderen, sta altijd klaar voor anderen, doe vrijwilligers werk. Steun goede doelen, iedereen kan op mij rekenen, precies wat ik bedoel.

Vertel eens heel eerlijk, hoe voel jij je na dit te hebben gelezen? Boos, lulkoek, wat een stomme onzin of ja nooit zo over nagedacht, zit wel wat in. Beide zijn oké, de vraag is dan wat ga jij doen, aan je rotte gevoel, aan je te volle hoofd,een te moe lichaam, aan het gezeur van je baas, je collega’s, sommige vrienden, niks he je accepteer het gewoon.

Maar wat kan ik dan doen? Ja dat weet ik toch niet, trouwens als ik je het verteld dan ga je lachen dus waarom zal ik iets uitleggen. Jij zit op je eiland, vele zitten op hun eigen eiland, een eiland met de zelfde naam bij iedereen, ego is de naam.

Dus blijf lekker zitten of spring van dat eiland af en ga zoeken naar verandering voor een gezonder, beter en een leven waarin je tevreden bent

R v Meerten

27-01-2017