Van-alles-wat-(foto)-blog


Hoi allemaal, mja beetje rare titel wel hè, maar wist even niks beters hihi.... Heb al zo lang niet meer echt geblogd en er is in de tussentijd zoveel gebeurd en veranderd... Dus een soort van 'update-over-mijn-leventje-blog' met meteen foto's erbij want die maak ik natúúrlijk genoeg met dit mooie weer :)


Okay... ik begin bij het begin... zo'n goede twee maanden geleden kreeg 'ons mam' (ja lekker op z'n Brabants) een hartpoort operatie, dat is een open hart operatie alleen hierbij hoeven ze niet meer de hele ribbenkast door te zagen maar zitten ze een klem tussen ribben waar ze dan tussendoor zo de hartklep kunnen repareren. Uiteraard wel ook met meerdere infusen in de hals, lies en armen. Die operatie ging heel goed en het zag er dus allemaal goed uit. Na 3 dagen kon ze gelukkig met de ambulance overgeplaatst worden naar het ziekenhuis hier 900 meter vandaag en hoefde ik en ons pap niet meer hele dagen in Nieuwegein te zijn. Uiteindelijk heeft ze toch 12 dagen in het ziekenhuis gelegen vanwege een grote bloedprop in de lies en een infectie met hoge koorts. Zelfs op de laatste dag was het even spannend of ze mocht gaan... net over de 38 graden, maar het mocht. Super fijn, nu weer aansterken!
Ondertussen loopt ze weer stukjes en kan ze langzaamaan weer van alles doen... helaas wel pas een tia erbovenop gekregen, dat was toch weer even schrikken. Maar gelukkig is een tia en tegelijkertijd een luchtweginfectie erbij, opnieuw met hoge koorts, natuurlijk beide niet blijvend en het gaat nu weer een stuk beter.... Nu hopelijk alleen nog maar de goede kant op!
In de week dat ze geopereerd werd begon ook mijn revalidatietraject... Dat betekende dus voor mij elke dag mee heen en weer naar het ziekenhuis, in het begin steeds van Tilburg naar Nieuwegein en later ons pap hele dagen opvangen en met hem mee heen en weer naar het ziekenhuis hier. Ondertussen 3x in de week revalideren; fitnessen, fysio, ergo, maatschappelijk werk, psycholoog en diverse groepen om te leren doseren, balans toe te passen in mijn leven, mijn grenzen leren kennen/aangeven enz enz....
Nu heb ik er 10 weken revalidatie opzitten, pittig wel en kost erg veel energie, maar wat heb ik er veel geleerd! Mijn spierkracht is ook weer wat opgebouwd en sinds afgelopen week kan ik zelfs weer kort (halve minuut) joggen. Haha lopend op de loopband met de therapeut ernaast, een big smile op mijn gezicht en tranen in mijn ogen! Betekende voor mij gewoon heel veel en gaf een positieve boost!! 
De groepen zijn nu afgelopen dus de laatste 4 weken alleen nog sporten, Zumba, fysio, ergo en gesprekken over hoe het gaat. Eindelijk sinds een paar dagen ook weer wat meer energie (wat heb ik veel gerust en geslapen naast al het ge-moet)  voel me eindelijk weer eens wat fitter en dat is natuurlijk super fijn!

Kan nu ook weer wat meer leuke dingen doen, naar vrienden, lekker wandelen en fotograferen... Dat laatste lukt zeker wel met dit mooie weer, ik wordt er helemaal blij en vrolijk van (ook al weet ik dat het niet okay is, maar het is zo, dus genieten we er maar van toch!) 

Gisteren was ik lekker gaan wandelen met mijn man hier vlakbij en het was er zo mooi! Alles is weer wat groener, de lucht was strakblauw, de schapen stonden te grazen in de wij, bomen in bloei, overal vogels en vlinders... Klein geluk! En voorlopig blijft het nog zomer.... zomer in april haha. Vanmorgen dan ook lekker met koffie in de tuin gezeten, vanmiddag met ons viertjes naar de markt en stad gewandeld en ook nu zit ik dit aan de tuintafel te typen. 

Gisteren in de Paasvakantie begonnen voor Lisa onze jongste dochter, Romy en Oliver zijn volgende week ook lekker vrij dus we blijven gewoon lekker genieten. Morgenmiddag gezellig op de thee bij mijn ouders en 's avonds naar vrienden. En verder zien we wel waar we zin in hebben!

Een heel fijn n zonnig Pasen voor iedereen ¸.• * • . ❥