×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Verslag gezondheidsbeurs

Verslag gezondheidsbeurs


De kraampjes

Omdat ik mee deed aan de Vrouw lekker in je vel challenge had ik de kans om goedkoop aan kaartjes voor de gezondheidsbeurs in Utrecht te komen. Gisteren was het zo ver, ik had een dag vrij en Lisa Stel van Lisa goes vegan zou spreken. 's Ochtends moest ik eerst kaartjes voor Céline Dion kopen, een zenuwslopende race tegen de klok. Maar het is gelukkig goed gegaan en we zijn erbij in juni!

Hierna ging ik met de trein naar Utrecht Centraal, het is vanaf het centraal station ongeveer 7 minuten lopen naar de Jaarbeurs. Wat mij opviel was dat het heel erg druk was voor een doordeweekse dag, er waren ook vooral veel oudere mensen. 

Ik had wat tijd te doden dus liep langs de verschillende kraampjes, er was werkelijk van alles te zien en te koop. Enkele kraampjes en producten die mij opvielen waren: healthy back bag, een rugzak tegen rugklachten in allerlei soorten kleuren en stoffen. Ik was hierin geïnteresseerd omdat ik eigenlijk dagelijks pijn ervaar in mijn nek, schouders en rug. Alleen waren ze best aan de prijs en ik wilde niet veel kopen (had alleen buideltasje mee i.v.m. de pijn die ik krijg van een tas dragen). 

The sitting chef, een mooi vormgegeven boek voor mensen met een zittende levensstijl. 

We love the planet, wat een mooie stand hebben ze neergezet! De producten worden met grote zorg voor de natuur geproduceerd, ze verkopen o.a. deodorant en kokosnoot kaarsen.

De zeepkist, hier verkopen ze heerlijke Franse zeepjes en leuke Provençaalse cadeau artikelen. Zoals leuke kleurrijke gastendoekjes!

Lekker in een potje, deze meiden maken verzorgingsproducten van eetbare en natuurlijke ingrediënten. Het ruikt allemaal heerlijk, alles is veganistisch behalve de suikerspinlijn.

Bij de stand van sportbay kon je hoelahoepen, hoe leuk is dat?! Ik heb zelf ook een hoelahoep maar die ligt al een tijd stof te vergaren bij mijn ouders.. 

De lezingen

Om 1 uur woonde ik de lezing van Lisa bij, ze vertelde over haar persoonlijke beweegredenen om 100% plantaardig te eten, de gevolgen voor het milieu en je gezondheid, en hoe je het beste kan starten met een plantaardige levensstijl. De meeste informatie wist ik al wel, ik heb haar boek in huis, maar het is alsnog inspirerend om zulke enthousiaste mensen te horen vertellen.

De tweede lezing werd gegeven door twee meiden van I'm a foodie, een evidence-based platform over voeding. Zij vertelden o.a. over de gezondheidsaspecten van eten en hoe je met kleine stappen al een stuk gezonder kan leven. Het enige wat mij een beetje tegenstond, was dat ze aanraden om vis te eten. Ze vonden vis/viscapsules zelfs een betere oplossing dan algenolie, terwijl vis zo vervuild is.

De derde lezing was van VegaDutchie, de schrijfster van mijn eerst gekochte veganistische kookboek. 😊 Een vlotte, jonge vrouw die ook zeer leuk kon vertellen. Qua informatie was er niet veel nieuws voor mij, maar aan het einde gaf ze een goede tip om je (gezondheids)doelen te halen; stel mini-doelen op! Wanneer je een erg groot doel afspreekt met jezelf raak je al snel gefrustreerd en wanneer je het doel niet behaald kun je een negatief gevoel ervaren. Wanneer je mini-doelen afspreekt met jezelf (bijvoorbeeld 0,2 kilo afvallen in een week) is de kans een stuk groter dat je dit doel ook daadwerkelijk haalt. Wat een positief gevoel en meer motivatie bij je opwekt.

Na de lezingen proefde ik een heerlijk stuk bananencake van VegaDutchie, daar was ik wel aan toe. Ik had na het ontbijt niets meer gegeten. Ik liep verder over de beurs en bestelde een heerlijke Dutch weed burger. Iedereen zou dit een keer moeten proberen, het is echt heel lekker. 

Na een korte Thaise massage was het weer tijd om naar huis te gaan. Er is ook mogelijkheid tot een stoelmassage op de beurs. De beurs is vandaag en morgen (zondag) van 10 tot half 6 geopend. De garderobe kost 1,50 per item. Op de website van de gezondheidsbeurs kan je het programma inzien.

Ik heb nog 1 kaartje over voor de liefhebber. Laat een reactie achter en het kaartje is van jou. Let op; de beurs is in Utrecht en ik zou het op prijs stellen als je alleen reageert voor het kaartje, als je ook echt kunt/wilt gaan (omdat ik er vier euro voor heb betaald, normaal kost het 20 per dag)! 

(Bron cover)
Pearle
Klinkt heel informatief en leuk!
05-02-2017 18:11
05-02-2017 18:11 • Reageer
Forever FeelGood
Leuk he ik was er donderdag. Heb ook de weedburger gegeten. Erg lekker.
04-02-2017 22:55
04-02-2017 22:55 • Reageer
Lettice
klinkt heel leuk, dat zou het vast ook geweest zijn
04-02-2017 18:40
04-02-2017 18:40 • Reageer
Max Trans LGBTQ
Klinkt leuk en interessant! Zelf ben ik teveel vleeseter om echt vega te gaan, maar ik denk er zeker wel om, ik eet al veel minder vlees/vis dan ik eerst deed en zo bevalt mij dat prima! van de week heerlijk gewokt met allemaal groenten, zonder vlees, rijst of wat ook en heb daar heerlijk van gegeten!
04-02-2017 17:35
04-02-2017 17:35 • Reageer