Ik stik: longontsteking

Ik stik: longontsteking


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Toen ik vanmorgen wakker werd, badend in het zweet, kreeg ik een enorme hoestbui. Het hield niet op en ik had echt het gevoel dat ik zou stikken. Ik probeerde zo rechtop mogelijk in bed te komen zitten, maar dat lukte door dat vervelende gehoest niet. Ik had het gevoel dat er overal slijm zat en er geen plaats meer was voor lucht. 

Toen ik me eindelijk opzij had gerold en daardoor gemakkelijker kon gaan zitten werd het al wat beter en kon ik wat water drinken. De hoestbui hield wel een half uur aan en ik was daarna kapot. Wat een energie vreet dat!

Maar eindelijk kon ik weer even wat rust pakken, hoewel ik me in een zwembad waande, zo nat was alles, zo erg had ik getranspireerd en ik wilde toch nog even kijken of ik nog koorts had, ja, nog steeds tegen de 40 graden. Dat is te lang, maar vandaag geen dokter, morgen de huisarts maar bellen.

Mijn man was allang beneden, die us vomputervetslaafd, dus zo gauw hij wakker is moet hij op dat ding en elk vrij moment is voor zijn laptop. Hij had me niet horen hoesten, maar hoorde wel het water lopen van mijn pas verworven wastafel. Door het hoesten en de druk was mijn stomazakje ontploft. 

Gelukkig draag ik s’nachts een band om mijn stoma, dus de schade bleef beperkt tot onder dat gedeelte.

Maar vocht gaat er wel doorheen, dus onderlakens en dekbedovertrek waren wel bevuild. 

Zo hoed en zo kwaad het ging heb ik mezelf verschoond, gewassen, kleding uitgespoeld in mijn aparte kamertje, de kast waar de ketel hangt. Op de vloer ligt een tafelzeil, zodat ook de vloerbedekking schoon blijft.

Ik was doodmoe en hoeste de longen uit mijn lijf. Naakt met alleen een stomazakje op mijn buik kwam ik de slaapkamer binnen waar mijn echtgenoot alweer prinsheerlijk in bed zat met een vers ontbijtje op zijn schoot. Hij zag het niet eens, was al druk aan het ontbijten toen ik een schone pyjama en onderbroek uit de kast pakte en daarna de vloer nog even droogde.

Hij dacht dat ik me alvast had opgefrist, maar daar kwam snel een einde aan toen ik de deken optilde. 

Ik heb niet veel ontbeten, maar wel het eitje van eigen kippen, want dat is het gezondst. 

Daarna moest ik toch het bed uit en mijn medicijnen voor de komende week uitzetten en broodbakker, tenminste de ingrediënten in de broodbakmachine doen. Nog even beneden op de bank een kop koffie, gesloopt, toen maar weer lekker in bed gekropen. En nu, ik heb een paar hazenslaapjes gedaan, maar moet nu proberen de nacht door te komen.

Mijn pillen zitten erin, flessen en glazen water bij de hand, pijnstillers, zakdoekjes en mentholsnoepjes staan ook in de buurt en niet te vergeten de neusspray. Mijn stomazakje is leeg, verstopt achter de band en hopelijk voel ik me morgen beter en hoef ik geen arts te bellen...

Welterusten

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Een kwaliteit van leven van niks.
| 15:06 |
Idioot zeg..direct bellen en niet wachten.. die stoere toestand komt doordat je dingen hebt weggedrukt..
 elk ander had gebeld ..ik dus ook niet..  doen dus Nu
| 14:51 |
Ach, het gaat alweer wat beter, misschien morgen
| 18:45 |
Koorts is  niet oke, doen dus morgen.. je betaald ervoor
| 21:19 |
het gaat alweer een pietsje beter, dus ik wacht nog even af, het wordt mooi weer, dus misschien helpt dat ook. Ja, ik ben niet eigenwijs 😘
| 12:04 |
Heel erg bekend bij mij .. bleef maar lopen met een continue infarct...omdat stoere deel van mijzelf  t overnam in dit soort situaties..k was mij dit niet eens bewust..wees waakzaam..ja lekker  en weer te heet en sneller benauwd..dus sterkte
| 16:24 |
Ik heb rustig aan gedaan en lekker van het weer genoten. Ik ben wel een beetje doof, dus de ontsteking is naar boven aan het komen. Deze week nog even aanzien..... ja ik benneigenwijs, maar dat hartinfarct wat ik had was zo raar dat ik meteen een dokter wilde!
| 18:54 |
gelukkig toen dus wel.. t is een naar virus nu ja..zorg maar goed voor jezelf
| 23:01 |
Ben nu toch maar naar de dokter geweest. Het is geen virus maar een bacterie, heb nu een nieuwe kuur gekregen die wat heftiger is en waar ik ook wat zoeker van kan worden eerst. Jippie! Nou ja, ik ben geweest, al weer een hele stap!
| 16:24 |
Zeg dat wel...  want  juist door t rottige in t verleden en  ook nog nu...sla je ejzelf te makkelijk over en bagatelliseer je t  ..zo ken ik mijzelf tenminste.
Hopelijk slaat deze kuur aan, sterkte
| 10:17 |
Dankjewel
| 12:54 |
Ik hoop dat het wat beter gaat
| 08:59 |
Tjonge wat heftig allemaal. Heel veel sterkte en beterschap gewenst! Ik had afgelopen oktober een longontsteking maar heb er nauwelijks iets van gemerkt. De longvliesontsteking echter nadien des te meer. Verschrikkelijk pijnlijk was dat.
Nogmaals sterkte.
| 08:02 |
Dankje
| 18:46 |
Ook namens mij heel veel beterschap, in gedachten stuur ik je heel veel liefde, licht en kracht toe..
| 23:54 |
Dankje
| 18:46 |
Heel veel beterschap!
| 23:28 |
Dankje
| 18:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen