×

Yoors


Inloggen
×

YoorsBlog  2-3-2018         Positief en/of negatief

Blog  2-3-2018         Positief en/of negatief


 Wij denken dat het bestaat, maar wat als dat nu helemaal niet zo is?

Hoe komen wij eraan dat iets wat leuk is positief is en iets wat niet leuk is negatief, wie heeft dat ooit bedacht? En wat is nu eigenlijk leuk want wat jij leuk vind kan ik wel helemaal niets aan vinden en wat is dan positief en wat is dan negatief.

Omdat ik het niets vind is het negatief, nou voor mij niet voor mij is dat wat jij leuk vind negatief.

Dus hieruit volg dat wij bepalen wat positief of negatief is, wij benoemen het zo en denken dat het zo is. Dat is toch heel vreemd dat twee tegenstrijdigheden niet tegenstrijdig kunnen zijn, het is alleen maar zo omdat degene die het beleeft, ervaart, voelt het zo benoemd.

Het is dus een gevoel van iets waarvan deze persoon door zijn gevoel bepaald hoe het genoemd wordt. Dit voelt goed voor mij maar niet voor jouw, terwijl het een zelfde onderwerp is. Als iemand mij negatief noemt omdat ik veel schrijft over moeilijk bespreekbare onderwerpen is wat ik schrijf dus negatief. Maar wat dan als iemand zegt dat is geweldig wat hij schrijft is het positief. Wij bepalen zelf dus wat iets is, wij benoemen het en we geloven allemaal dat het zo heet. Wat wij dus zien  en benoemen mag niet anders meer benoemd worden. Ja een huis is een huis en als ik een huis een auto gaat noemen dan roept iedereen dat ik het niet weet.

Zo zie je dus dat positief en negatief niet kan bestaan omdat iedereen het anders voelt, beleeft, ervaart en het leuke is dat we het zelf instant houden en het geloven en het verdedigen terwijl het niet bestaat.

Nou voor mij is dit een positieve uitleg over hoe negatief niet kan bestaan.

 

Fijne dag, Ries        P.S Je mag dit delen als het je aanspreekt.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!