×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Toeval of onzin?

Toeval of onzin?


Een tijd terug werd ik benaderd voor een interview over aseksualiteit. Het artikel is een paar weken geleden op internet verschenen in verschillende kranten. Toevallig kwam ik eergisteren een link tegen naar de nieuwskoerier, een site waar mensen hun mening kunnen geven over het laatste nieuws. Van de reacties waren de meeste positief, een paar mensen konden het blijkbaar niet laten om iets negatiefs achter te laten (als er iemand geen stumpers zijn, zij wij het wel), maar aan de minnetjes te zien waren veel mensen het niet met hun eens. Ik werd zelfs verdedigd! Dat deed me goed ;-)

1 reactie viel mij wel op. Iemand reageerde namelijk met:

Quote

De foto van deze jonge vrouw doet mij vermoeden, samen met haar verhaal, dat zij hoogsensitief is. Zij voelen aanrakingen, die anderen niet kunnen waarnemen, en ook ruiken zij veel meer dingen en zien en horen zij, als ze jong zijn, vaak extra scherp en hebben gevoelige ogen.

Bij hoogsensitieve personen heb je dat ook vaak, dat ze niet zo dol zijn op sex, en sowieso liever niet teveel worden aangeraakt. Logisch. Ze raken snel overprikkeld, ook emotioneel, omdat ze een hoog-ontwikkeld, fijn vertakt zenuwstelsel hebben. Jongetjes leren al vroeg dat te onderdrukken, maar dat wil niet zeggen dat het weg is.

Hoogsensitief zijn is eigenlijk een veel voorkomende zaak, niet abnormaal ofzo, alleen niet gemiddeld, dus. Net zoals er behoorlijk wat "botterikken" zijn, die het heel niet slecht bedoelen. Gewoon minder gevoelig dan gemiddeld.

Wendel

Mijn eerste gedachte was, hoe kun je dat nou zien aan een foto, waar slaat dat op. Mijn tweede gedachte was, hmm apart.. want ik heb zelf ook wel eens gedacht dat ik misschien hoogsensitief zou zijn. Zo'n drie jaar geleden deed ik een online test op hooggevoelig.nl waar ik 16 punten scoorde: Je bent heel waarschijnlijk hoogsensitief (HSP-er). Je bent gevoeliger voor nuance verschillen dan de meeste andere mensen.

Ik herkende wel wat eigenschappen van het opgesomde lijstje maar heb er verder niets mee gedaan. Toen ik later naar Utrecht verhuisde besloot ik om ook in mijn nieuwe woonplaats voetreflexologie te ondergaan, omdat ik dit al een langere tijd liet doen en het prettig vond. Tijdens de eerste of tweede afspraak stopte de vrouw opeens met behandelen en vroeg out of the blue of ik ooit van hooggevoeligheid had gehoord en dat ze dacht dat ik dat misschien zou zijn. Ik antwoordde dat ik daar wel eens over had nagedacht maar er verder niets mee deed. Het liefste had ik gewoon dat ze verder ging met masseren (want daar kwam ik voor), maar ze wilde graag wat oefeningen met mij doen. Voor 1 van de oefeningen moest ik mij inbeelden dat ik me in een huisje bevond en iedereen die wat van mij wilde de deur uit moest zetten. Dit werd mij allemaal veels te zweverig dus toen mijn geplande afspraken geweest waren ben ik niet meer teruggeweest.

Ze zeggen dat toeval niet bestaat, maar toch vind ik het wel erg apart dat een random persoon op internet iets plaatst wat misschien toch wel blijkt te kloppen. Wat denken jullie? :-)
Robynn
Ik scoorde 21 punten, tbh dat zou zo veel verklaren...
02-06-2017 00:05
02-06-2017 00:05 • Reageer
_PetitCorbeau_
Ik denk dat het wel kan kloppen
31-05-2017 14:35
31-05-2017 14:35 • Reageer
elke_roesems
Ik heb ook ooit zo een test gedaan en vermoed dus dat ik ook hoogsensitief ben. Verder heb ik er - net als jij - niets mee gedaan. Er zal dus toch een kern van waarheid als deze persoon de nagel op de kop slaat.
31-05-2017 13:26
31-05-2017 13:26 • Reageer
casapapusilor
Je titel mist een alternatief, namelijk dat er mensen zijn die meer zien dan alleen het plaatje, die tussen de regels door lezen en dingen oppikken die anderen niet horen, zien of voelen.
31-05-2017 12:52
31-05-2017 12:52 • Reageer