×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Week 1 - Happy new year!

Week 1 - Happy new year!


Ik hoop dat jullie allemaal gezellige feestdagen hebben gehad. Laten we van 2017 een topjaar maken! :)

Zaterdag 31 december 2016

Op oudjaarsdag ben ik altijd wat zenuwachtig, ik ben altijd blij wanneer de dag voorbij is en het nieuwe jaar kan worden ingeluid. Omdat ik niet lang in de rij wilde wachten voor oliebollen stond ik al om half acht op. Ik reed naar Bakker Roel in Parkwijk (Utrecht) en daar hadden ze tot mijn verbazing nog geen oliebollen zonder krenten.. Ik reed naar de andere vestiging een stuk verder weg maar ook daar waren ze nog niet geleverd.. heel slecht. Appelbeignets hadden ze wel, daar kocht ik er vier van. Op de terugweg voerde ik per ongeluk het verkeerde adres in waardoor ik veel te laat bij de sportschool aankwam. Gelukkig kon ik alsnog meedoen met FunXtion, echter moest ik vijf push ups doen als straf voor het te laat komen.. :/

Na het sporten voelde ik mij erg zielig, oliebollen met krenten vind ik erg vies en ik wilde zo graag oliebollen zonder. Ik besloot toch naar Maarssen te rijden omdat daar de nr. 2 uit de AD test van vorig jaar zit. Omdat ik bang was voor lange rijen reed ik naar een tuincentrum waar ze ook hun oliebollen verkochten. Just my luck, daar hadden ze nog maar 1 oliebol zonder krenten! Ik kon wel huilen... Alsnog naar bakkerij Olink zelf gereden, stond er tot mijn verbazing niet eens een rij. Als ik dat had geweten!! Eind goed al goed, ik had eindelijk oliebollen zonder krenten :)

Thuis ging ik aan de slag met het recept voor appelbollen met spijs van de Albert Heijn. Vroeger toen ik een baan bij La Place had vond ik het een leuk karwei om de appelbollen te maken. Ben er zelf ook dol op, vooral warm met vanillesaus. Echter viel het klusje mij dit keer vies tegen, het werd een kliederboel! 

's Middags haalde ik mijn nieuwe Zinzi ring op bij de boekhandel. Ik had de ring al eerder besteld maar die bleek te groot. Deze maat past beter. Helaas moest ik nu betalen voor de retourzending van de te grote ring.

's Avonds fietsen we naar onze vrienden en was het wachten op middernacht. De appelbollen smaakten goed, de oliebollen waren heerlijk fluffy van binnen en krokant van buiten. Ook de appelbeignets van bakker Roel smaakten heerlijk. We vermaakten ons met de katten en tv kijken. Na twaalf uur was het even mogelijk om van het vuurwerk te genieten, totdat de mist zo dicht werd dat we niets meer zagen. Om half één zonden ze op BBC live het optreden van Robbie Williams uit. Om één uur onze tijd was Engeland aan de beurt om het nieuwe jaar in te luiden, we genoten van het prachtige vuurwerk in Londen op tv. 

Zondag 1 januari 2017

Ontbijt: Oliebol en appelbeignet
Lunch: Appelbol en oliebol
Avondeten: Appelbeignet

#Noregrets ;)

Dinsdag 2 januari

Eens in de twee maanden heb ik een voortgangsgesprek met een fitnessinstructeur. Hij heeft in het begin een schema voor mij opgesteld met krachtoefeningen. Er is een tijd geweest dat ik lui was en naar de sportschool gaan vaak oversloeg. Na de vorige afspraak heb ik de smaak te pakken en ga ik braaf twee keer per week. Ik begin het nog leuk te vinden ook ;). Mijn persoonlijke doel voor dit kwartaal is vijftien fatsoenlijke push-ups achter elkaar kunnen doen.

Na de training had ik serieuze zin in sushi. Voor het eerst haalde ik bij de plaatselijke Albert Heijn veggie sushi rolls. Thuis had ik meteen een fan die ook wel een roll zou lusten ;).

Woensdag 3 januari

Vandaag stond er een afspraak bij de dierenarts gepland voor onze poes Doortje. Ze kreeg inentingen tegen de katten- en niesziekte. De dierenarts keek haar ook gelijk na, ze is gezond maar wel een beetje te dik. We hebben gelijk ander voer gehaald zonder graan. Via internet hebben we een kattentuigje gekocht maar dit vind ze nog best spannend. 's Avonds maakte ik het quinoa met paddenstoelen en bonen recept van de VeggieChallenge en speelde ik Pokémon Sun met een poes op schoot :)

Doortje voordat ze in de gaten had dat ze naar de dierenarts moest..



Vrijdag 5 januari

Vandaag scheen het zonnetje en was het dus de perfecte dag voor een wandeling. Wij wonen op loopafstand van het mooiste park van Utrecht: het Máximapark. Mijn tocht voerde mij naar het vlinderhof wat nu helemaal verdord is, er is daar een trekpondje maar helaas was deze vastgevroren. Dus ik moest weer rechtsomkeert maken ;)

Op de terugweg liep ik langs een kunstwerk, 1 van de zeven bijzondere kunstwerken te vinden in het park. Het werk Barricade in de Binnenhof kan worden opgevat als een ‘monument voor de democratie’, een ode aan degenen die, waar ook ter wereld, in opstand kwamen tegen onrecht en onderdrukking. Het kunstwerk refereert aan verzetshaarden en bloedige strijd, maar ook aan traditionele monumenten waarin macht en triomf verheerlijkt worden – zoals ruiterstandbeelden of obelisken. Barricade is gemodelleerd naar studentenopstanden uit 1968 zoals in Parijs en Turijn en vormt in het park ook een daadwerkelijke barricade op de voornaamste doorgangsweg (het beukenstrip). Het werk is opgebouwd uit een Citroën 2CV, een Fiat 500, een Vespa scooter, autobanden, vlaggen, stenen en stukken hout - alles in brons gegoten. Door een speciale bewerking van het brons lijken sommige objecten levensecht. (bron)

Voor het avondeten stond een Italiaanse broodsalade op de planning. Food photography is een vak apart dus ik zal jullie de foto's besparen ;). Het smaakte in ieder geval goed!

Zaterdag 7 januari

In het weekend stond niets op de planning, ook wel eens fijn! We speelden het bordspel Dominion (en ik won eindelijk eens!) en gingen 's avonds samen naar het park. Mark ging hardlopen, ik liep een rondje (in de sneeuw).

Het is een cliché, I know, maar ik doe mee met de lekker in je vel challenge van tijdschrift VROUW. Tot nu toe ben ik anderhalve kilo afgevallen. Mijn uiteindelijke doel is 70 kilo wegen. Nog 6,7 kilo te gaan ;)


Wat voor leuke dingen hebben jullie meegemaakt vorige week?




An creatief
Ah wat lief
21-01-2017 21:40
21-01-2017 21:40 • Reageer