Het leven is geen rozengeur


Het leven is geen rozengeur en maneschijn!

Wanneer ik terugdenk over mijn erg door het afgelopen levensjaar dan zie ik veel kleine geluksmomenten tussen alle narigheid door. Heel veel harde momenten, klappen in het gezicht, momenten van acceptatie door mijn ziekte en afscheid nemen van vrienden en familie, hebben dat jaar tot een bewogen jaar gemaakt.

Terugkijkend op mijn leven, kan ik trots zijn op mezelf. Maar totaal niet op de mensen die mijn omgeving als een onveilige omgeving maakten en die mij hebben leeggezogen qua energie en geld.

Ik heb afstand genomen van vrienden die altijd op mij hebben kunnen rekenen, maar mij ineens in de steek lieten om vervolgens een paar maanden later weer op te duiken en te doen alsof er niets aan de hand was.

Mijn gevecht tegen onrechtvaardigheid is in een paar gevallen goed uitgepakt. Anderen hebben vals gewonnen door mijn onmacht en tekort aan financiële middelen. Ik heb in elk geval nooit bij familie of vrienden willen lenen of mijn hand opgehouden. Liever droog brood dan dat!

Het leven is geen rozengeur, het leven is hard! Het wordt met de dag harder. Vertrouw niet iedereen! Ook al zegt je hart dat het goed is, het kan je zo hard tegenvallen! Ik ven veranderd van een naïeve goedgeefse vrouw in iemand die niemand nog durft te vertrouwen. Wanneer iemand een beroep op me doet ga ik al zijn/haar gangen na voor ik inga op dat beroep. Dat is voor iedereen een waarschuwing! Doe dat voordat je zomaar ergens op ingaat! Zoek uit of je niet belazerd wordt! Voor je het weet is het te laat en heb je niets meer, of zit je zelfs diep in de schulden. Geloof me, er is dan helemaal niemand meer die je dan nog wil kennen of zal helpen! Dan sta je er alleen voor en zul je ermee moeten dealen.

Ach, er zijn altijd geluksmomenten die met geen geld te betalen zijn. Houd je daar maar aan vast.